fbpx

Olimpija izgubila, Milića “obesili” pod strop Stožic

Foto: A. D.

Union Olimpija je v 3. krogu evropskega pokala izgubila proti nemški ekipi Telekom Baskets. Tekma je potekala v svečanem vzdušju, saj so pred tekmo pod strop slovesno dvignili dres Marka Milića ter tako počastili konec njegove bogate kariere.

Olimpija izgubila, Milića "obesili" pod strop Stožic 2

Gostje iz Bonna so po začetni slovesnosti hitro prevzeli pobudo na igrišču. Sredi prve četrtine so po delnem izidu 15 : 0 že krepko pobegnili Ljubljančanom. Gostje so bili pri metih natančni, domači pa so nekoliko znižali zaostanek šele ob koncu prve četrtine. Podobno sliko smo gledali v drugi četrtini, ko so gostje – predvsem z nemško natančnostjo pri metanju na koš – ponovno pobegnili na 13 točk razlike.

V drugem delu je razlika med ekipama ostajala ustaljena. Nemci so še naprej zadevali, našim košarkarjem pa žoga na trenutke nikakor ni hotela skozi obroč. Domači so imeli težave z nadoknadenjem zaostanka, ki so si ga priigrali v prvem delu.

V zadnji četrtini so igralci Uniona Olimpije počasi lovili priključek in v zadnjih sekundah poskrbeli za kanček upanja, ko so razliko zmanjšali na 4 točke. Po napeti končnici se je tekma vendarle končala v korist nemške ekipe z rezultatom 77 : 82. To je drugi poraz Ljubljančanov v letošnji sezoni evropskega pokala.

Milić – znan zabijalec “Air Milko”
Ob njegovih odličnih igralskih letih pri Unionu Olimpiji pa se bodo Marka Milića mnogi gotovo spominjali po njegovem atraktivnem zabijanju najprej čez fante, nato čez motor in na koncu čez avtomobil na All-star tekmi 1995 v nabito polnem Tivoliju.

A. D.