Skrajna levičarska profesorica iz FDV, Vesna Vuk Godina, spoznana za krivo trpinčenja svojega sodelavca, grozi ji odpoved delovnega razmerja

Datum:

Skrajna levičarska antropologinja Vesna Vuk Godina, nekdaj zaposlena na ljubljanski fakulteti za družbene vede, do letos aprila pa tudi profesorica na Univerzi v Mariboru, preden so ji zaradi nekontroliranega obnašanja na delovnem mestu odrekli redno profesuro, je ta teden izgubila še postopek, v katerem jo je sodelavec z oddelka za sociologijo tožil zaradi trpinčenja na delovnem mestu. Kot poročajo Slovenske novice, je Godina sodelavca na mariborski filozofski fakulteti zmerjala z besedami, da je obsesivni nevrotik in psihotik. Vse to bojda zaradi domnevne administrativne napake.

Naj spomnimo; doktorica socioloških znanosti in antropologinja se je v središču pozornosti mariborske in slovenske javnosti znašla že pred leti, ko je spodbujala mariborsko ulico proti takratnemu županu Francu Kanglerju, kasneje pa, ravno nasprotno, obsojala nasilje nad aktualnim županom štajerske prestolnice Aleksandrom Sašo Arsenovičem. Očitali so ji dvojna merila, in sicer, da je na podlagi politične pripadnosti ščitila Arsenoviča, nekoč pa je hujskala proti Kanglerju in pozneje posredno tudi proti drugi vladi Janeza Janše.

Preberite še: [VIDEO] Grozljivo: Darsove kamere ujele trenutek, ko je tovornjak na “primorki” z visoko hitrostjo trčil v stoječe pokvarjeno vozilo, v katerem je bil nekajmesečni dojenček!

Kot poročajo Slovenske novice, je rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič odločil, da je Vesna Vuk Godina, ki je predstojnica omenjenega oddelka, s svojimi ravnanji prestopila meje ustreznega, dopustnega in akademskega ravnanja. Iz rektorjeve pisne odločitve je razvidno, da Vuk Godinovo bremenijo, da je z neprimernimi izrazi in slabšalnimi oznakami kot so ‘obsesivni nevrotik’ in ‘prestrašen nevrotik, psihotik’, prekoračila svoja pooblastila in da je takšno ravnanje visokošolskega učitelja ne samo neustrezno in neprimerno, ampak tudi nepotrebno.

Vuk Godinovo smo sicer neuspešno poskušali priklicati po telefonu, je pa za časopis Večer komentirala, da obtožbe zavrača in da ni naključje, da je bila prijava vložena v zaključni fazi njene izvolitve v višji naziv. Kot še poročajo Slovenske novice, pa za zdaj sankcije, ki bodo doletele vodjo oddelka za sociologijo, še niso znane, saj je rektor na dopustu. Neuradno ji grozi celo odpoved delovnega razmerja. Da nima več veliko zaupanja nadrejenih, je kriva tudi njena temačna preteklost, saj so jo v petih letih kar 14-krat prijavili zaradi mobinga.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...