Popoln kaos: Državo vodi komunistična stranka, uničenje je blizu

Datum:

Iz kabineta predsednika vlade so včeraj sporočili, da Robert Golob ostaja v bolniškem staležu, čeprav naj bi, po njihovih besedah, od srede naprej že opravljal svoje obveznosti. Predsednik vlade se prav tako danes ne bo udeležil seje DZ, na kateri bi moral odgovarjal na poslanska vprašanja o odstavljanju Mojce Pašek Šetinc z vrha komisije za preiskovanje “nenaših” medijev, migrantih, “štempljanju” in Gazi. Medtem pa v ozadju mrzlično poteka iskanje njegovega naslednika – ali bo to priročen izgovor za odstop iz “zdravstvenih razlogov”?  O tem pa tudi, kaj za Slovenijo pomeni, da jo, četudi začasno, vodi skrajni levičar Luka Mesec, smo govorili s političnim analitikom Boštjanom M. Turkom.

Robertu Golobu človek ne more ničesar verjeti, že tolikokrat je nekaj rekel, kar se je izkazalo za neresnično. Tudi ta bolniška je več ali manj za lase privlečena. Zanimivo bi bilo videti, kje je dobil napotnico, kdaj je bila izdana in ali je preskočil čakalne vrste. Vedno se sklicuje na pravičnost in na malega človeka in ne glede na to, da je predsednik vlade, ne more preskočiti čakalnih vrst,” o podaljševanju bolniškega staleža meni Boštjan M. Turk.

Okrevanje po tej operaciji je po njegovi oceni pogojeno s tem, da so javnomnenjske raziskave za premiera in njegovo stranko katastrofalne “in se na nek način boji vrnitve, ker se boji odgovarjanja, saj se je zelo zapletel s Tatjano Bobnar in pravzaprav kar koli je naredil, se je zapletel“, meni M. Turk. Dodaja, da je Golob zabredel v toliko problemov, da mu podaljšana bolniška prav pride “in jo bo verjetno skušal še malo podaljšati”.

Univerzitetni profesor Boštjan M. Turk (Foto: Osebni arhiv)

Ali bo Robert Golob odstopil?
Na vprašanje, ali je podaljšanje bolniške znak, da bo kmalu odstopil s premierske funkcije, je politični analitik dejal, da glede na to, da je iz države naredil kaos in da so vse poteze te vlade popolnoma nepredvidljive in slabe, je tako možno, da bo odstopil, kot da ne bo odstopil. “Še sam ne ve, kaj bi naredil. Zdaj pa je potegnil najslabšo možno potezo, da je dal človeku “iz komunistične stranke” voditi državo, to je jasen recept za to, da se državo lahko uniči,” meni M. Turk o začasnem vladanju Luke Mesca. Pri tem je citiral Anžeta Logarja, ki je dejal, da sto podjetnikov razmišlja, da bi se v najkrajšem času preselili iz Slovenije, ter dodal, da so to posledice “golobovanja”. “Takšne nesposobne vlade še nismo imeli, to človeka le čudi, tudi če bo odstopil ali ne, bo vseeno, ker lahko pride drugi s to parlamentarno večino, ki jo imajo. Volitev ne bodo tvegali. In lahko dobimo še slabšega človeka. Moramo biti pripravljeni na vse kot v času socializma, nič nas ne sme presenetiti. Državljani pa smo pri tem žrtve brezupnega eksperimenta oziroma brezupne igre z zdravo pametjo.”

Ali imajo centri moči že novega kandidata?
V ozadju naj bi mrzlično potekalo iskanje njegovega naslednika, ki bi nadomestil Goloba kot nekakšen “tehnični” mandatar. Po poročanju Požareporta se omenjajo imena kot so Zoran Janković, Stojan Petrič, Alenka Bratušek. Kakšne so možnosti, da zaradi “zdravstvenih razlogov” Golob odstopi in se napovedi uresničijo? “Zdravstveni razlogi so nični, zaradi tega nihče odstopi, tudi Janša je imel operacijo. Golob pa iz tega dela cirkus. Ne vem, če ima ozadje že kakšnega človeka, ker ga še ne vidimo. Tudi Golob še v ozadje paše, ker šibka vlada jim paše, tudi Levici, Luki Mescu, ki sedaj vodi državo. Rekel bi, da bi fanta od Tine Gaber še nekaj časa pustili.”

Robert Golob je pokleknil pred Milanom Kučanom. (Foto: STA)

Absurdno je, da je Mesec slavnostni govornik ob dnevu utemeljitelja slovenske vojske
Ker Golob torej še ne opravlja svojih obveznosti, je bil včeraj na osrednji državni slovesnosti ob dnevu Rudolfa Maistra ob 20. uri v Mariboru namesto premiera slavnostni govornik podpredsednik vlade ter minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec. Situacija je precej ironična glede na to, da so v Levici protidomoljubno in jugonostalgično nastrojeni. M. Turka smo vprašali, kakšno sporočilo vidi v tem.

Luka Mesec (Foto: STA)

“Takšno sporočilo, kot je sporočilo ukinitve Muzeja osamosvojitve, kot je sporočilo odstavitve Jožeta Dežmana – da se norčujejo iz Maistra – on je konec koncev utemeljitelj slovenske vojske, zoper katero ti ljudje najbolj nastopajo. To je, kot bi šel alkoholik pijan govorit zdravljenim alkoholikom, to je približno ta logika,” je dejal politični komentator. “Oni se požvižgajo na vse, imajo moč in oblast in se norčujejo. Edino, kar znajo, je uničevati in norčevati se. Dokler to ljudje na volitvah dopuščajo, to tako bo,” še meni.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...