Janez Janša: Milijone raje namenjajo za nepotrebne študije in privilegije, upokojencem pa so iz proračuna vzeli 63 milijonov

Datum:

Milijone raje namenjajo za nepotrebne študije, za plačevanje privilegijev in svoje paravojske na Metelkovi 6, ki so v času epidemije vsak petek kolesarile, grozile in razbijale po Ljubljani. Pa seveda za privabljanje novih volivcev. To se nazorno vidi v predlogu dopolnitev proračuna za leto 2023. Vlada predlaga, da se v dopolnitvi proračuna za prihodnje leto vzame 63 milijonov iz postavke za (pretežno) upokojence in se jih nameni za ilegalne migrante,” je predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša izpostavil v intervjuju za Demokracijo in dodal, da vsi trije zakoni siromašijo Slovenijo, zato jih je potrebno na nedeljskem referendumu zavrniti.

Pred referendumsko nedeljo smo se pogovarjali s trikratnim predsednikom slovenske vlade, dvakratnim predsedujočim Svetu Evropske unije in predsednikom Slovenske demokratske stranke Janezom Janšo. Med drugim smo ga vprašali, kako komentira delovanje Golobove vlade, zakaj je v nedeljo na referendumih treba trikrat glasovati proti, in kako komentira izid nedavnih predsedniških volitev ter s tem povezane špekulacije.

V nedeljo bo potekalo glasovanje o treh zakonodajnih referendumihin sicer o noveli zakona o vladi (ZVRS-J), noveli zakona o dolgotrajni oskrbi (ZDOsk-A) in noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija (ZRTVS-1B). Volivke in volivci se bodo na referendumih odločali, ali so “za” uveljavitev omenjenih treh novel zakonov ali “proti”. Pobudnica teh treh referendumov je SDS, ki je tudi uspešno zbrala podpise državljanov za razpis teh zakonodajnih referendumov. Zakaj je po vašem mnenju treba v nedeljo glasovati “proti” noveli zakona o vladi?
Vsi trije zakoni, če jih ne zavrnemo z glasom proti, siromašijo Slovenijo. Tako ali drugače vam jemljejo denar iz žepov in pravico odločanja iz vaših rok. V Sloveniji nas je 40-krat manj kot v Nemčiji, imeli pa bi za četrtino več ministrstev. Nova se ustanavljajo za to, da se ustvarijo ministrski stolčki za predsednike strank, ki so jih volivci pregnali iz parlamenta. Za Alenko Bratušek, Marjana Šarca in deloma Luko Mesca. To je edini razlog, ki bo davkoplačevalce stal v perspektivi na desetine milijonov evrov, če zakona ne zavrnemo.

Foto: Fotomontaža Demokracija/STA

Zakaj naj ljudje glasujejo “proti” noveli zakona o dolgotrajni oskrbi?
Ker ta novela dolgotrajno oskrbo blokira. Za zdaj za eno leto, potem pa bodo prišli na dan z novim podaljšanjem. Blokirajo zakon, ki bo v naslednjih letih sto tisočim naših sodržavljanov, ki so Slovenijo gradili, omogočal dodatno oskrbo, ki je danes na njihovih plečih in na plečih njihovih svojcev. Seveda to stane in to je glavni motiv, da zakona ne želijo uveljaviti. Milijone raje namenjajo za nepotrebne študije, za plačevanje privilegijev in svoje paravojske na Metelkovi 6, ki so v času epidemije vsak petek kolesarile, grozile in razbijale po Ljubljani. Pa seveda za privabljanje novih volivcev. To se nazorno vidi v predlogu dopolnitev proračuna za leto 2023. Vlada predlaga, da se v dopolnitvi proračuna za prihodnje leto vzame 63 milijonov iz postavke za (pretežno) upokojence in se jih nameni za ilegalne migrante.

In zakaj naj ljudje v nedeljo glasujejo “proti” noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija?
Ker je ta novela v temeljnem nasprotju z ustavo. Sredi mandata obglavlja vodstvo RTV SLO in namesto njega postavlja organ, ki ga sestavljajo tranzicijski levici prijazni predstavniki organizacij, ki jih oni nadzorujejo. Sedaj v programskem svetu RTV SLO sedijo večinoma predstavniki gledalcev in poslušalcev, vlada pa predlaga, da jih zamenja politični organ, podrejen strankam, ki sestavljajo aktualno vladno koalicijo.

Celoten intervju si lahko preberete v novi Demokraciji!

Sorodno

Zadnji prispevki

Soros s 50-milijonsko fundacijo v času prihajajočih volitev v ZDA

Soroseva organizacija Open Society Foundations bo vložila 50 milijonov...

Golob znova prekršil dano obljubo, v SDS mu dali še eno priložnost

Na današnji izredni seji je bil na dnevnem redu...

Dejan Vunjak postal očka

V družini Vunjak je veselo. Pevec Dejan Vunjak je...