fbpx

210 kilogramov rib poginilo zaradi onesnaženja potoka

Fotografija je simbolična (foto: printscreen/youtube)

V reki Ložnici v občini Žalec in v potoku Bistrica v Slovenski Bistrici so danes opazili večje število poginulih rib. V Ložnici je bil vzrok pomanjkanje kisika v vodi, v Bistrico pa je iz tovarne Impol priteklo cementno mleko. To sicer ni strupeno, vendar je zaradi prevelike koncentracije poginilo okoli 210 kilogramov rib.

Čuvaj Ribiške družine Slovenska Bistrica je v potoku Bistrica v Slovenski Bistrici opazil večjo količino mrtvih rib. Kraj dogodka so si kasneje ogledale pristojne inšpekcijske službe. Po poročilu inšpektorja za okolje je iz tovarne Impol v potok Bistrica priteklo cementno mleko, stranski produkt rezanja betona pri gradbenih delih.

Tovarna Impol v Slovenski Bistrici (foto: printscreen/youtube)

Tovarna Impol v Slovenski Bistrici. (Foto: printscreen/Youtube)

Zaradi tega so poginile ribe na razdalji dveh kilometrov, ki so jih ribiči nato odstranili iz vode. Na kraju so bili tudi policisti in inšpektorica za ribištvo, so še zapisali v sporočilu na Upravi RS za zaščito in reševanje.

Vzrok za pogin rib v Ložnici pomanjkanje kisika v vodi
V Žalcu so posredovali gasilci Poklicne gasilske enote Celje, ki so ob pregledu obrežja in meritvi ph faktorja reke Ložnice ugotovili, da je test negativen in da v vodi ni prisotne nevarne snovi, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje. Predstavniki ribiške družine Šempeter so ugotovili, da je bil vzrok za pogin pomanjkanje kisika v vodi.

V. V., STA