Centri moči sprožili totalno vojno proti Golobu

Centri moči so zapečatili usodo premierja Roberta Goloba. (Foto: STA)

Časopis Delo v lasti tranzicijskega tajkuna Stojana Petriča bo v ponedeljek objavil najnovejšo javnomnenjsko anketo Mediane, ki je strmoglavila premierja Roberta Goloba na samo dno lestvice priljubljenosti politikov. Poznavalci ocenjujejo, da je s tem Golobova usoda zapečatena.

Centri moči, katerih obstoj je potrdila celo sama antropologinja Vesna Vuk Godina v zadnji Tarči, temeljito uresničujejo že dolgo napovedano zamenjavo predsednika vlade Roberta Goloba. Ne samo, da je Godina sugerirala globoki državi, naj ga zamenja, ta zamenjava že intenzivno poteka. V ponedeljek bodo namreč v Delu objavili novo anketo mediane, ki napoveduje zdrs Goloba na samo dno lestvice priljubljenosti, česar po njihovem ni doživel še noben premier v zgodovini merjenj.

Delo napoveduje močan padec podpore tudi Golobovi stranki Gibanju Svoboda, ta naj bi že krepko zaostajala za opozicijsko Slovensko demokratsko stranko. To na levici ustvarja paniko, ki jo lahko pokoplje, je rezultate komentiral komunikator in profesor Fakultete za družbene vede Dejan Verčič.

Image

Če se je do sedaj govorilo, da Golobov karakter ne bo dopuščal svoje zamenjave na vrhu vlade, pa je sedaj jasno, da se aktivnosti stopnjujejo. Ključno bo torej prepričati Golobovo močno večino poslancev, da morajo zamenjati svojega predsednika za nekoga drugega, kar bi omogočilo nadaljnjo vladavino levice do konca mandata.

Medtem pa v opozicijski SDS ocenjujejo, da kakršnakoli rekonstrukcija vlade znotraj obstoječih treh strank ne bo omogočila nazadovanja države, zato kot edini izhod iz politične krize vidijo predčasne volitve.

S. K.