[Ekskluzivno] Poslanec Grims doživel resen fizični napad – “to je poskus umora!”

Poslanca Branka Grimsa je iz zasede napadel neznani moški. (Foto: STA)

Pravkar sem doživel resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. Neznan moški je pritekel za menoj in me od zadaj silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil,” nam je sporočil poslanec Slovenske demokratske stranke Branko Grims in dodal, da ga je zahrbtnež še pljunil. Napad bi moral v najkrajšem možnem času sprožiti odziv vseh institucij, ki so se oglasile v obrambo Niki Kovač.

Poslanec Slovenske demokratske stranke Branko Grims je bil v petek okoli 16. ure tarča napada, in sicer na območju parkirišča v Maximarketu, ko je odhajal iz Državnega zbora.

Kot je opisal incident, je za njegovim hrbtom pristopil neznani moški in ga porinil po stopnicah. K sreči pri tem ni padel, sicer bi se lahko ubil, nam je pojasnil.

Počakal ga je iz zasede
Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu,” je povedal Grims in dodal, da je napadalec pobegnil v smeri Maximarketa v trenutku, ko se je on obrnil, da bi ga prepoznal. Napad je poslanec Slovenske demokratske stranke prijavil policiji, želimo si le, da bo dogodek sprožil tolikšen odziv, kot napad na Niko Kovač. Tudi tokrat je napad posnet na kamere, iz katerih je razvidno, da so poslanca čakali iz zasede in da je bil napad načrtovan.

Pred Državnim zborom se zbirajo znani levičarski ekstremisti
Da napad ni bil slučaj, pove podatek, da so se pred parlamentom v času napada grupirali znani obrazi levega ekstremizma – znani iz protivladnih protestov, ko je vlado vodil še Janez Janša. Eden takšnih je Igor Bricelj. Ljubitelji rdeče zvezde kar odkrito grozijo volivcem Slovenske demokratske stranke, vendar se policija na klice po zaustavitvi sovražnega govora ne odziva. Zadnji dogodki jasno kažejo, da imamo državo dvojnih meril, pri čemer so organi pregona, institucije za varstvo človekovih pravic in mediji povsem gluhi za grožnje, uperjene proti desnici.

Napad na poslanca Grimsa sta obsodila tako predsednik republike Borut Pahor kot tudi predsedniški kandidat dr. Anže Logar.

Sara Kovač