fbpx

Neverjetno: Še en inšpekcijski pregon zoper Aleša Primca

Aleš Primc (foto: STA).

Aleš Primc s pobudo zakonov za zaščito malega človeka dobiva konkurenco. In to v samem ministru Goranu Klemenčiču. Na Primčevo pobudo glede paketa zakonov, ki jih pripravlja Odbor 2014, so namreč odgovorili, da podobno pravno podlago pripravljajo tudi sami.

Prav tako so zagotovili, da na ministrstvu še niso prejeli vabila na razpravo o celotnem paketu zakonov, ki ga je Odbor 2014 pripravil zaradi številnih zlorab v pravosodju, zadnja pa se je zgodila prav z novo policijsko preiskavo samih shodov Odbora 2014 pred sodiščem.

Četudi je pravosodni minister Goran Klemenčič lani Odboru 2014 dovolil, da ima shode pred Vrhovnim sodiščem, tako kot prej 186-krat, so slednji konec decembra dobili obvestilo o prekršku in grožnje s kaznijo. Na ministrstvu za pravosodje novega pregona članov Odbora 2014 niso želeli komentirati.

Še en inšpekcijski postopek zoper Primca
Pregonu Aleša Primca pa očitno ni konca. Inšpekcijski postopki po referendumu se namreč kar vrstijo. Tokrat naj bi Koalicija “Za otroke gre!” volilne kampanje ne končala 24 ur pred dnevom glasovanja, saj naj bi Primc zloženke v poštne nabiralnike dostavljal dan pred referendumom. Seveda inšpektorat ni priložil nobenih dokazov, da je Aleš Primc kot organizator kampanje razdeljeval ali pa naročil razdeljevanje zloženk na omenjeni dan. Prav tako ni nobenih dokazov, da so to počeli drugi predstavniki Koalicije.

Uvedba takšnega postopka je protiustavna
“Odsotnost teh dokazov v obvestilu obdolžencu onemogoča pripravo obrambe, saj celoten postopek, ki ne temelji na nobenem dokazu, temelji očitno na domnevi njegove krivde,” je prepričan Primc. Po njegovem mnenju je zato že sama uvedba postopka protiustavna in v nasprotju z načeli poštenega sojenja ter z mednarodnimi dokumenti o človekovih pravicah, katerih pristopnica je Republika Slovenija.

Kot smo že poročali, so zoper Aleša Primca oziroma sovoditeljico Koalicije “Za otroke gre!” Metko Zevnik  po referendumu sprožili še en – prav tako inšpekcijski – postopek. Po poročanju Dnevnika predstavlja problem neznani avtor predreferendumskega videospota z naslovom Slovenija je proti.

N. K.