Izjava dneva: Če imate zdravstvene težave, ne glejte slike “vrha” slovenskega zdravstva

Datum:

“Če imate zdravstvene težave, potem ne glejte te slike “vrha” slovenskega zdravstva. Samo še slabše bo.” Tako je na omrežju X ob naslovni fotografiji zapisal Janez Janša, predsednik Slovenske demokratske stranke.

Zapis se nanaša na včerajšnje srečanje (nove Golobove) ministrice za zdravje Valentine Prevolnik Rupel s predstavniki t. i. iniciative Glas ljudstva (Dušan Keber in Jaša Jenull). Ministrstvo o tem sicer ni objavilo nobene uradne izjave, na omrežju X pa so zapisali, da so se zbrani v kratki razpravi dotaknili različnih tem: “O marsičem se strinjamo, morda se razlikujemo o procesu, kako do tega priti.”

Srečanje je na omrežjih poželo veliko kritik, posebno še, ker ministrica Prevolnik Rupel ne najde časa, da bi se sestala tudi s predstavniki zdravnikov, hkrati pa je vladi poslala v sprejem zakon, ki za zdravstvo in zaposlenje v njem pomeni “potop”. Vlada je zakon sprejela in ga poslala v državni zbor, naj ga sprejme po hitrem postopku. Izkazalo pa se je, da ministrica očitno niti ne ve dobro, kaj vse je v njem sploh zapisano.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...