fbpx

Še en kandidat za predsednika države – Andrej Magajna bo kandidiral kot predstavnik Nove socialdemokracije

Andrej Magajna (Foto: STA)

Izven-parlamentarna stranka Nova socialdemokracija –  NS (predhodno registrirana kot Krščanski socialisti – Krekovi socialisti / sicer del donedavnega gibanja Povežimo Slovenijo), je na seji Sveta stranke v torek 15. 7. 2022 poleg  predhodne podpore dr. Nine KRAJNIK izrazila željo, da tudi predsednik stranke Andrej Magajna vstopi v predsedniško tekmo.

Sam je sicer bil med iniciatorji podpore nestrankarske kandidatke dr. Nini KRAJNIK  ob njeni predstavitvi 27.6.2022 na sedežu Slovenske matice v Ljubljani. Tam je delu novinarjev že tudi povedal, da lahko imenovana – poleg posameznih volivcev in različnih skupin –  računa tudi na podporo Nove socialdemokracije. Vendar je takrat tudi omenil, da je bilo to stališče Izvršilnega odbora stranke in, da mora o tem odločati tudi širi organ stranke. In to se je tudi zgodilo.

Svet stranke se torej  odločil, da stranka v startu podpre dva kandidata za predsedniške volitve in predlagal, da v to tekmo stopi tudi njihov predsednik stranke.

Andrej Magajna je se je zahvalil za podporo in zaupanje ter povedal, da je dobil tudi od zunaj več tovrstnih pobud, predvsem iz kroga Koordinacije neparlamentarnih list in strank, ki jo vodi že več let; pa tudi nekaterih sindikalnih aktivistov, saj je bilo na tem področju v preteklosti dejaven.

Dvomi pa , da bi ob siceršnjem ( in tudi v tem primeru) protežiranju nekaterih kandidatov s strani dominantnih medijev dobil širšo podporo javnosti, čeprav ni neznan in ima dolgo in bogato kilometrino.

Andrej Žitnik