fbpx

Letošnji Pohod za življenje bo potekal pod geslom: “Enakopravnost se začne pred rojstvom”

Foto: STA

V soboto, 1. oktobra 2022, bo v Ljubljani potekal Pohod za življenje 2022. Začel se bo ob 10. uri na Prešernovem trgu, je v sporočilu za medije zapisala Urša Cankar Soares, voditeljica Pohoda za življenje. Letošnji Pohod za življenje bo potekal pod geslom: “Enakopravnost se začne pred rojstvom.”

V Ljubljani bo 1. oktobra potekal Pohod za življenje 2022, ki se bo začel ob 10. uri na Prešernovem trgu. Pohod za življenje je največji letni shod za spodbujanje veselja do življenja, ozaveščanja o nevarnostih splava ter sočutja z žrtvami splava – nerojenimi otroki ter njihovimi materami in očeti v stiskah.

Pohod bo letos potekal v ozračju upanja, ki ga je spodbudila razveljavitev sodbe Roe vs. Ward po skoraj 50 letih, ter hkrati zavedanju, kako pomembno je braniti vsako življenje, ki je tako krhko, na kar nas zadnje mesece še posebej opozarja kruta vojna v Ukrajini,” so sporočili. Letošnji Pohod za življenje bo potekal pod geslom: “Enakopravnost se začne pred rojstvom.”

Foto: STA

V osrednjem delu programa Pohoda za življenje 2022 bodo med drugim nastopili glasbeni gostje: Vinko Cankar (nekdanji član skupine Čuki), Marko Nzobandora ter Nada Žgur s skupino Najstniki za življenje. Urša Cankar Soares, voditeljica Pohoda za življenje, bo dala izjavo za predstavnike medijev ob 9.50 na Prešernovem trgu.

Sara Kovač