fbpx

Slovenski levici je uspel čudež – mrliča so obudili od mrtvih!

Foto: The Man in Question

Včeraj so na levici dosegli nemogoče. Obudili so mrliča! Kdo je ta Frankensteinova pošast, se boste vprašali. Nihče drug kot davno pokopana Liberalna demokracija Slovenije – LDS. Pod vodstvom Antona Anderliča, znanega nasprotnika osamosvojitve, se bodo kot feniks dvignili iz pepela, saj neodločeni volivci zahtevajo spremembe. 

“LDS je stranka s tradicijo, ki je v zlatem obdobju slovenskega razvoja in ustanovitve samostojne države opravila veliko delo,” je dejal Anderlič, ki v stranko tako močno verjame, da na prihajajočem kongresu ne bo kandidiral za predsednika stranke. Kar pa se tiče Anderličevih trditev, se lahko LDS-u zahvalimo za odtekanje denarja v tujino, neizpeljano tranzicijo in predvsem za nasprotovanje samostojnosti Slovenije s strani njenih članov.

 Anderlič pravi, da je čas, da po fiasku levice volimo levico
“Dovolj časa je minilo od zadnjih državnozborskih in lokalnih volitev, da lahko vsak sam preveri, ali je bila odločitev na volitvah prava ali ne. Jasno pa je, da mnogi, ki so mislili, da bo drugače, sedaj verjamejo v to, da bi bilo treba narediti nekaj, kar bi vrnilo zaupanje državljanov,” je poudaril Anderlič. Očitno misli, da je Cerar desničar. Čimprej mu je treba sporočiti, da je vlada leva in da ljudje ne bodo v upanju na boljše čase spet volili levice. In to levice, ki je Slovenijo pahnila nazaj v čase totalitarizma.

Anderlič je še dejal, da so pobudo za srečanje dali mladinci. Člane so seznanili s stanjem stranke in se pogovorili o kongresu, ki bo v aprilu letošnjega leta. Uvodno besedo je imel Jože Mencinger, velik zagovornik socialističnega modela kapitalizma. Govoril je o svojih videnjih upravljanja države in o univerzalnem temeljnem dohodku, svetem gralu levice, ki bi še bolj obremenil poštene delovne ljudi v zasebnem sektorju. 

Anton Anderlič, Foto: STA

Anton Anderlič, Foto: STA

Na srečanju so predstavili tudi novo zasnovo stranke. Obdržala bo sedanje potrebe LDS, osnovnih izhodišč stranke pa ne bodo spreminjali. Kaj je tu novega? Gre še za eno reciklažo že davno povožene politične grupacije levice. Novega ne bo nič, le prodali bodo kot alternativo. A poglejte si to retoriko. Anderlič je dejal, da bodo na kongresu imenovali “novo” vodstvo z “novimi obrazi”. Se vam sliši kaj znano? Zares, PS in SMC so bile stranke novih obrazov. Vse, kar je bilo na njih novega, pa je bil osel, ki je nasedel, da bo novi obraz levice.

Je levica res tako na koncu?
Če je LDS rešilna bilka slovenske levice, potem lahko razgradnjo levih monopolov pričakujemo v kratkem. Očitno je nepogrešljivi stroj komunizma nehal delovati. Ljudje vidijo resne probleme v svetu in ne nasedajo več “novim obrazom”. Omrežje Milana Kučana krvavo potrebuje milijone iz drugega tira, saj so dna skled že polizana. Že Miro Cerar je bil strel v koleno levici. SD ostaja na 5 odstotkih, DeSUS-u pada podpora, Združena Levica se bo požrla od znotraj. Očitno so na levici res tako obupani, da so iz naftalina potegnili LDS.

Seveda bo ta strančica deležna polne podpore slovenskih main strem medijev, ki bodo polni novic v stilu “Vrnitev odpisanih”, “Alternativa za Slovenijo”, “Zlati časi vladavine LDS”. Takšne in podobne bedarije bomo brali v prihodnosti, če bo ideja o mesijah iz LDS resno zaživela. Sicer pa imajo pri LDS-u močan kader. STA je izpostavil nekaj vidnih članov stranke. Uspeli so našteti celo dva. To sta Jožef Školč in Aleš Gulič. Bog nam pomagaj, če bo ta Frankensteinova pošat ugledala luč dneva in dejansko dobila medijski prostor.

Aleksander Rant