Miro Cerar je politično “truplo” ali osem razlogov, zakaj bodo volitve letos jeseni

Foto: facebook stran Butalci.si

Predsednik vlade Miro Cerar je politično “mrtev”. Uporabili so ga in izkoristili, sedaj ga bodo v kratkem izpljunili. Točno tako, kot se je to zgodilo z Zoranom Jankovičem, Gregorjem Virantom in Alenko Bratušek. Vsi imajo eno skupno lastnost. Vsi imajo na embalaži napisano: “Po uporabi zavrzi.”

Ta prispevek je na začetku naslovljen na Mira Cerarja osebno, ker je očitno on edini, ki ne ve, da je pripravljen za na ‘odpad’. Razen njega ve to celo vsak politični analfabet. Če bi se predsednik vlade tega zavedal, bi začel v teh zadnjih mesecih delati v korist državljanov in naše države Slovenije. Nima kaj izgubiti, lahko pa se vsaj malo odkupi za vse, kar je slabega storil ali dovolil.

Volitve v Državni zbor bodo letos jeseni
Za to trditev obstaja kar nekaj dokazov. Čeprav večina meni, da bo ta koalicija z lahkoto zdržala do rednih volitev, ki naj bi bile maja prihodnje leto, je to daleč od verjetnega. Zakaj?

   • Miro Cerar je tako politično in retorično nespreten, da mu niti najboljši in zelo dragi piar svetovalci ne morejo pomagati. Njegova karizmatičnost je na nivoju amaterskega igralca v vaškem gledališču, ki so mu dali stransko vlogo zgolj zato, ker si jo je močno želel.
   • Miro Cerar in njegova SMC so popolnoma brez vsebine, idej in hrbtenice. So zgolj zvesti izvajalci navodil stricev iz ozadja. Gre za stranko brez programa in brez politične identitete. V resnici je to interesno združenje, in ne politična stranka.
   • Cerarjeva nesposobnost reševanja najbolj banalnih problemov in njegova popolna nekompetentnost za delovanje izven področja pravnega pisunstva ogroža celotno levico, ki lahko do rednih volitev utrpi nepopravljivo škodo.
   • V diplomatskih krogih se resno govori, da bo odločitev arbitražnega sodišča znana že letos aprila. Kakršnakoli bo, bo za levico neugodna. Če bo za Slovenijo ugodna in nam bo priznala dostop do mednarodnih voda, je Hrvati ne bodo priznali. Postavilo se bo vprašanje, kako uveljaviti to odločitev v praksi. Paktiranje z Rusijo nam tu gotovo ne bo koristilo. Ravno nasprotno. Zmedenost naše zunanje politike, odmik od ZDA, NATA in Višegrajske skupine nas je postavil med tretjerazredne s popolnoma zanemarljivim vplivom na velike sile. Nesposobnost predsednika vlade, nekompetentnost zunanjega ministra Erjavca in politični razkol znotraj vladne koalicije in celo znotraj SMC pa so zagotovilo, da dlje od protestnih diplomatskih not Zagrebu ne bomo prišli.
   • Če pa bo odločitev arbitražnega sodišča neugodna za nas in nam ne bo določila dostopa do mednarodnih voda, pa bo Slovenska vladajoča politika v še večjih težavah. Državni zbor je namreč februarja 2013 soglasno sprejel sklep, ki se glasi: “Republika Slovenija izjavlja, da je naloga arbitražnega sodišča določiti ozemeljski stik teritorialnega morja Slovenije z odprtim morjem, torej ohranitev pravice Slovenije do stika z odprtim morjem, ki ga je imela na dan osamosvojitve 25. junija 1991. Republika Slovenija bo kakršnokoli odločitev arbitražnega sodišča, ki ne bo zagotovila ozemeljskega stika teritorialnega morja Slovenije z odprtim morjem, v skladu s točko b prvega odstavka tretjega člena in točko b četrtega člena arbitražnega sporazuma, ki zagotavlja uresničitev vitalnega interesa Slovenije, štela kot odločitev ultra vires, to pomeni v nasprotju z mandatom arbitražnega sodišča.” Ta sklep jasno nalaga vladi, da v primeru, če ne dobimo dostopa do mednarodnih voda, odločitev arbitraže ne prizna. Sedaj si poskušajte predstavljati Mira Cerarja, ki bo takšno odločitev zagovarjal in izpeljal. Z vso dobro voljo in domišljijo je to nemogoče. Operativnost in odločnost Mira Cerarja se preprosto neha pri dveh ali treh propagandnih izjavah, ki praviloma nimajo nič skupnega z dejanskim stanjem.
   • Če držijo informacije, da prihaja nov, še večji migrantski val, bo to še en pomemben motiv za predčasne volitve. Miro Cerar bo moral, kljub temu da je nedavno še zagovarjal odprte meje in “refugees welcome”, meje zapreti. To je pa resen problem, ki mu ni kos. Zato bo raje pobegnil v varne, odlično plačane profesorske vode. Saj je vendar vzgojen in prepričan levičar, levičarji pa probleme rešujejo tako, da od njih bežijo.
   • V prihodnjih mesecih bo prišlo do izvolitve štirih ustavnih sodnikov. Ne glede na relativno zaznaven upor Boruta Pahorja bodo v najboljšem primeru izvoljeni štirje levičarji, ki bodo stroko zlahka povozili z ideologijo. S tem si bodo strici zagotovili stabilno večino na Ustavnem sodišču in bo morebitna zmaga Janeza Janše na volitvah onemogočena. US bo namreč preprečilo vsakršno resno spremembo, ki bi lahko ogrozila pozicije komunistov in njihovih naslednikov v gospodarstvu in v pravosodju. Ko bo ta projekt zaključen, bo Cerarjevo in SMC-jevo poslanstvo končano.
   • Gospodarski in finančni kazalci v resnici niso tako dobri, kot jih prikazujejo. Razmere v zdravstvu in sociali so katastrofalne in se jih ne da več prikrivati. Pravosodje je razkrinkano in Cerarjeve floskule o morali ter vladavini prava so večini postale smešne in celo žaljive. Dejansko stanje v državi je slabo in gre na slabše. Mediji ne morejo več prikrivati stvari. Prav tako ne morejo več prikrivati nesposobnosti Mira Cerarja in vseh njegovih ministrov. Samo vprašanje časa je, kdaj bo Karel Erjavec prešel v ofenzivo in začel zahtevati več denarja za upokojence. Socialni demokrati pa so ‘de facto’ v opoziciji že nekaj časa.

   Več kot očitno je, da predčasne volitve bodo. To so nam potrdili tudi viri iz političnega ozadja. Prepreči jih lahko zgolj zamenjava Cerarja in njegove vlade s tako imenovano tehnično vlado. Takšne ideje se sicer pojavljajo pogosto, nikoli pa še niso bile realizirane.

  Miro Cerar novega leta 2018 ne bo dočakal kot predsednik vlade. Škoda je le, da bo to dojel mnogo prepozno. Žal je ujetnik svojih piarovcev in lastne narcisoidnosti. Svetovalci pišejo in objavljajo v režimskih medijih hvalospeve o njegovem delu. ‘Ubogi’ Miro naslednji dan sliši in prebere te pohvale in jim verjame. Reče le: “Sem pa res dober.”

  Slovenija pa počasi in zanesljivo drsi v brezizhodnost. Vsak mesec kasneje kot bodo volitve, težje bo popraviti škodo, ki so jo povzročili aparatčiki. Žal se bodo, ne glede na katastrofalno zapuščino, vrnili na udobna in dobro plačana delovna mesta v javni upravi. Vprašamo se lahko le, ali slovenskim volivkam in volivcem ta politična ‘Sodoma’ ustreza ali pa je res ne opazijo.

  Boris Tomašič

  • Tetka iz ozadja

   Predčasnih volitev to jesen pač ne bo.In nova 24 bo morala vegetirat še nekaj časa

   • SavageKiller

    Seveda. Vegeta ⇝ slovenski nacionalni ponos.

   • janez zorman

    Najdražja slovenska vegeta je RTV.

   • Novakec1

    Drugo leto bo pa SDS z SMC v koaliciji, če bomo prežvel cunami. Katastrofa se nadaljuje

  • janez.pokoncni

   Cerarjeva nesposobnost reševanja najbolj banalnih problemov in njegova popolna nekompetentnost za delovanje izven področja pravnega pisunstva ogroža celotno levico, ki lahko do rednih volitev utrpi nepopravljivo škodo.

   Boris Tomašič, a bi rad iz Cerarja naredil junaka vseh junakov? ;)

  • učko

   Tako Cmirko kot Brgla-si-ga-drgla sta produkta neo-pro-komunističnega-balkanističnega režima, ki ima takih cepcev še ogromno na zalogi in jih bojo “inštalirali” na oblast ob prvi priliki. In to samo zaradi totalno nesposobne opozicije !!!!!!

   • Peter

    Samo zaradi?
    Pretiravat pa res ni treba, no.

   • Novakec1

    Bergla si mislu? Ta zaden stavek je pa na mestu.

   • Capi

    kaj drugega od tebe pričakovat itak ne moreš……..Ko levaki nemoteno kradejo državljane še naprej, je kar naenkrat za vse kriva opozicija…..
    A ti na volitvah breme odgovornosti prelagaš na ostale, da opravijo kar si ti želiš?

  • Peter

   Tole zgoraj je slika iz Dumb & Dumber?

  • VERZIFIKATOR

   Mili Bezlaj

   FANT Z MERO ALI V ČETRTO GRE RADO

   »Šefe, ali veš, kam pelješ,«
   vpraša sovoznik zmedêno,
   zdaj prestrašen že pošteno,
   »kaj momljaš in stalno melješ?«

   »Daj, povej nam vsaj že smer,
   saj bezljaš, divjaš brez mere,
   ne opaziš več ovire,
   reci vendar, da bo mir.«

   Ta brez mere se nasmehne:
   »Ni ovir, prijatelj mili,
   naj se ti motor ne smili
   ne ovirice pritlehne.

   Človek mnogih sem prestav,
   pravijo mi zdaj brezmernež,
   nisem nič več kak čemernež,
   nisem cmerast, krmežljav.

   V prvi ko še mlad sem vozil,
   šlo počasi je navkreber,
   ko prišel sem tja pod reber,
   dve življenji sem ogrózil.

   V drugi šlo je že hitreje,
   menjala mi je prestavo,
   ni pač šlo ji za zabavo,
   vozil sem vse počasneje.

   V tretji je bilo počasi,
   ona žal se ni spoznala,
   hitro v prosti tek me dala,
   prvi nisem bil na vasi.

   Zdaj ko kupil mi je stric
   nov motor, divjam dve leti
   celo leto kot poleti,
   včasih s sabo vozim vštric.

   Jaz mendá sem dober statik,
   mi razmišljati ni treba,
   kam naj vodi me potreba,
   me usmerja avtomatik.

   Zdaj, ko prvi sem na vasi,
   se prestavim še v četrto,
   k matičarju na Razdrto
   dirjam, pravijo, počasi.

   Ko nastopi leto mlado,
   že v četrti bom prestavi,
   prvi Jakec pa v predstavi:
   ˝Fantje, gre v četrto rado.˝«

   Ko drvi, motor ko teče,
   si gledalstvo misli svoje,
   »Vse boš strl, kar ni tvoje,«
   a nihče mu nič ne reče.

   Mu ne reče pač zato,
   ker je itak dobro znano
   in v zavest ljudi vpeljano,
   fant da peto je kolo.

   Za predstavice paradne,
   ki takrat se ga poflika,
   ko je sila prevelika,
   tisto iz rezerve zadnje.

  • janez zorman

   Slovenci se radi sučemo okoli “trupel”. “Naš” beograjski vrt (dedinje), je eden najbolj čaščenih vrtov; pa ne od Srbjancev ali Hrvatov temveč od slovenske titove omladine, ki ga ne more pozabiti za vse izkazane privilegije s strani trupla.

  • indijanka

   Je Nemčija zopet kot leta poprej beležila rekordno leto izvoza orožja, nas pa vleče za nos s sočutjem? Bi ji zmogel naš predsednik povedati, da se teh slepih miši ne igramo več, ker so starejši in otroci pri nas lačni? Do jeseni …..je še dolga.

   • tarantela

    Bravo, skwo!!! 10+

   • Novakec1

    Bo še vmes migrantski cunami.

   • Prle

    Ha, ha ,ha, vedno znova me presenečaš, kajti tvoja naivnost je neizmerna. Draga moja,kot sama dobro veš smo mi le palčki v EU, naš glas je toliko vreden,kot je vreden glas Evgenije za vaš sds. Po moje bi ti morala spremeniti nik, v Lisica ali Naivka, sama najbolje veš, kaj ti bolj leži. Ha, ha, ta je dobra : Mi se ne gremo več, ha,ha.Da dol padeš.In koliko naivčkov ti pritrjuje, ha, ha,ha.

    • Viktorh

     Morda je res naivna, ti si pa rahlo prizadet.

     • tohuvabohu

      Moderno (kulturmarxistično) se temu reče “ima posebne potrebe”. Tukaj se to vidi po tem, da mu moraš vsako stvar dodatno razložiti, pa še to ponavadi ne pomaga.

    • indijanka

     Si ti vrhunski pogajalec ali samo nekdo, ki vedno že vnaprej skloni glavo in sam sebe postavi v zadnjo vrsto? Zasmejala sem se ob omembi drage moje. Razmišljanje o nicku presega tvoje razumevanje sveta zato se ne ukvarjaj s tem. Indijanka, ki ni palčica, niti naivka ali lisica ampak volkulja.

     • Mihec S’kumarc

      de nauš nasedla tem provokatoru. sej veš kdo je.

     • Prle

      Opa, Ivan potrebuje ljudi, ki nočejo stati v zadnjih vrstah.Komaj čakam,da te vidim v prvih vrstah, ko boš vihtela svoje kopje,seveda lažje, pa je nekaj pisati kot storiti. Kajne, indijanka – Foxy.

      • indijanka

       Spomnil si me na otroštvo. Za kitke bi me vlekel ..a ne?

      • Prle

       A ti ne bi meni vlekla ….?

      • indijanka

       Je to retorično vprašanje?

      • Prle

       Ti samo napiši,ja. Boš videla koliko bo fovšarije od tukajšnih pleničkarjev.

      • indijanka

       Tukajšni komentatorji vedo, da sem volkulja. Moja mnenja spoštujejo. Tkole se z menoj ne pogovarja nihče.

      • Prle

       Nisem še zasledil, da si ga komu potegnila, niti se ni nihče pohvalil, da mu je bilo všeč.

    • indijanka

     Zelo čudno je, ker me nihče ne zmerja. Si zbolel?

  • Viktorh

   Spoštovana gospoda predsednika DZ in Vlade RS.

   Upam, da oba brskata po teh straneh. Brglez je že pojasnil, da vsako jutro pogleda na Požareport.

   Bodita tako prijazna do svojih sodržavljanov in ODSTOPITA.
   Umaknita se iz politike, v kateri se ne znata obnašati. Ne znata voditi in vladati. Delata škodo ugledu države, ki vse bolj drsi v neznano.

   Iz vajine politike se ne da zaključiti kaj nameravata, kam nas peljeta, kdo vaju posiljuje in sili z idejami, ki so za nas nesprejemljive.

   Usmilita se nas, dajta prostor tistim, ki vedo kako se vodi država.

   Hvala, gospoda.

   • Novakec1

    Komu ali čemu naj predajo vladanje, ni na svetu ga junaka ki ne lula kadar kaka. So sjhebal ustavo in zakonodajo da lahko tudi Marsovci pridejo vladat v to vukojebino.

    • Viktorh

     Dober komentar. Marsikaj si pojasnil.

     • MEFISTO

      Je to poskus sprave z možem tisočerih nickov?

      • Viktorh

       Verjetno si spregledal moj cinizem na njegovo neumno navajanje…Jasno, ni razumel mojega sporočila.
       Sicer pa, nikoli ne komentira prispevka, obeša se na druge komentatorje.

      • janez cepec

       ti pa si taprav cinik, ja. star komunajzar, UDBOUC čak, zdej nam boš pa tle pamet solu. vodo zameni u bazenu, Bunksl

  • centurion

   Je pa iz levega kota Slovenije prismrdelo na sceno
   še eno truplo-LDS.
   Slovenske volilne ovce so mrhovinarji.
   Sprejmejo, karkoli jim levica ponudi na volilni meni.

  • Peter
  • RATATA

   Sporazum o arbitraži ima člen, ki nalaga Tribunalu, da mora določiti stik Slovenije z odprtim morjem.
   O tem ni kaj govoriti.
   Določeno je pa tudi stanje na presečni datum. To, da je hrvatska razglasila samostojnost 08.10.1991 tudi nekaj pomeni…
   Če je pa Slovenija na mizo v svežnju memoranduma dala nepomembne papirje je pa stvar odgovornosti naših saboterskih samotituliranih kvazi pravnih “strokovnjakov”.
   Vse smo imeli in bi še lahko imeli , če ne bi imeli notranjega sovraga.

   • Peter

    Tudi hrvaški politiki so vredni svojega denarja vendar pa vedo, da je pri vprašanjih kot je tole z mejo, treba stopiti skupaj in braniti svoje interese. Pri nas pa pač vsak za svoj žep, no.

    • RATATA

     Hrvate lahko zato spoštujemo, to pravim jaz, ki jih imam za smrtne sovražnike (op.ne ljudi!!).

    • janez cepec

     hrvaški politiki so za nas tapravi majstri, tud če jih ne maramo, nas zmeri pelejo scat. to pa za to, ke pr nas kadrujemo politično in ne strokovnao. če mamo za zunanjega ministra Karla, boli me Đoko, Erjavca, ni čudn, de use tožbe zgubimo

     • Borut Stari

      Scat te lahko peljejo edino tako, da te držijo za klitoris ali penis (zato Korlna boli đoko)

     • Mihec S’kumarc

      vi majstri se hitro ujemate.

  • Novakec1

   Kratek rok trajanja, pred iztekom roka…..

  • luckyss

   Tudi, če Cerar “odleti”, se povprečni državljani ne moremo nadejati nekih pozitivnih sprememb…
   Najprej bodo sledile običajne “kadrovske menjave”, torej zaposlovanje ožje in širše žlahte..
   Sprememb glede hlapčevanja Bruslju pa ne bo…
   Vse skupaj že prevečkrat videno..

   • Borut Stari

    Zato je najštevilčnejša stranka v Sloveniji, ne bom volil.

    • Ruggedplant

     ki žal skupaj ne premorejo niti toliko jajc, da bi državotvorno ustanovili svojo stranko. In glede na to, da jim v 70 letih enih in istih pogubnih vzorcev ŠE VEDNO ni jasno koga voliti, jim lahko predlagam odlično ime stranke, ki se bo gotovo dobro prijelo, pa še logotip bo efektiven: VOLI.

   • Ruggedplant

    Torej ti sicer bi menjal oblast, ne pa tudi kadrov, ki so jo predstavljale? S tem si nehote povedal vse in še več o sebi in svoji agendi na tem forumu.

    Slovenija ne hlapčuje Bruslju, ampak le in edino Forumu – Bruselj za Slovenijo sploh ne ve, mi pa, glede na to, da imamo z zahodnoevropskimi državami iz dneva v dan manj skupnega, očitno še manj v obratni smeri.

  • Anton

   ma brezveze sedaj predčasne volitve , sej se jim itak uradno izteče “rok uporabe” v letu 2018

   sarkazem press

  • Opazovalec

   O teh mokrih sanjah SDS se posluša že več kot dve leti, pa se niso uresničile. Izgleda da IJJ ni nek Nostradamus…… Sicer pa povezava levica-Cerar nekako ne pije vode, prej SDS-Cerar (in del SMC), vsekakor pa ne Brglez in še nekateri (Horvat) ne sodijo v to bodočo španovijo. Torej počakajmo lepo do konca in bomo videli ali se bo izcimil črnogledi scenarij španovije.

   • Andrej

    Da povezava kučan&co.ne pije vode že dolgo vemo,pijejo vse,kar se meri v %,
    veliko se tudi sniflja,glede na njihove diplomatske sposobnosti,bodo ostali še
    brez terana in tudi zamisel o razširjenem programu čofotanja po piranskem zalivu,bo nasedla na kardeljeve čeri!Tudi v pravu prevladujejo samouki,ki jim je naravno pravo po Brglezu najbolj pri srcu,še več brez njega jim živeti ni!Stranka
    Multi Cinizma,obvladuje vsa področja,ki zanesljivo peljejo državo v vedno večji kaos!

  • Janez Novak

   Res je, pokazalo se je, da je Cerarjeva stranka brez političnega programa, brez ideologije in brez kadrov, ki bi bili temu zavezani. Realni program Cerarjeve vlade ima Kučanov klan, kadre prav tako, njihova ideologija pa je ideologija tranzicijskih plenilcev, ki so uničili državo. Cerar, Brglez in ostali SMC-jevci so se zadovoljili z vlogo Kučan-Titovih pionirčkov, ki hodijo na romanja in maše v Dražgoše in podobne kraje, pridno kimajo svojim botrom, ki jim dihajo za ovratnik in se ne sprašujejo, kam njihova politika pelje, niti komu služijo. Kučan je njihov nekronani kralj. To je Slovenija, pardon, Kučanstan 2017: Belorusija na poti v Severno Korejo.

   • MEFISTO

    Se ti s svojimi naprednimi ideji oglašaš tudi na Reporterju?

   • Borut Stari

    Njihov plan je, nestresno vladati do konca svojih dni. Vse drugo je sanjarenje drugoratrednih.

  • MEFISTO

   Cerar in vlada bosta padla, če sploh, ko bo tako odločil CK v Murglah.

   Niti en dan prej in niti en dan kasneje.

   Volivci, ki ju imajo poln kurac, ne štejejo.

   • Andrej

    Slovenci bodo najprej morali priti k pameti,ali počakati na teto Katarzo in še
    ta bo imela veliko opraviti z zadrtimi mazohisti,ki se dobro počutijo v stanju
    psihičnega pritiska dominatorjev in njihovih klofut!

  • tzt

   Živahna dejavnost LDS z aprilskimi volitvami novega vodstva in napovedjo Jelinčičeve SNS preboja v parlament govorijo, da se v ozadnju res nekaj kuha. Ne predstavljam si kako bi posrani Cerar uveljavljal možen dober izid arbitraže ob hrvaški ignoranci. Se bi spet umaknil v razmišljanje in posvetovanje? Podelal bi se tako močno, da sproti za njim ne bi mogli brisati.

   Kaj pa desnica? Tukaj se nič ne dogaja kar bi resno ogrozilo večino levice v parlamentu. Žal.

   • RATATA

    Jelinkotu je treba nujno preprečiti, da angažira in si zopet prisvoji NAŠE rodoljubne fante!!
    Tem našim rodoljubnim fantom je treba jasno povedat, da jelinčič kandidira po nareku.

  • RATATA

   MiroSlavni je iz tistega gnezda “profesorjev” “pravnikov”, ki tako zelo ne poznavajo prava, da kar boli. To se je opazilo, ko so Janšata iz parlamenta ven metal, čeprav smo navadni človečki vedeli, da nimajo prav (gledal sejo).
   Oni izjavljajo tisto, kar si oni mislijo, da naj bi bilo. Morda so “naravni” pravniki (?)
   Pravne predpise brati po svoje in ne uporabiti moralne razsodnosti ji bulšit.
   Kako nerazsodni pa so se pa vidi v tem, ko sami sebe še vedno naslavljajo s profesorji prava. In celo nič ne zafarbajo u osladne ksihte.
   Hvala bogu, da nisem pravnik, ki bi mi predavali takšni “profesorji”.

  • tarantela

   In kaj bi se spremenilo za navadne državljane, če bi zmagala SDS? Tudi, če bi obstala na vladi 4 leta, bi za vse neuspehe jamrali, da nič ne morejo, ker so v preteklosti leve vlade vse pokvarile, Torej isto sranje drugo pakovanje.
   Se mi zdi, da smo v malori tako ali tako.

   • janez cepec

    tud če bi slučajno zmagala mala čreda dobrega pastirja, kar pa hvala Bogu ne bo, ne morejo sestavt vlade, ke ga ni Bunkslna, razn mrbit Kahla, boli me Đoko, Erjavca, ki bi šu z njimi u koalicijo. ergo, glas za SDS je preč vržen glas. tko to je. Preroka zamenat, poj majo pa šanse. Mahniča, enga od A JE TO za predsednika

    • Mihec S’kumarc

     o stari as pršu. A si se že streznu

   • Borut Stari

    Če zmagaš v Sloveniji na volitvah še vedno nisi zmagovalec. Še vedno si v vsakem primeru talec majhnih pajacev v neizogibnih koalicijah. Vsaka zmaga, ki ni 50+ je nsmisel. To pa za to ker imamo proporcionalni volilni sistem. Sistem, ki je podoben samoupravljanju. Sistem uravnilovke in v katerem ni nihče za nič odgovoren. Brez odgovornosti ni kompetenc.Brez komepetenc ni resnega delovanja.Še veliko Save bo odteklo navzdol, ko bo mogoče kdo dobil volitve 50+.Enostavno, misija nemogoče. Zato je največja stranka stranka tistih, ki se volitev nismo in ne bomo udeležili.Dirk z enim konjem in z dirigiranim ozadjem se ne udeležujemo.

    • Dragan Krstič

     Pozabil si zadnjo varovalko rdečih, Štrukeljca. Ta bo ob izvolitvi desne vlade spravil v center Ljubljane sto tisoč demonstrantov državne uprave in javnega sektorja. In kaj potem? Že videno.

     • Borut Stari

      Ni problema. Če je PV neomajan pač uporabi enak ukrep, kot ga je Margaret Thatcher proti sindikatu rudarjev.

     • RATATA

      Zakaj imamo pa policijo?

    • Andrej

     Ravno v tem je problem,preveč konjev,ki imajo vsak svojega furmana!

    • Ruggedplant

     Podpišem vse do “Zato je največja stranka stranka tistih, ki se volitev nismo in ne bomo
     udeležili.Dirk z enim konjem in z dirigiranim ozadjem se ne udeležujemo.”
     To je mentaliteta poražencev in fatalistov, ki ste se vdali v usodo brez izstreljenega strela. Prav zaradi takih, je levakom toliko lažje s svojimi n- strankami pripolzeti v parlament in kljub proporcionalnem sistemu vselej sestaviti dvotretjinsko večino v njem.

     • Borut Stari

      Podpišeš gor ali dol. ima kontinuiteta svojih 60 %. To je v pohabljenih možganih slovenskih volivcev. Nisem fatalist ampak realist. In ker ne razmišljam kot tistih 60 % se slovenskih volitev ne grem. Veš, brez iztreljenega strela se oblast ne bo spreobrnila.

      • Ruggedplant

       Saj prav o tem ti govorim – če ne hodiš na volitve, protestiraš pred sodišči, RTV-jem, pisariš raznoraznim “nedotakljuvim” urednikom, poslancem, ravnateljem in ostalim rdečim piškotkarjem, s tem teh 60% celo pasivno podpiraš. Vse kar navajam zgoraj pa so izstreljeni streli, ki bodo slej kot prej naluknjali napihnjeno vrečo rdečih laži. Seveda si lahko le želimo, da ne bo potrebnonekega dne v obrambo slovenstva preiti v oboroženo kontrarevolucijo. Ker smo demokrati, se pač moramo posluževati demokratičnih metod za spremembo oblasti. Žal tu ni prostora za bližnjice.

      • Borut Stari

       Ne hodim protestirat, volit in se udeleževati ostalega sranja”, Boli me đoko”.Dovolj sem preživel, da lahko rečem, da nenehno (70 let) ponavljanje laži povzroča, da raja začne v njih verovati.Pa ne me basat, da tako dajem svojo usodo v tuje roke. Svojo usodo dajem v tuje roke tudi če volim in je moj izbranec/izbranka izvoljen/a.

   • MEFISTO

    Raje se vprašaj, kaj bi se spremenilo za navadne državljane, će bo ostala na oblasti sedanja politčna garnitura.

    Veliko se bo spremenilo.

    Še veliko huje bo.

   • domovina mili dom

    Bodimo odkriti, komunisti so na oblasti 20 let.

    • Olga

     70 let !!!!!!!!!!

     • domovina mili dom

      Za nas je samo ime komunist preveč.

   • Ruggedplant

    V malori smo izključno zaradi tega ker takšno mentaliteto nerazumevanja demokracije in strahu pred spremembami izkazuje skoraj tričetrt državljanov.

  • Jožef

   Navadni državljani (po Tuerkovo – drudorazredini ) se bomo zagotovo bolje počutili pod vlado SDS in ostalimi pravimi desnimi strankami. Vrnili se bomo ponovno tja, kamor smo se nanili v 90tih. Pišite kar hočete, resnica je samo ena – biti ali ne biti.

  • Lisjak

   Tudi,če bi imeli volitve jutri je problem virus,ki se mu reče spomin zlate ribice.Edino zdravilo proti temu virusu pa je,popoln kolaps države.

  • MEFISTO

   Na žalost se lahko zgodi, da Slovenci s pomočjo domačih izdajalcev in uvoženih janičarjev ne bodo spregledali niti takrat, ko se bodo pasli po naših livadah.

   Kaj bo pa pozimi, ko bo sneg pokril travnike, se pa ne sprašujejo.

  • MEFISTO

   Zgodilo se je, da sta tovariš Tito in Kardelj potovala po nesrečni in opustošeni Sloveniji.

   Naenkrat zagledata ob cesti starčka, ki je žvečil suho travno bilko, in ga vpraša, kaj počne.

   Malicam, je ponižno odgovoril izstradani starček..

   Tedaj tovariš Tito ukaže Kardelju, takoj je treba ustreliti tega narodnega škodljivca, ker se zdaj hrani s senom, ko je na pretek sveže zelene trave.

   • Prle

    Ja, pod Ivanom še trave,kaj šele sena,NE BO.

    • MEFISTO

     Prjatu razumni, rad bi te videl prežvekovati tudi na travniku, ne samo na tem portalu.

     • Prle

      Ja poglejva penzionistek, ko bo pobralo sneg, pa lahko poskusiva.

      • Viktorh

       Zate je sneg dober, saj si vampast, da te bo razneslo.

      • Prle

       Viki, viki, kaj si hotel s tem povedati,če si vampast te raznese.Ne spomnim se, da bi kje prebral, kaj takšnega. Naj se ti prstki ne tresejo ko tapkaš.

      • montyamp

       Poglej teslo murglosrbsko , na MMC HANZI je zbirališče ultra idiotov , polnih Stalinovih naukov , zato , spokaj glista opranoglava .
       BANKROT banditski parazit , ki je bil najden v plastični vrečki , katera je smrdela po železnih hruškah , si indikacija propada udboterorizma , ker s tako bebavimi provokatorji ,
       JE ZMAGA NEMOGOČA .

      • Prle

       Kaj je tableta popustila, vzemi še eno.Kakšne so železne hruške, sklepam,da si v neki zaprti ustanovi,ker si napisal komentar brez glave in repa. Torej v Polju ali v Begunjah. Sporoči,da vidimo,kje imajo tako slabo oskrbo bolnikov.

      • Viktorh

       Da, miško.
       Opazil sem, da si se medtem že registriral NA MOJI SPLETNI STRANI.
       Hvala za naročilo.
       Le fetna bo prispela z zamudo, do takrat pač uporabljaj šmiržajfo.

      • Mihec S’kumarc

       Čuj a Prle tud prteb nabavlja robo. Moj stari je zadovolen, le tisti dildo je imel grče.

      • Prle

       Boš poslal po povzetju?

      • domovina mili dom

       Ne vem če se bo upal pripognit iz dveh razlogov.
       -podpira LGTB
       -boji se, da mu ne bo titovka s peterokrako z glave padla.

    • domovina mili dom

     Za komuniste sigurno ne bo ne trave ne sena, ker je potrebno preprečiti prežvekovanje.

     • Prle

      Hočeš reči, da bo Ivan za vse drugače misleče prepovedal tudi prežvekovanje.Tale komentar, pa kar hitro pobriši, saj delaš slabo reklamo za stranko, ki bo dobila naslednje volitve.Torej radirko v roke in brisat.

      • Viktorh

       Sej bi lohk ti polizal.

      • Prle

       Ko sem jaz hodil v šolo smo radirali, ko si hodil ti, ste pa lizali,kar se ti še sedaj pozna.

      • Viktorh

       Kako si srčkan.
       Saj ni čudno, da so te vsi sprejeli za dvornega norčka.
       Uspelo ti je, torej.

      • janez cepec

       zdej pa zgleda, de si res orng “talev”, ne sam komunajzarm, zugleda, de si tud pederajzar

      • Mihec S’kumarc

       a bga meu

      • Prle

       Ja boš moral dobiti drugega fanta, da mu boš govoril, da je srčkan. Pri meni to ne pali.

      • Mihec S’kumarc

       zakva pa kupuješ pr nem

      • Prle

       Ker nič ne zaračuna, samo pošlje.

      • domovina mili dom

       Samo preslikavo bomo naredili. Tako boste dobili občutek, kako ste ravnali z drugače mislečimi.

      • Prle

       No zdaj pa nakladaš,ampak te vseeno dobronamerno opozarjam, da poradiraš kar si zgoraj zapisal.Razumel?

      • domovina mili dom

       Kar se radiranja tiče, ti svetujem, da to narediš s svojimi komentarji, ker nakladaš. Te pa opozarjam v tvoji dobri veri, da delaš reklamo za komuniste.

    • Viktorh

     Juhu, usranček, pa si le vstal. Dva dni te že ni.
     Daj, razveseli nas malo, zabavaj…

     • janez cepec

      evo ga, tastar komunajzar, UDBOUC, čak, se je zbudu. do desetih, ke šnopca ne dobiš. ga ni videt, ne slišat, poj pa ven udar, de se ga zapije, pa de pozab na use pizdarije, k’ jih je devu njega dni

      • Mihec S’kumarc

       a se morš zmerej tu usrat cepec

    • milanček

     imaš prav teslo, za komuniste bi tudi sonce ugasnil! iz katerega dela juge si se pritihotapil v Slovenijo, ti je tvoj zemljak kućan dal vizo!?

     • Prle

      Sklepam, da si migrant,saj ne veš,da se v Sloveniji stavek začne z veliko…. ne povem ti do konca.Po moje še sam ne veš kaj si hotel napisati, ko se boš spomnil, pa le še kaj napiši.

      • Mihec S’kumarc

       asi ti že kdaj slišu za “Word”. Tam se za ločili dela razmak.

      • Prle

       Aha bučman, ti najprej napišeš komentar v wordu, potem komentar pokažeš direktorju umobolnice, potem pa ga skopiraš na ta portal.Mojster,ni kaj.Plenice so ti že zamenjali?

      • Mihec S’kumarc

       mau se že pozna

    • Mihec S’kumarc

     sej ste že vse požrl, bimbo

     • Prle

      Bebo še tvoje kumarce zmažemo, pol je pa vse.

      • Viktorh

       si preuč usran.

      • Prle

       Ja ti ne moreš biti, ker nosiš plenice.

      • Mihec S’kumarc

       čuj v svojem pprodajnem programu ma tud plenice če rabš

    • tohuvabohu

     Kjer zavladajo komanči, trava še sto let kasneje ne poganja.

     • Prle

      Se vidi, da si en velik osel,ha,ha.

      • tohuvabohu

       Raje osel kot zarukano govedo tvoje sorte.

    • nevtrino

     Res, Ivan Zidar v osebnem stečaju ne premore niti za eno travco ….

   • KIKI

    Žal ne verjamem, da bi Tito kakšnega reveža opazil..
    Reveže so mu pravočasno odstranili s poti!!!!

   • janez cepec

    kje s’ pa to pobrau, Bunksl naumn?

    • Mihec S’kumarc

     verjetn se je odtebe nalezu

   • janez cepec

    a t’ je to Petrouc povedu?

  • Olga

   Miro je itak lutka! Nikoli ga nisem dojemala kot predsednika vlade, saj vsi vidimo, da o nobeni stvari nima pojma in mora o vsaki stvari “razmisliti” (beri vprašati Milana iz Murgel)!
   Poslenci SDS morajo opozoriti EU na restavracijo komunizma in nezakonito ravnanje v zvezi z ustavnim sodiščem! Prav tako na nezakonito delovanje Slovenskega krivosodja in Klemenčiča!
   Tudi predsednika države, predsednika “vseh” Slovencev bomo pa v kratkem spoznali po njega delih!
   Zato vsi na volitve, kadar koli že bodo in volimo z glavo!
   Na vsa mesta volimo tiste, ki se dejansko borijo za Slovenijo! Vlak nam odhaja!

   • Ruggedplant

    Bravo!

   • janez cepec

    poznam več takih, kukr bi se djal, MARIONET, to ste use, ovce zavedene, k’ nimate pojma od pojma, kukr Ti pravš. poslanci SDS nimate treh čisteh, meketate kar vam Pastir napiše (beri : Janša je zakon). kar se pa EU tiče, pa vaš velki vodja od kar ni več “taglaun”, svinja SLO z svojim lažmi in traumam. je pa dobr to, de so ga tud u EU pogruntal, pa de mu nobedn več ne verjame, sam tolerilajo ga pa, jebat ga, sej je ulik takih Bunkslnu u EU

    • Vera

     Resnica NI laž !

    • Mihec S’kumarc

     moj stari je že davnej reku d te neb smel sprejet v to čredo

   • pokvarjeniSvet

    komunistična Bruseljska EU (establišment) pomaga kučanu in njegovim lovkam.

  • Mihec S’kumarc

   Verjetn ste opazl dje moj stari omagu pa jo je stisno v postlo.

   • janez cepec

    tvoj stari je omagu, k ga j’ na roko metu, takrat k’ te je devu, Bunksl

    • Mihec S’kumarc

     Ati situd z mojstrane

  • montyamp

   Moralna etika na vrhuncu .
   Murglosrbski bonton , še ni usklajen z EU verzijo , zato takšna odstopanja .
   HLAPCI partijske teroristične celice , so orodje v krempljih F21 stare bande tito bandito majmunov .
   Mira in Brglez na srbskem magarcu jahata novi sramoti naproti .
   Naravno pravo je radikalno poškodovalo mentaliteto vajencev polnilcev 700 HUDIH JAM .

   • janez cepec

    od kje s’ pa ti pršu, a so te iz Begn spustl, al si čez ograjo spizdo? precej si za cajtom

    • Mihec S’kumarc

     sej ti bga morou poznat

  • Unikatna

   Haha, kako smo Slovenci neumni!

   “Jankovićeva luknja,
   imenovana Stožice je pustila za seboj neverjetnih 515,4 milijonov evrov terjatev za podjetje Grep. Našega denarja, denarja iz naših bank! Sedaj poskuša Stožice preko bananskega tajkuna Izeta Rastoderja še dokončno ukrasti in prihvatizirati.
   Stožice tako postajajo eden največjih ropov v samostojni Sloveniji. Janković si očitno lahko dovoli vse v tej državi. Gradnjo katarske vojašnice, rop v Stožicah, nadlegovanje farmacevtk, prihvatizacijo KPL, napad na nekdanjo tovarno Rog, poniževanje mestnih svetnikov, reketiranje, norčevanje iz žrtev neurejenih in zaledenelih pločnikov,…
   Kje je policija, tožilstvo, državna politika…? Kako dolgo bomo to še mirno gledali?”

   Vir: DČ

   • Novakec1

    Do začetka tretje.

  • tohuvabohu

   Jamrar je izgubil svojega intimnega svetovalca Horsta Hafnerja (to je tisti srečko, ki je do konca uničil kamniški Utok). Kdo ve, morda mu bo en nov zaupnik le povedal resnico, da je nagec in da naj se čimprej pobere, kar ga noge nesejo. Slovenski narod je na koncu z živci.

  • Mojca pokraculja

   Ne samo osem razlogov, lahko jih je še 10 x toliko, to ne bo odneslo Cmerarja. Oni imajo vse naštudirano vnaprej, itak se ne more nič bistveno spremeniti dokler je narod tiho.

  • Olga

   Ubogi levaki! Barka se jim potaplja, oni pa še vedno neumnosti svirajo!

   • tohuvabohu

    To je titanik.

    • Prle

     Pa res,če iz muhe narediš slona,hi,hi

   • janez cepec

    kuga j’ s tabo, ejjo, a se ti je pa orng poslabšal, maš sicer prou, barka se potapla, sam ga ni u SDS kapitana, k’ jo bi rešu. al pa, če A JE TO, Maihniča akltivirate, pol mate pa šanse. matr, kva za tega Bunkslna navijam, sam jebiga, upam de mi bo na Vidmu al pa pr Sedmic dau za per

   • radames

    Prišepetovalci iz ozadja ukazujejo, da morajo to početi NAMERNO. Komunistična država NE SME biti uspešna.

  • mona lisa

   Narod hira izkoriščevalci se redijo.

  • Franjo Trojner

   Zna bit vroče! Zakukat zna DS in dati veto na zakon o tujcih, ki pa nato v parlamentu ne bo imel potrebnih 46 glasov. Kar pomeni prvo razkol v sami SMC in nato še v koaliciji. Voltve jeseni tako postajajo realnost.

  • MEFISTO

   Po gornji sliki sodeč se je tudi Cerar začel norčevat iz sebe kot Pahor.

   Lani je že upravljal lokomotivo in vozil Orient ekspres po 2. tiru železniške proge Divača – Koper.

   • radames

    Saj ni bolgarski kralj Boris, ki je zares vozil parno lokomotivo Orient expresa in divjal po bolgarskih progah.

  • Duhec

   SDS sanja o predčasnih volitvah, ki jih ne bo…. morjo dat mal iger za svoje privržence.

   • radames

    Igre se gredo talevi. Trenutno potapljajo ladjo, ki ima ime Slovenija.

   • Vili

    Volitve so nujne. To trdim kot levičar in ne kot janševec

  • radames

   “Gre za stranko brez programa in brez politične identitete. V resnici je to interesno združenje, in ne politična stranka.”

   Od vsega začetka “stranka” SMC zame ni stranka. Zato, kadar omenim SMC in napišem “stranka” SMC, dam besedo stranka vedno v narekovaje.
   Tako na hitro ustanovljena “stranka” sploh ne more biti stranka političnem smislu. To je zmazek, ne pa stranka.

  • radames

   Kako je stanje v državi katastrofalno pa nazorno povejo osrednji Dnevniki TVSLO. Tako smo že na dnu, da je treba agresivno kazati slovenske uspehe.
   Drugih nimamo kot v športu. Zato v kakšnem Dnevniku šport vzame polovico
   Dnevnikovega časa, čeprav je po Dnevniku samostojna športna rubrika. Od športa pa
   država ne more živeti. Za nas je “Švica” že v vesolju.

   • Vili

    Eeeeeeeeeeeee. S tem se pa globoko strinjam.

  • nevtrino

   Koga bodo naslednjega podtikali ? Zidan ? Faion ? Potocnik ? Bul c ?
   Nove moralne etične obraze, hehehe ?

  • dež

   Nobenega pravega razloga za zamenjavo te vlade ni. Takšna kot je odlično služi tistim, ki vlečejo vse niti iz ozadja. Mirko bo po koncu svojega mandata nagrajen s kakšno lepo službico in bo srečno živel do konca svojih dni.
   Niti trditev o nepopravljivi škodi za levico ne pije vode, ker vemo kako volijo SI volivci, če jih 1-2 meseca pred volitvami osrečiš s kakšno afero in na plano privlečeš belo gardo in domobrance. Tudi razmerje sil levo/desno je že leta v korist levice, vsaj na DZ volitvah (če je potrebno, jih tudi ukradejo).
   Se zna celo zgoditi, da desnico namenoma spustijo na oblast, nato pa ji do nezavesti nagajajo, ker bodo imeli vse vzvode oblasti v svojih rokah (US, pravosodje, policija, banke, sindikati, šolstvo, paradržavne institucije z denarjem, …., tudi večina državnih uslužbencev je levosučnih..).
   Močno tudi dvomim, da bi razni Kordiši, Meseci, Violete in še kdo, dvignili roko sami nase, plačka je zelo lepa, bonitete tudi in tudi 12 mesecev nadomestila po mandatu ni kar tako.

   • radames

    “…privlečeš belo gardo in domobrance…”

    “Bela garda” je izum naših komunistov, ki so se v poimenovanju zgledovali po Sovjetski zvezi. Mi smo imeli vaške straže in domobrance. Po vojni sta ozna in udba v svojih “zaznamkih” vse, ki so bili domobranci ali pa tiste, ki se niso strinjali s komunizmom, označevali s kratico “be-ga” (simpatizer be-ga).

    • dež

     Je izum, ki pri velikem številu bebavih Slovencev vžge še danes.

     • RATATA

      So rekli na začetku revolucije če bele garde ne bo, si jo je treba izmisliti.

      • radames

       Izseček iz knjige Angele Vode Skriti spomin, stran 70:
       Nakar je Bebler pojasnil stališče OF (komunistov) do vprašanja bele garde:” Bela garda mora biti, ker jo potrebujemo. Če je ne bodo ustvarili klerikalci, jo bomo morali organizirati sami.”

       PS
       Ko sem bral to knjigo, sem v računalnik prepisal odstavek na strani 70. Kmalu sem poslal to na net in od takrat se širi po svetu.

      • tarantela

       A ni bila tudi plava garda?

      • cosmosjasnovidec

       Plava garda so bili in so še sedaj pristaši LDS-a.
       Poglej z kako barvo ima ANDERLIČ- FRANKENSTEIN na čelo napisan LDS.

      • radames

       Kakšna plava garda? Zakaj vnašaš preminulo komunistično terminologijo? Bila je zakonita Jugoslovanska vojska v domovini (Jvvd) pod poveljstvom Draže Mihailovića, popularno imenovana četniki.

      • Vili

       Ni mogla biti saj je ta “zakonita” jugoslovanska vojska kapitulirala in se predala okupatorjem. Najbrž si s čim zamešal.

      • Vili

       In zato, ker si ti prepisal iz neke knjige je to resnica?

    • cosmosjasnovidec

     Predvsem pa tiste kateri se niso strinjali z komunizmom pobili in zmetali na Goli otok.

     • Vili

      Mona. Na Golem otoku so bili predvsme komunisti! Vsaj to bi lahko vedel.

  • KIKI

   Ah, Mirko se je odlično izkazal za “mašinfirerja” in se bo zaposlil kot
   visoki pravni svetovalec tov. Kučanu pri 2 TIR-u. Provizije zagotovljene
   nad 40.000,. eur/mes. Nekaj cvenka že ima od Žalskega podjetja za
   izvedbo “tehničnih ovir”, nekaj mu je ostalo od predavanj v otroških vrtcih
   in osnovnih šolah, pa od pravnih svetovanj v DZ (ko je imel še s.p.), nekaj
   mu je mamica zapustila v predalih javnega tožilstva!,,,
   Tako, ljubčki, nič bat! Mirček se bo nekako izvlekel iz krize, kaj pa vi, Slovenski
   butci?!

   • radames

    Slovenski butci bodo ponovno volili tiste (in njihove naslednike), ki so že uničili dve Jugoslaviji in Slovenijo. To so zares butci. Tudi za ceno uničenja lastne domovine, ne bi volili desnih strank!

    • KIKI

     Razumem od nekdaj zavedeno ljudstvo, ki more dojeti, da
     je svobodno v odločanju in da lahko to potrdi na volitvah ne
     da bi mu kdo s strani ZKj ali ZKS s “puškinim kopitom” to
     preprečil. Te svobode še ne občutijo, saj je preveč očitno,
     kdo ima v rokah moč in se lahko preko umazanih povezav
     maščuje na nešteto načinov (zaposlitve, šole, fakultete,
     napredovanja, zdr. oskrbe i.t.d.).
     Samo en korak v pravo smer in bi bili rešeni! Bojim si, da korak
     ne bo narejen pravočasno!

     • cosmosjasnovidec

      Starejši ljudje še vedno ne dojamejo,da je minil čas komunajzerske diktature in njenega morilskega stroja tako,da so še vedno pod strahom kar pa komunajzerska sodrga izkoristi ter jih seveda prisili z grožnjami da volijo levake.
      Če še pa to levakom ni dovolj pa na volilnih zbirališčih zamenjajo volilne lističe drugače ta komunajzerska ničvredna golazen nikoli ne bi prišla v parlament.
      Kdo jih pa trpi razen teh nekaj komunajzarskih izprijencev katere sestavljajo sami čefutarski balkanci.

    • cosmosjasnovidec

     Res je.
     Levaškim prismuknjencem ni konca pri njihovih krajah tako,da se z tega vidika Slovenija še kar nekako drži,ker je ne morejo celotne prodati.

   • cosmosjasnovidec

    Dodatno še pa ima žepe napolnjene od raznih podkupnin hrvatov ter srbov in vsega kar so pokradli po ukazih tovariša podgane “milana kurčana” ter si seveda razdelili med sabo.

  • cosmosjasnovidec

   Cmera tudi,če bi hotel ne more več narediti nič dobrega za Slovenijo še najmanj pa v korist državljanov iz povsem jasnega razloga.
   Tovariš “milan kurčevina”ter ostali levaški komunajzerji bi ga ovadili za kraje ter vse druge manipulacijske zadeve katere so sicer skovali in izvedli skupaj.
   Seveda bi se pa “kurčan” ter ostali njegovi podložniki in hlapci izvlekli kot vedno do sedaj Cmera bi pa moral vrniti vse nakradeno kar je tudi vprašanje,če bi.
   Do sedaj je tudi vse utihnilo za K.Kresal,A.Bratušek ter tako naprej žepe so si pa napolnili do vrha.

  • sončnica

   ..prekleto dobro vesta kam…vsi vedo,saj so kakor en kovanec z dvema stranema….nihče ne more v politiko,če ni član kakega “krožka”….pravila je pa treba ubogat…drgač ni pengi cvengi….ko yebe narod

  • tarantela
   • Viktorh

    Ne moreš verjeti kolk so nas zapufali janšisti.

  • cosmosjasnovidec

   Kaj se pa lahko pričakuje od levaških “kurčanovih”komunajzerjev kateri so vse pokradli kradejo še pa naprej kjer je le kaj možnega.

  • odzunaj

   “.. ker je očitno on(Miro Cerar) edini, ki ne ve, da je pripravljen za na ‘odpad’. Razen njega ve to celo vsak politični analfabet. ” In je v članku ugotovljeno, da ne Cerar ne SMC nimata niti minimalnega zavedanja. In zavedanje ne pride čez noč, se gradi na trpkih osebnih izkušnjah, ko so ozaveščene.
   Naj ostanejo taki kot so. So obrabljeni in odrabljeni !

   Sedaj je ključno, da raste zavedanje naroda ! In to raste ! Še malo in narod bo ozavestil vsakodnevno krajo iz njegove denarnice. In takrat, jeseni, se morajo zgoditi predčasne volitve !

  • MEFISTO

   Pa smo dobili novega pravega reformatorja.
   ·
   Na poslansko vprašanje o zvišanju minimalne plače je premier Cerar dobesedno dejal, da delajo za delavce z minimalno plačo in za upokojence, ki s svojimi pokojninami ne morejo ne živeti in ne umreti.

   Doslej je veljalo obratno.

  • tramal

   Cmerar je našel petnajst let mlajšo prostitutko za sebe.Tako grdega kot je cmerar nebi nobena poštena ženska vzela,razenprostitutke.

  • Novakec1

   Obrni, greva midva v drugo smer. Komentar na karikaturo.
   Drugače pa volitev sploh ne bo, nas bo prej hudič pobral. Ni na Svetu ga junaka ki bi prevzel krmilo zavožene slolandije, kdo bo pa vse to sranje pospravljal?

  • Aton

   Slab premislek, Boris! Prišel bo slabši!