fbpx

Zaskrbljujoče: Venezuela – ena največjih kršiteljic človekovih pravic – dobila sedež v Svetu ZN za človekove pravice!

Foto: epa

Generalna skupščina Združenih narodov je izvolila 14 novih članic Sveta ZN za človekove pravice. V svet s 47 članicami in sedežem v Ženevi je bila med drugim izvoljena tudi Venezuela, kljub kritikam o stanju človekovih pravic v tej južnoameriški državi. Organizacija združenih narodov z nerazumnimi potezami izgublja še zadnje ostanke svoje nekdanje kredibilnosti.

Med takšne poteze zagotovo spada tudi izvolitev Venezuele kot članice Sveta ZN za človekove pravice. V četrtek so namreč Venezuelo izvolili kot eno dveh držav iz južnoameriške kvote.

Ameriška veleposlanica Kelly Craft je po izvolitvi Venezuele izjavila, da je “skrajno zaskrbljujoče, da je ena največjih kršiteljic človekovih pravic dobila sedež v mednarodnem telesu, katerega namen je ravno preprečevanje kršitev človekovih pravic”.

Več kot petdeset držav in mednarodnih organizacij je vodilo aktivno kampanjo, da bi preprečili Venezueli izvolitev, zato po izvolitvi niso skrivali razočaranja. Namestnik direktorja organizacije Human Rights Watch je dejal, da je izvolitev Venezuele klofuta vsem žrtvam, ki so jih varnostne sile režima mučile in umorile, in vsem milijonom ljudi, ki so bili prisiljeni zapustiti svojo državo zaradi terorja venezuelskega levičarskega režima.

Demokracija