fbpx

Dolgoletna partnerka Mihe Kordiša, ki je poznanstvo s Smodejem zanikal, ga še kako dobro pozna!

Miha Kordiš in Tonja Jerele (Foto: Facebook)

Se vračam iz poletne odsotnosti, me pričaka blatenje in podtikanje Požarja. Da takoj razčistimo: z afero Smodej nimam nič, cela scena mi je priskutna,” je na Facebooku zapisal poslanec Levice Miha Kordiš, ki je zanikal vsako povezavo s spolnim predatorjem Dušanom Smodejem. No ja, poskusil je zanikati, enako kot vsi drugi člani Levice, dokler na dan niso začeli prihajati videoposnetki in fotografije, ki so razblinile vsak dvom o njihovem “nepoznavanju”. Enako velja za Kordiša, ki je nedolžno mislil, da javnost res ne bo povezala očitnega – njegova dolgoletna partnerica je namreč dobro poznala Dušana Smodeja in kdo danes ne pozna prijateljev svojega dolgoletnega partnerja?

Nekaj časa sicer lahko traja, vendar resnica vedno pricurlja na dan. Točno to se je zgodilo tudi tokrat, ko je zanikana povezava med Miho Kordišem in Dušanom Smodejem postala še kako resnična. Kordiševa dolgoletna partnerica Tonja Jerele je bila namreč redna gostja Smodejevega Fotopuba, pred leti je z njim celo posnela videospot novomeške skupine Crossfire, kar pomeni, da poznanstvo s Smodejem sega krepko daleč nazaj in je očitno trajalo vse do trenutka razkritja njegovih nagnjenj. Verodostojnost Kordiševih trditev je tako padla v vodo, saj navadno dolgoletni partnerji poznajo medsebojne prijatelje, sploh pa ta “odkrita” in “prebujena” generacija mladih, kamor se sodeč po svojih objavah uvršča tudi dotična feministka.

Jerelejeva je nekdanja predsednica študentskega društva Iskra, “progresivne organizacije za boj proti kapitalizmu” in članica Ženskega lobija, nase pa je nazadnje javno opozorila s protestom proti predstavitvi knjige Prvi spol psihoanalitika Romana Vodeba. Kot so se po razkritju afere “Smodej” razkrile določene povezave med njim in člani Levice, so na dan prišle tudi fotografije Tonje Jerele, Kordiševe partnerke, ki je bila aktivna članica Fotopuba.

https://twitter.com/brutus91101394/status/1570145648531443714?s=20&t=aaW8Zx4fZurEAvNzzmYBrg

In ne le to, bila je tudi ena izmed “petkovih kolesark” in kot članica Ženskega lobija tudi vidna podpornica Nike Kovač in Inštituta 8. marec, ki je prav tako zanikal vsako povezavo s Fotopubom, dokler nismo izvedeli, da je bila njihova zaposlena Smodejeva partnerica. Pohod v podporo žrtvam spolnega nasilja 5. septembra, ki so se ga udeležile tudi Nika Kovač ter ministrici Tatjana Bobnar in Dominika Švarc Pipan, je bil organiziran s strani skupine REZISTENCA, katere članica je tudi Jereletova.

Foto: Twitter

Glede na nore in “spektakularne” zabave, ki so se jih očitno udeleževali člani Levice, zdaj niti ne čudi, da je v preteklosti Miha Kordiš ob 13:15, ko ga je na domu presenetil novinar Aleksander Pozvek, še vedno spal. V igri naj bi bila seja, ampak, kdo ve. Vrata stanovanja mu je takrat odprla Jereletova, ki je takrat skupaj z njim živela v poslanskem stanovanju.

Tonja Jerele je že dve leti nazaj živela v poslanskem stanovanju Mihe Kordiša. (Foto: zajem zaslona)

Kako daleč sega poznanstvo Jereletove in Dušana Smodeja sicer ne vemo zagotovo, vsekakor pa že dlje kot deset let sploh glede na videospot, v katerem ima dotična glavno vlogo, kot pa je zapisano v opisu, je posnetek nastal prav z “novomeškim umetnikom Dušanom Smodejem”, “tretji singel novomeške zasedbe Crossfire, ter prvi, za katerega je skupina skupaj z mladim novomeškim umetnikom Dušanom Josipom Smodejem pripravila videospot,” je zapisano.

Kako verodostojne so po vsem tem sploh še trditve katerega koli člana Levice?

Tanja Brkić