Afganistanski migrant zaradi posilstva 12-letnika obsojen na 15 let zapora

Foto: STA

Afganistanski migrant Rahman Arsala je leta 2018 posilil 12 let starega dečka v Franciji. Policija je na podlagi prič prepoznala osumljenca in ga tudi aretirala. Ta je na sodišču kot olajševalno okoliščino zločina želel uporabiti kar kulturo, saj so posilstva mladih dečkov v njegovi domovini v veliki meri nekaznovana. Sodišče je argument zavrnilo in obsodilo Arsalo na 15 let zaporne kazni. 

Francosko sodišče je obsodilo migranta za kaznivo dejanje posilstva, potem ko je zavrnilo njegov obrambni argument, da bi sodišče pri odločanju upošteval njegovo kulturo kot olajševalno okoliščino. 30-letni Mohammed Rahman Arsala iz Afganistana je bil zaradi posilstva 12-letnega dečka obsojen na 15 let zapora, je poročal Vision Times.

Arsala je v Francijo prispel leta 2016, dve leti kasneje pa naj bi povzročil posilstvo. Deček naj bi se takrat z avtobusom odpravljal v park, Arsala pa je sedel v vrsti pred njim. Ko je deček zapustil avtobus, mu je pederast sledil, dečka zagrabil za roko in ga zvlekel v osamljeno hišo v bližini igrišča ter ga posilil. Po zločinu je Arsala dečka vrnil nazaj v park, štiri deklice pa so ob prizoru raztresenega dečka poklicale policijo. Moški je medtem pobegnil, deklice so ga prepoznale, oblasti pa aretirale.

Otroci. Slika je simbolična. Foto: EPA.

Migrantski pedofil se je na sodišču zagovarjal, da mu je deček sledil sam, zločina pa ne bi storil, če bi bil poročen. “Povedal nam je, da se to ne bi zgodilo, če bi imel ženo, ki bi zadovoljila njegove potrebe. Ali za to druge vidi samo kot predmete?” se sprašuje eden izmed odvetnikov. Arsala je v svoji obrambi tudi dejal, da je pripravljen podpisati dokument, v katerem bi se zavezal, da posilstva ne bo nikoli več izvedel, saj je že predolgo v zaporu. Njegov odvetnik je celo zaprosil sodišče, da vzame v ozir kulturo obtoženca, saj “smo vsi produkt kulturnih standardov”.

V Afganistanu nihče ne preganja posilstev mladih dečkov
Bacha Bazi je običaj spolne zlorabe mladoletnih dečkov s strani starejših moških v Afganistanu. Praksa je v državi sicer nezakonita, a kršitelje redko kaznujejo. Lokalni uradniki trdijo, da prakse ne morejo končati, ker je v to dejavnost vključenih več močnih predstavnikov vojske in visokih uradnikov. Arsala ima dolgo zgodovino spolnih in nasilnih zločinov, denimo aprila 2018 je mlado dekle odpeljal k sebi domov in jo vrgel ob zid. Fotografiral naj bi tudi majhne otroke, ki stojijo pred šolo, nekaj deklet pa je poročalo o Arsali, potem ko so ga ujeli pri samozadovoljevanju na plaži. Tudi v zaporu se ni umiril, saj je neprimerno ravnal z medicinsko sestro, obtožen pa je tudi spolnega napada na sojetnika.

Sara Rančigaj