Q MAX DIESEL – Brez skrbi tudi v hladna zimska jutra

Nizke zimske temperature lastnike vozil z dizelskim motorjem običajno spomnijo tudi na morebitno nevarnost težav z gorivom. Ste že poskrbeli za varno in brezskrbno delovanje vašega dizla pozimi ?

“Zmrzovanja” dieselskega goriva je posledica njegove naravne sestave. Za to so namreč “krive” parafinske spojine, s katerimi se sicer zagotavlja nagnjenost goriva k samovžigu. Prav kristalizacija parafinov je razlog, da je uporabnost dizla v zimskem času omejena. Njihovo izločanje lahko v prvi fazi povzroči motnje v pretoku (cukanje, izguba moči), kasneje pa tudi popolno zaustavitev delovanja motorja.

V celoti se tej nezaželeni lastnosti dizelskega goriva skoraj ne moremo izogniti. Z uporabo ustreznega goriva ter spoštovanjem nekaterih priporočil in pravil, ki pri tem veljajo pa lahko tudi zimski čas preživimo brezskrbno.

Kaj je pri uporabi dizla pozimi dobro vedeti in upoštevati ?

  1. Zelo pomembna je uporaba izključno kakovostnega zimskega dizla za katerega ponudnik zagotavlja preverjeno in garantirano kakovost.
  2. Prehod na gorivo zimske kakovosti je potrebno izvesti pravočasno in v celoti. Mešanje z gorivi drugih letni obdobij bistveno poslabša njegovo nizko temperaturno obstojnost.
  3. Na zimske razmere moramo ustrezno pripraviti tudi vozilo, kar vključuje predvsem redno servisiranje ter odpravo med letom zaznanih napak. Zamenjava starega in opešanega akumulatorja se nam bo obrestovala že ob prvem resnejšem mrazu.

Brez naključij
Gorivo Petrol Q Max diesel je odlična izbira tudi v zimskem času. Z njim tudi v teh pogojih zagotavljamo maksimalno moč in odzivnost motorja ter čistost in zaščito vitalnih delov napajanja, kar izboljša tudi ekonomiko delovanja. Njegova kakovost in zimska uporabnost se sproti prilagaja zahtevam letnega obdobja že na prodajnem mestu (prehodno in zimsko obdobje ).  Z izbiro goriva Petrol Q Max diesel bo ključen pogoj varne in zanesljive zimske rabe goriva vsekakor izpolnjen!

  • Ryuk

    Zakaj se pa pol ekstremist savić oglaša, da je Petrol umaknil oglase?

  • Jovo Jamnica

    hahahahaaaaaaaa… Ku,ku…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!