24 ur spet zavaja javnost: Želijo omiliti dejstvo, da država za migranta nameni 1.963 evrov, z absurdnimi “argumenti”!

Foto: STA

Potem ko je stranka SDS opozorila na to, da mora država mesečno nameniti za vzdrževanje enega prosilca za azil kar 4-krat več, kot je povprečna pokojnina, so na 24 ur pripravili prispevek, v katerem naj bi v največji opozicijski stranki zopet zavajali javnost z navajanjem netočnih podatkov, in sicer, da mesečni stroški za prosilca za azil znašajo vsaj 1.963 evrov, kot to navaja računsko sodišče. Na val ogorčenja s strani državljanov, da država bolje poskrbi za migrante kot za svoje državljane, so se odzvali z absurdnim opravičevanjem takšnega zapravljanja s podatki, da moramo v obzir vzeti fiksne in variabilne stroške, češ da fiksni stroški niso odvisni od števila migrantov. Za financiranje migrantov pa je treba vzeti absolutno oskrbo, in ne le denar, ki ga država nameni za hrano, nastanitev ter žepnino, saj tudi za fiksne stroške črpa iz državnega proračuna in so ti bremenitev ravno zaradi migrantov.

24 ur se je obregnil ob izjavi Janeza Janše, da je “300.000 upokojencev s pokojnino okoli 500 evrov ali manj; tisti, ki so gradili to državo, težko živeli, vzgajali otroke, ki danes plačujejo davke in polnijo pokojninsko blagajno, pa dobijo 500 evrov. Nekdo, ki ga Evropska komisija iz Grčije pošlje v Slovenijo, da tukaj čaka na azil ali zavrnitev – njegova oskrba in procedura pa stane 1.963 evrov, kar je 4-krat več.”

V svojem članku so dejali, da je treba poudariti, da “omenjeni znesek poleg oskrbe prosilca za mednarodno zaščito pretežno vključuje tudi druge podatke (plače zaposlenih, obratovalni stroški azilnega doma …)”, in da je “od zneska 1.963 evrov po ugotovitvi Računskega sodišča 64 odstotkov stroškov fiksnih (1.262 evrov), torej neodvisnih od števila prosilcev za mednarodno zaščito (obratovalni stroški, plače zaposlenih, stroški, povezani s postopki odločanja o priznanju mednarodne zaščite …), 36 odstotkov stroškov pa je variabilnih (701 evro), torej odvisnih od števila prosilcev za mednarodno zaščito, in med te stroške spadajo stroški nastanitve in oskrbe prosilcev za mednarodno zaščito – prehrana, obleka, higienske potrebščine, žepnina, razni projekti pomoči”.

Pozabili pa so povedati, da ne glede na to, ali so stroški variabilni ali fiksni, denar črpajo iz državnega proračuna za migrante, ki niso za našo državo prispevali ničesar, medtem ko so upokojenci plačevali in delali celo življenje – zanje pa se nameni bistveno manj denarja. Vsaka vlada mora najprej poskrbeti za lastne državljane in solidarna je lahko v okviru tega, kar ostane in kjer je to smiselno.

Med “variabilne stroške” spadajo bogati obroki, naši upokojenci pa stoji v vrsti Rdečega križa za testenine
Vredno je tudi omeniti, da medtem, ko mnogo naših upokojencev stoji v vrsti na Rdečem križu za paket hrane, imajo prosilci na voljo tri obroke dnevno (zajtrk, kosilo in večerjo), pri čemer mora celodnevna energetska vrednost obroka znašati od 2.100 do 2.300 kcal. Pri vsakem obroku mora dobiti vsak vsaj 2 kosa kruha, eden mora biti nujno črn ali polnozrnat. Podjetje mora v primeru, če tako narekuje zdravniško spričevalo, poskrbeti tudi za posebno naročilo hrane, ki bo v skladu z dieto. Pri vseh obrokih dobijo še 2 dcl toplega čaja, če je za večerjo hladen suhi obrok, čaj v obrok ni vključen. Poleg tega velja, da jedilnik za migrante ne sme biti preveč enoličen, saj se več kot 2-krat v mesecu ne sme ponoviti sestava menija (kosilo in večerja). Meniji ne smejo vsebovati svinjine in izdelkov iz mesa, razen če bi to zahteval naročnik.  Za določeno vrsto hrane pa predložijo tudi dokazilo, da gre za halal hrano, ki jo jedo muslimani.

Ni važno, kakšen je bil učinek projektov za integracijo migrantov, važno je, da smo projekte plačali
Med variabilne stroške spadajo tudi projekti za integracijo – učenje slovenskega jezika in kulture, opravljanje izpitov iz slovenskega jezika, projekti pomoči pri integraciji. V revizijskem poročilu pa so zapisali, da ni bilo mogoče ugotoviti, kakšen je bil “učinek posameznih izvedenih projektov na integracijo, a so bili projekti pregledno izvedeni, sredstva pa porabljena. Po oceni Računskega sodišča bi lahko bili ukrepi v zvezi z obravnavo oseb z mednarodno zaščito še bolj učinkoviti, če bi ministrstvo evidentiralo in analiziralo vse aktivnosti, ki se jih je oseba udeležila, in na podlagi rezultatov analiz sprejemalo odločitve glede nadaljnjega izvajanja posameznih aktivnosti”.

A. G.

 • Stric iz ozadja

  Pozabili ste omeniti direktivo EU o mednarodni zasciti, ki ni prav kratka (15 strani). To da ne bi bilo fiksnih stroskov bi pomenilo zaprtje azilnega doma, ki je bil … glej no glej financiran z denarjem EU in krsenje EU direktive.

 • Zgornji

  JA, MENDA SO SE TUDI NA POP-TV NABRALI KUPI SLOVENSKEGA GNOJA . JA – OČITNO. Žal.

 • VERRZIFIKATOR

  Stevo Popov

  24 UR ZA RESNICO

  Ko v globoki škripa vse državi,
  varuštvo resnice se razkraja,
  ko ministrstvu iz rok uhaja,
  nadomestek se pojavi pravi.

  Štiri in pa dvajset ur so v službi
  zdaj rezervni že prikrojevalci,
  dejstev in številk so razlagalci,
  služijo da neomajno družbi.

  Nove matematike razlaga
  štiri in pa dvajset ur deluje,
  ko številke besno izničuje,
  dejstva, pravijo, da so podlaga.

  Tri in štiri šest po novem daje,
  sedem bojda je seštevek lažen,
  tu edino je popravek važen,
  z njim se blati, z njim se dejstva maje.

  Za resnico se spreminja slike,
  zanjo zdaj še megla se potvarja,
  s tem odlično stvar se ponazarja,
  kaj resnica je prodane klike.

 • Goran Hvala

  Kakor ste men na novi dopovedoval do danes naj bi vsak migrant pobasal 2000e…kaksni variabilni pa fiksni stroski…do danes tega ni blo…sam da dobi vsak 2000 na roke…

  • mona lisa

   Saj vseeno kako dobi toliko nas stane, kar je katastrofa in kriminal proti nam poštenim državljanom. Kaj pa dobi upokojenec? Mizerno penzijo da še v dom ne more.Kaj pa dobi ogromno delavcev? Zajamčene plače s katero ima komaj za račune.

  • macon

   Lažnivec, od začetka nam je jasno, da je skupna oskrba v zgornjem znesku, na roke pa dobijo samo majhno žepnino.

   Če levičarji ne boste stalno lagali sebi in drugim, boste razpadli v petih minutah. Vseskozi samo ostudno in neumno lažete, hkrati pa zahtevate spoštovanje in da vas resno jemljemo. Na take kot ti v realnem življenju niti pljunem ne.

   • Soave

    + + + + ne jezi se ! Svoje bodo trdili dokler bodo njihovi na oblasti.
    Kot pri Drugem tiru !!!

  • sprehajalec

   Migranti so bussines oportunity za levičarje. Po tradiciji so privat posli na “socialnem” v njihovih rokah.

   denar je iz Bruslja in ni iz skrahirane državne blagajne, zato je v levičarskem interesu čim več migrantov….

   • Goran Hvala

    Jah sej od kje pa bruslju denar?..sam ce ze ti tako pravis pol se prav da drzava ne da nic..vse da bruselj..:-)..kaj pol fantazirate kolk vas stanejo migranti..sej vse da en drug..:’)

    • sprehajalec

     Ker je slovenska socialna bankrotirana, zelo verjetno ta denar prihaja iz Bruseljskih skladov. Tako sem nekje zasledil. neto vplačniki ga izgleda prispevajo. neto prejemniki pa dobijo….

     Poleg tega bi rad, da tudi v prihodnosti vljudni hans pride sem na dopust in ne srboriti mohamed z nemškim pasošem.

 • trumpet2018

  24 kur je totalni fake news, poleg tega izvajajo na forumu naci cenzuro nad resnico in nespornimi komentarji, tam veliko pišem, zadnje čase veliko manj, ker so začeli lagati 2 krat bolj kot prej, teh laži je toliko, da normalen človek temu ne more več slediti, po mojem bo tam forum kmalu propadel, 24 kur se bo od lastnih laži pogreznil sam vase, podobno kot CNN, ki ima gledanost na nuli, zaupa mu pa samo še 4 procente američanov, v glavnem gre za upokojence tam okrog 60 let. 24 kur so izdajalci slovenskega naroda, zavajajo in lažejo slovenskemu narodu, poleg tega so nam tudi vsilili naročnino za njihov fake news. Lažnive soroševe prodane duše, sluge globalistov, zaljubljeni v migrante in islamiste

  • Cucurbita Pepo

   Zelo zanimiva fake news statistika…

  • Caesar

   24ur je v lasti Američanov…

 • mona lisa

  Migranti so več vredni v naši državi kot zgarani delavci po 40 letih dela in polnjenja pokojninske blagajne. Parazite migrante nagnat, upokojencem dati poštene pokojnine in delavcem poštene plače, kajti tudi z zajamčeno plačo se životari in to dobiva ogromno delavcev medtem ko se zajedalska svojad bogati.Zdaj gledamo veliko tekmo za politične stolčke. Čudovita služba z nič dela in ogromno plačo. Ogromno obljubljajo vsi samo da pridejo na položaje nato pa bodo vsi že prvi teden pozabili na upokojence, delavce in reveže. Edino bo jim v glavi si v mandati čimbolj napolnit svoje žepe.

 • Franc Šink

  Daj naj že kdo pove, koliko pa znaša ta “žepnina” poleg ostalega luksusa ki jim je omogočen?

  • Peter

   Prosilec za azil po premierjevih besedah državo stane 385 evrov
   mesečno, v kar sta všteti oskrba in mesečna žepnina v višini 18 evrov.
   Gorenak s tem delom odgovora ni bil zadovoljen, saj je ocenil, da Cerar
   zavaja. Kontingentni načrt, ki govori o postopkih namestitve prosilcev
   za azil in ga je sprejela vlada, po Gorenakovih besedah namreč govori o
   bistveno višjih stroških.

   »385 evrov je strošek osnovne oskrbe,
   kot so hrana, namestitev in žepnina. Prišteti pa je treba še stroške za
   plače zaposlenih, ki letno znašajo 509 milijonov evrov. Če temu dodamo
   samo še stroške za varnostnike, ki znašajo 220.000 evrov letno, dobimo
   mesečni strošek na posameznega prosilca za azil v višini najmanj 1344
   evrov,« je dejal.

   Cerar je odgovoril, da želi Gorenak v strošek za
   prosilca za azil na vsak način vključiti tudi fiksne stroške, to je
   stroške za zaposlene v azilnih domovih, samo delovanje azilnih domov in
   podobno. A ti stroški bi po njegovih besedah nastajali v vsakem primeru.
   Povedal je, da je država do zdaj iz Slovenije vrnila nekaj več kot
   »ducat« prosilcev za azil. Ocenil je tudi, da je za varnost v Azilnem
   domu Ljubljana primerno poskrbljeno, prav tako v Centru za tujce v
   Postojni.

  • Nives Ž. Androjna

   18 evrov na mesec

 • macon

  Debilni komunajzarji se morajo na ven delati bolj evropske od zahodnih Evropejcev, bolj papeške od papeža (zelo slovenska značilnost) pa morajo migrantom nameniti vsaj toliko kot bogatejši zahodnjaki oziroma raje še malo več. Da bomo ja lepi in napredni.

  Hkrati jih ne zanima, da tukajšnji slehernik zasluži precej manj in da na zahodu zasluži več kot zahodna država nameni migrantu in potem to razsipanje z denarjem domačine manj moti in boli. Zahodni državi niti na pamet ne pride, da bi za migrantsko mesečno oskrbo namenila več kot je njihova povprečna plača, ker bi bil revolt. Tukajšnji bedaki seveda požrejo vse in še smetijo po tem forumu s svojo “naprednostjo”.

  Migranti so že zaradi poti, ki so jo morali prepotovati precejšnji reveži in za njih tulijo tisti, ki se z njimi okoriščajo in bi se le še bolj. Oskrba za migrante je od države seveda preplačana, levičarski ponudniki lepo zaslužijo in potem tulijo o človekoljubju, ko se jim ne gre za humanitarnost, temveč za lastno skorumpirano korist.

  • slosin

   Tudi sam se že dolgo sprašujem, kje je pravica za Slovence. Za to, kar imamo v SLO, smo dolga leta delali vsi (naši starši, dedje, pradedje….), pa pride balkanc al pa kameltrajbar in hop….vse ima na voljo bolnišnice, vrtce šole, ceste….za to ni pa prispeval popolnoma nič…Da ne govorim še o njihovih družinskih članih, ki se obesijo na našo socialo … No, ta pametni levakarji nas pa filajo s floskulami, kako potrebujemo delovno silo…pa demografsko smo ogroženi….marš banda lopovska….

 • antimur

  Samo “NE” migrantskim kvotam je premalo, ampak tudi absolutni “NE” kučanistični pokvarjeni zalegi.

 • domovina mili dom

  V svoji intimi komunisti razmišljajo podobno, kot desničarji. Logiki narave se pač ne da nasprotovati. Vendar morajo biti proti naravni zakonom, kajti drugače ne bi bili drugačni.

 • Burek Burecki

  Prodali ste drzavo komuno-fasisticni tvorbi iz bruslja sedaj pa jokate kako nam posiljajo to svinjarijo iz bliznjega vzhoda…

  • sprehajalec

   Nismo sami hoteli Burek, Slobo nas je nagnal iz Yugo raja….

 • Varuh

  Uporabnik “FUCK COMMUNISM” vsi vaši komentarji na spletni strani http://nova24tv.si so bili poslani na PU Ljubljana in prijavljeni na spletno oko zato ker kršite Kazenski zakonik RS(sovražni govor).

  Upam da bo PU Ljubljana ustrezno reagirala..

 • Peter serdinšek

  Aha, še žepnino dobijo! Pol pa še naj za mene poskrbijo z 1963 euri vsak mesec! Aja, pa kolko je žepnina?

 • Dilinger

  Kar precej stanejo tile pritepenci…po drugi strani se pa repenčijo glede višine socialne “pomoči”.

 • tramal

  Nevem zakaj jih ne dodelijo tistim butastim slovencem ki jih zagovarjajo. Naj jih tile bedaki vzdržujejo in odgovarjajo za njh za njih.

 • bojan

  POP TV tud dela proti lastnim državljanom … Slovenska vlada res ste veliki butli da svoje državjane zanemarjate ..

  Kdaj se boste slovenci zagnali na ulice !!! povejte tej oblasti da so navaden gnoj

 • Frank Novak

  …”Na val ogorčenja s strani državljanov, da država bolje poskrbi za migrante kot za svoje državljane, so se odzvali z absurdnim opravičevanjem takšnega zapravljanja “….

  KDO JE ZE NAPISAL TOLE: „Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!“

 • Miran

  SDS bando so spet ujeli na laži. A je to kaj čudnega.

  • alojz

   Že tvoj post je laž. Namerna. Da nekaterim pritisk dvigne. Čista žlehtnoba.

  • Olga_10

   SDS je navedel se premajhne strošeke na migranta, saj v znesku ni upoštevanih stroškov zdravljenja divjakov in sodni stroški za razne Šamije! Torej zavajate vi skupaj s kurami!

  • FUCK COMMUNISM

   Dam si pel kozjejebce, vsazga posebej, preklet pizdun levuharski!!!

  • Samo Sammy

   Spoštovani Miran,

   (isto sem že pripisal Juretu nekaj objav zgoraj, pa bom še “prilimal” tebi ;) )

   nejeverni Tomaž najprej preveri dejstva. Ker je v meni nekaj raziskovalca (ker nerad odgovarjam kar nekaj na pamet), sem se odločil, da preverim stroške migranta in sicer v Revizijskem poročilu Računskega sodišča RS (kompleten vir najdeš na: http://www.rs-rs.si/rsrs/rsrs.nsf/I/KF89D870C8186E4EEC125807D004E10B5/$file/Integracija_migrantov.pdf)

   Na strani 40, slika 4 Računsko sodišče zapiše, da so izračunali strošek migranta v višini 1.964 EUR (verjetno boš zaupal takšnemu izračunu, ki ga opravi Računsko sodišče).

   Pozabili pa smo še na nekaj in sicer … na strani 62 (točka 3.2.3) je Računsko sodišče izračunalo, da je strošek obravnavanja posameznega migranta 347 EUR (206 EUR krije EU), torej še dodatno 141 EUR za vsakega obravnavanega migranta.

   Predlagam ti, da preveriš dejstva.

 • Olga_10

  Ukiniti je treba poleg nezakonitih prihodov tudi kure…

 • Morala

  Ne potrebujemo njihovih razlag, ker dobro vemo, kako, koliko in kaj…

 • xtc

  Dejstvo je ,da je treba azil ukinit,razen v izrecno,izrecno,izrecnih okoliščinah,drugače v 99,5% zavrniti.

 • Jure kavčičeu

  Še kakšen doktor fizike bi težko zračunal in ugotovil kako ste vi prišli do take številke. Večkrat so vam že v obraz povedali, da je prevelika in nerealna, vi pa še kar vstrajate. No, saj le sebi kopljete oziroma poglabljate jamo..

  • Samo Sammy

   Spoštovani Jure,

   nejeverni Tomaž najprej preveri dejstva. Ker je v meni nekaj raziskovalca (ker nerad odgovarjam kar nekaj na pamet), sem se odločil, da preverim stroške migranta in sicer v Revizijskem poročilu Računskega sodišča RS (kompleten vir najdeš na: http://www.rs-rs.si/rsrs/rsrs.nsf/I/KF89D870C8186E4EEC125807D004E10B5/$file/Integracija_migrantov.pdf)

   Na strani 40, slika 4 Računsko sodišče zapiše, da so izračunali strošek migranta v višini 1.964 EUR (verjetno boš zaupal takšnemu izračunu, ki ga opravi Računsko sodišče).

   Pozabili pa smo še na nekaj in sicer … na strani 62 (točka 3.2.3) je Računsko sodišče izračunalo, da je strošek obravnavanja posameznega migranta 347 EUR (206 EUR krije EU), torej še dodatno 141 EUR za vsakega obravnavanega migranta.

   Predlagam ti, da preveriš dejstva.

 • lili pili

  Jansa je samo pozabil, daje trenutni zakon o upokojevanju, ki doloca tako mizerne penzije, sprejela prav njegova vlada na celu z ministrom vizjakom.

 • Striker

  ko bojo mojo otroci zaključili s šolanjem in se hoteli osamosvojiti, bo država dala vsakemu eno dvosobno stanovanje, pa vsakemu nadomestilo za brezposelnost, pa subvencionirano stanarino, pa brezplačni vrtec, pa kvapajestvemkajše ….. aja, pol sem pa iz postelje padel in se zbudil. Odgovor je samo en: NISO MIGRANTI, čeprav bi najraje videl, da čimprej po 10.oktobru (zadnji rok za magisterij) migrirajo od doma

 • primsek

  Grimskovo sluzkovo tablico so ovrgli ne samo na teh novicah, iz njega se delajo norca zaradi prikrajanja novic tudi vsi ostali mediji. Delo je pokazalo, da se Grimsek Sluzko, človek brez hrbtenice, bivši komunjara in zdaj zagovornik domobranstva,zlaže vsak teden, zato je v njihovi rubriki ‘fake news’ gost vsak teden. tale tablica s stroški na migranta je vrh te sluzaste gore, podobno kot ‘pričevanja’ o nevarnih delih švedskih mest, v katere ne zaide policija, v tem ga nosilka stojka Marjanca šajsarija dostojno posnema in tudi avtor tega tretjerazrednega članka, tretjerazredni pisun Nove, ga ciitra kot čisto zlato, čeprav je go grimskovski drekec, ki mu mezi iz ust. kaprofagi vsi po vrsti, od Rodeta do Gorenaka Piškotka, to je SDS

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!