fbpx

20 let kluba s skalaško tradicijo, Janezu Janši posebno priznanje

(Foto: JF)

Ob svoji 20-letnici je klub dr. Henrika Tume podelil posebna priznanja in plakete svojim najbolj zaslužnim članom. Posebno priznanje je prejel tudi Janez Janša. Dogodek je bil prepleten z gorniškim duhom, kulturo in domoljubjem. Nastopili so Aleksander Mežek, Tone Kuntner in Ljudske pevke iz Domžal.

Klub dr. Henrika Tume praznuje 20 let delovanja. Ima bogato zgodovino in velja za enega izmed prvih, ki so kmalu po osamosvojitvi začeli oživljati skalaško tradicijo. Ime nosi po človeku visoke kulture in neupogljive narave, kot ga je v svoji knjigi orisal dr. Strojin.

Tradicija kluba je slovenski jezik in ljubezen do domovine
Praznovanje 20-letnice kluba dr. Henrika Tume je bilo zaznamovano s gorniškim duhom, bogatim kulturnim programom in domoljubjem. Prisotne je nagovoril predsednik kluba Silvo Klemenčič in še nekateri vidni predstavniki kluba.

(Foro: JF)

(Foro: JF)

»Blagodat gora čuti nagonsko, ve da je v gorah lepo, osvežujoče in zdravo.« so besede dr. Henrika Tume. Eden od tistih, ki vedno znova skuša približati lepote gora je bil tudi slavnostni govornik dr. Anton Jeglič, ki je povedal: »Nadaljevati moramo v skladu s tradicijo. Resnica, pravica, slovenski jezik in ljubezen do domovine.«

 

Janez JanšaJanša prejel posebno priznanje
Klub dr. Henrika Tume je ob svoji 20-letnici podelil posebna priznanja in plakete tistim, ki so v zadnjih 20 letih prispevali k temu, da se je gorniški klub nenehno razvijal in da še danes ohranja zagon za nove projekte. Posebna priznanja je prejelo 9 ustanoviteljev, 3 so jih prejeli kot izjemni podporniki in 4 za izjemne zasluge. Podelili so tudi 12 plaket. Med prejemniki je bil tudi Janez Janša, ki je prispeval svoj delež v razvoju in delovanju kluba.

 

J. F.