Boris Tomašič: Nobena izmed naših družb ni v (pred)kazenskem postopku – je pa Mojca Pašek Šetinc

Datum:

Včeraj se je Tarča lotila Nove24TV in famoznega poročila preiskovalne komisije Mojce Šetinc Pašek, ki je policiji in tožilstvu naznanila “kriminalno združbo”. O tem je spregovoril tudi Boris Tomašič v oddaji Kdo vam laže. Vse izjave Paškove je Tomašič, ki je direktor podjetij, na katere se je spravila Paškova, zavrgel in Paškovi očital, da je lažnivka in sramota za slovensko parlamentarno demokracijo. Še prej pa je razkril korespondenco med Tino Gaber in Rokom Snežičem in napovedal novo razkritje pogovora Med Tino Gaber in Robertom Golobom.

“Ekskluzivno smo pridobili korespondenco med Tino Gaber in Rokom Snežičem. Gre za pričevanje, da je Snežič neposredno vpleten v dvomljiva poslovanja Tine Gaber in da je le-ta posredovala pri Robertu Golobu, da so razrešili Mojco Pašek Šetinc,” je v oddaji povedal Boris Tomašič. Zakaj je Paškova letela iz poslanske skupine in preiskovalne komisije? Gre za piramidno shemo, zaradi katere je bilo ogoljufanih več tisoč ljudi, pri tem je sodelovala Tina Gaber. Klemna Nicolettija je namreč povezala s Snežičem, sama pa je bila promotor piramidne sheme, ki jo je preiskovala parlamentarna komisija Mojce Pašek in kjer so ugotovili nepravilnosti. Ker je to Paškova napisala v poročilo, je Tina Gaber posredovala pri Golobu in so jo “odrezali”. Več si lahko preberete tukaj.

In kako je to Gabrova uredila? “Vemo, kakšen je bil potek dogodkov. Mojca Pašek Šetinc nepooblaščeno v preiskavo in ugotovitve komisije vključi sodelovanje Tine Gaber in Roka Snežiča v prevarah. Ko je to zvedel Snežič, je obvestil Gabrovo. Ta pa je Golobu povedala. Naslednji dan je Paškova na hitro izključena iz poslanske skupine in iz vodenja komisije, s katero se je zelo trudila, da bi uničila Novo24tv. Kjub temu je posegla na področje, ki ga Robert Golob ščiti z vsemi sredstvi,” je obnovil Tomašič.

Ekskluzivno bomo objavili pogovor med Gabrovo in Golobom
Danes ne zamudite nove oddaje Kdo vam laže, kjer bo Boris Tomašič razkril tudi pogovor med Tino Gaber in Robertom Golobom, kjer se je Golob opravičil Gabrovi, da se je to zgodilo, da je bila sploh kje omenjena.

Tomašič o famoznem poročilu, ki ga je obravnavala tudi Tarča
Tomašič je obravnaval in komentiral lažnive izjave Paškove ob predstavitvi ugotovitev preiskovalne komisije o financiranju stranke SDS. Paškova je dejala, da “gre za projekt stranke, širjenje njene politične propagande, izvajanje njenih političnih kampanj in diskreditacijo njenih političnih nasprotnikov.”

Tomašič je pri tem Paškovo opozoril, naj pazi, kaj govori, saj njene izjave redno pošilja odvetniku, ta pa tožilstvu. “To je zelo pomembno: Nova24TV, NTV d.d., Nova hiša d.o.o, Nova obzorja d.o.o. in Boris Tomašič kot direktor tega podjetja, nihče ni v kazenskem pregonu ali v predkazenskem postopku. Paškova pa je ne le kazensko ovadena, ampak je ta ovadba sprejeta in je v predkazenskem postopku in ta postopek usmerja državno tožilstvo in ga vodi nacionalni preiskovalni urad – zaradi zlorabe položaja in nekih drugih kaznivih dejanj.” Kako lahko takšna oseba druge obtožuje, če za njo obstaja resen sum kaznivega dejanja?” se sprašuje Tomašič.

Kaj je ta komisija ugotovila? “To je laž, kleveta, izmišljotina”
“Komisija je ugotovila, da omenjena podjetja in njihovi poslovni računi delujejo kot obvodni računi,” je dejala Paškova. “Povedala je, da podjetja, katerih sem jaz direktor, da smo obvodni računi za financiranje stranke SDS. To je laž, to je kleveta, to je izmišljotina in to je kaznivo, saj Paškova govori z vidika moči kot poslanka DZ. Nič ni res, vse je laž,” se je odzval Tomašič in nadaljeval: “Pred celo Slovenijo vam govorim, da ste lažnivka, da ste sramota za slovensko parlamentarno demokracijo. Zakaj? Ker lažete. Nova24TV, Nova hiša in Nova obzorja niso obvodni računi za financiranje SDS niti katerekoli druge stranke. Če imate vsaj kaj malo ponosa, me boste za to tožili, da na sodišču to dokažemo.”

Paškova trdi, da se Nova24TV financira iz Rusije: Vse njene izjave bodo osnova za civilne tožbe in za kazenske ovadbe
Paškova je še dejala, da je najbolj problematično: “Vzporedni finančni mehanizem, ki si ga je organiziralo vodstvo SDS, da preko strankarske bratske naveze vanj vstopa kapital iz tuje države- iz Madžarske. Glavnina prihaja iz madžarskega državnega proračuna, del tujih finančnih virov pa tudi iz Rusije.” Tomašič odgovarja: “Niti evra nismo dobili iz madžarskega državnega proračuna. Še ena dokazljiva laž. Niti iz Rusije. Sodelovali smo izključno z zasebnimi podjetji z znanimi lastniki. Vse drugo je plod domišljije parih kruhoborcev, ki so se prodali (tako kot se je Paškova prodala kot novinarka) in so pripravljeni lagati in i izmišljevati. Ne le da je to kaznivo, ampak je tudi odškodninsko iztožljivo. Vse izjave bodo osnova tako za civilne tožbe kot tudi za kazenske ovadbe.”

Za več izjav, zaradi katerih Paškovo čakajo tožbe, si oglejte na zgornjem posnetku oddaje Kdo vam laže.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Nakup stavbe na Litijski financiran s sredstvi za sanacijo škode po poplavah

Golobova levičarska vlada je sredstva za odpravo škode po...

[Dokument] Ministričino cenzurirano poročilo kaže s prstom na SD in podrejene

Dominika Švarc Pipan, pravosodna ministrica v odhodu, je objavila...

Googlova umetna inteligenca je prepričana, da so bili Vikingi temnopolti

Zaradi izkrivljanja zgodovinskih dejstev in netočno predstavljenih zgodovinskih osebnosti...

FIDES: Golob nam je dvakrat grozil!

V sindikatu zdravnikov Fides so se odzvali na današnjo...