Zaskrbljujoče: Venezuela – ena največjih kršiteljic človekovih pravic – dobila sedež v Svetu ZN za človekove pravice!

Foto: epa

Generalna skupščina Združenih narodov je izvolila 14 novih članic Sveta ZN za človekove pravice. V svet s 47 članicami in sedežem v Ženevi je bila med drugim izvoljena tudi Venezuela, kljub kritikam o stanju človekovih pravic v tej južnoameriški državi. Organizacija združenih narodov z nerazumnimi potezami izgublja še zadnje ostanke svoje nekdanje kredibilnosti.

Med takšne poteze zagotovo spada tudi izvolitev Venezuele kot članice Sveta ZN za človekove pravice. V četrtek so namreč Venezuelo izvolili kot eno dveh držav iz južnoameriške kvote.

Ameriška veleposlanica Kelly Craft je po izvolitvi Venezuele izjavila, da je “skrajno zaskrbljujoče, da je ena največjih kršiteljic človekovih pravic dobila sedež v mednarodnem telesu, katerega namen je ravno preprečevanje kršitev človekovih pravic”.

Več kot petdeset držav in mednarodnih organizacij je vodilo aktivno kampanjo, da bi preprečili Venezueli izvolitev, zato po izvolitvi niso skrivali razočaranja. Namestnik direktorja organizacije Human Rights Watch je dejal, da je izvolitev Venezuele klofuta vsem žrtvam, ki so jih varnostne sile režima mučile in umorile, in vsem milijonom ljudi, ki so bili prisiljeni zapustiti svojo državo zaradi terorja venezuelskega levičarskega režima.

Demokracija

 • Unikatna

  Ta organizacija je sama sebi namen, da zapravlja denar članic. Se ve, katerih držav je več, ki kršijo človekove pravice…

 • Andrej

  Luka in Violeta sta pa tako ponosna.

 • Antonius

  OZN se je popolnoma spolitizirala in izrodila. Pod krinko skrbi za lačne se svetu vsiljujejo s spolitiziranimi temperaturami zemlje in enakostjo spolov med homo in heteroseksualnimi.
  V spominu imam ravnanje vojaških sil OZN v Bosni in Hercegovini, ko je Butros Gali vse naredil, da je Miloševićeva jugodrhal lahko 4 leta okupatorsko nemotena rušila in nedolžne morila.
  Zdaj OZN z marakeško deklaracijo celo Evropo naskakuje s terorističnimi šerijatarji. Zakaj človekoljubna OZN, nesrečnikom v njihovih državah ne pomaga, če jim je res kaj za ljudi in srečo v njihovih domovinah.
  Sliko palače OZN imam pred očmi, ko ciljam v školjko na mali potrebi.

 • Stric iz ozadja

  Se Savdska arabija, Rusija, Kitajska, … so bile, potem pa ne bo Venezuela. Zakaj se cudite?

 • xtc

  ZDA morajo nehat financirat OZN enako UK in Rusija.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!