fbpx

Vas zanima, za koliko bo vaša plača višja po sprejeti dohodninski noveli, ki ji nasprotujejo levičarji? S tem programom lahko preverite

(foto: Twitter)

Obremenitev dela z davki in prispevki je v Sloveniji ena najvišjih v Evropski uniji in celo na svetu, zato je cilj predloga zakona o dohodnini zagotavljanje višje plače zaposlenim na račun nižje obdavčitve dela za vse, ki v Sloveniji delajo in ustvarjajo blaginjo. S tem predlogom se predlaga razbremenitev dohodkov zaposlenih z dvigom splošne olajšave za tisoč evrov vsako leto do leta 2025. 

To pomeni, da bo po sprejetju novele zakona (v letu 2025) vsak, ki v Sloveniji dela in ustvarja blaginjo, na leto zaslužil približno eno svojo neto plačo več kot danes na račun nižje obdavčitve.

Če vas zanima, za koliko se vam bo v vašem primeru zvišala plača, če bo zakon o dohodnini sprejet, lahko preverite na spodnji povezavi.

Na zakonodohodnini.si lahko vpišete svojo mesečno bruto plačo, program pa vam bo izračunal, za koliko bi se vam zvišala plača v naslednjih treh letih.

Sara Kovač