fbpx

Islamski voditelj, ki spoštuje avstralske zakone in zavrača šeriatsko pravo, zaprl usta vsem ekstremistom

Foto: youtube

Muslimanski voditelj je zaprl usta vsem ekstremistom, ki trdijo, da je goljuf, saj sledi avstralskim zakonom pred šeriatskim, poleg tega si v Avstraliji ne želi vzpostavitve neodvisne muslimanske države.

Imam šejk Mohammad Tawhidi iz Avstralije, ki je odkrito javno spregovoril proti Islamski državi in njenim skrajnežem, se je soočil s člani islamske skupnosti, posnetek pa je zaokrožil tudi prek spleta. V tem posnetku je dejal, da je bil označen za goljufa in za lažnivega šejka, ker daje prednost avstralskim zakonom kot pa šeriatskemu pravu. “Pravijo mi, da sem goljuf, ker bi umrl za Avstralijo. Označen sem za goljufa, ker se ravnam po avstralski ustavi,” njegove besede povzema Jihad Watch.

“Pravijo mi, da sem goljuf, ker poveličujem avstralsko zastavo. Pravijo mi goljuf, ker zavračam šeriatsko pravo in živim po avstralski zakonodaji.”

Foto: youtube

Obsoja terorizem in nasprotuje ekstremizmu
V štiriminutnem videu imam Tawhidi navaja različne razloge, zakaj so ga pripadniki muslimanske skupnosti v Avstraliji označili za goljufa: “Označili so me za lažnivega muslimanskega imama ali šejka samo zato, ker sem izpostavil njihove namere, da v Avstraliji vzpostavijo kalifat. Pravijo mi, da sem goljuf, ker obsojam terorizem in ker nasprotujem ekstremizmu.”

“Želim islam, ki je združljiv z Zahodom”
Izpostavil je, da je njegova “napaka”, da ne izpolnjuje radikalnega islamizma, poleg tega je za “prave” imame “preveč avstralski”, a na to odgovarja: “Sporno šeriatsko pravo zavračam in živim v skladu z avstralsko zakonodajo, ker sem avstralski musliman in ne muslimanski Avstralec. Želim islam, ki je združljiv z Zahodom.”

Marjanca Scheicher