Bo Kučan že petič uspel zavesti Slovence?

Koga bo Kučan z globoko državo tokrat izbral za "novi obraz"? (Fotomontaža: Demokracija)

Golobova vladavina je zaradi mešanice očitnih totalitarističnih teženj in nesposobnosti v kaotičnem stanju. Ker se zna zgoditi, da so ji šteti dnevi, pa levo usmerjene garniture, znane kot globoka država, očitno že iščejo naslednji “novi obraz”, ki bi lahko zamenjal trenutnega samodržca. Centri moči si nikakor ne želijo predčasnih volitev, ki bi bile najbolj smiselna in vsekakor tudi najbolj demokratična rešitev. Zaradi strahov, da bi v tem primeru znova na oblast prišla konservativna desnica, saj je SDS po zadnjih javnomnenjskih anketah močno pred drugimi strankami, se zatekajo k starim trikom. Koga bodo tokrat predstavili kot “novi obraz”, za katerim pa bodo znova stali vedno isti ljudje iz ozadja?

Odkar je na oblast prišla “Svoboda”, smo v Sloveniji videli stopnjevanje sovražnosti do drugače mislečih, ki se jih ustrahuje tudi s sodnimi pozivi. Bili smo priča uklanjanju nevladnim skrajnežem z levice, ki so pomagali trenutno vlado izvoliti. Namesto, da bi bilo poskrbljeno za dobrobit ljudi, predvsem starejših, smo dobili “koordinatorja za sovražni govor”. Če morda te stvari najbolj prizadenejo le tiste, ki se aktivno vključujejo v družbenopolitično življenje kot pripadniki konservativne misli, pa so polomi Golobove vlade grenili življenje tudi vsem drugim državljanom Slovenije.

Katastrofalne odločitve Golobove vlade

Eden izmed prvih polomov je bila vsekakor odločitev odstranjevanja ograje na meji in nove smernice azilne in migrantske politike, ki so imele popolnoma ideološko ozadje. Tako danes Slovenijo preplavljajo nezakoniti migranti, azilni domovi so polni, kriminal narašča, zvrstilo se je več gnusnih posilstev. Do 31. oktobra je bilo tako obravnavanih že kar 50.622 nezakonitih prehodov meje. Ob tem imejmo v mislih, da gre samo za migrante, ki so jih policisti dejansko prijeli. Med njimi je največ Pakistancev, Afganistancev in Maročanov, v primerjavi z lanskim letom, ko je naše meje nezakonito prestopilo 24.662 oseb, pa beležimo strm porast teh trendov, ki jih omogoča Golobova politika.

Foto: STA

Prav tako smo v času te vlade doživeli zdravstveno krizo, ki je vlada ni bila zmožna učinkovito rešiti, kot se ni bila zmožna učinkovito spopasti s posledicami katastrofalnih poplav, ki so prizadele naš narod letos poleti. Vlada prav tako ni bila zmožna izpeljati drugih določenih reform, niti ji ni uspelo poskrbeti za upokojence, ki na stara leta demonstrirajo v prestolnici, namesto da bi bili preskrbljeni. Nedavna pričevanja nekdanje ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar in bivšega v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava o vpletanju Goloba in politike v delo policije in vršenju pritiskov nad policijo pa kažeta tudi na totalitarna nagnjenja Goloba, ki se je očitno spozabil, da živimo v demokratični državi, ne v kakšni diktaturi.

Zdi se, da so mu zaradi vsega tega šteti dnevi, obenem pa se pojavlja že zastavljeno vprašanje, koga bo globoka država izbrala za njegovega naslednika?

Kdo bo “novi obraz” globoke države?

Golob se je sicer znašel v bolniški postelji na ljubljanskem kliničnem centru, nadomešča pa ga Luka Mesec. Po poročanju portala pozareport.si, bi se znalo zgoditi, da bo Mesec dlje časa na tem položaju, ne le par dni. To naj bi bilo po volji tudi Kučanu. Kučan, starešina slovenske tranzicijske levice, naj bi imel tri možne kandidate. Med njimi je ljubljanski župan Zoran Janković, ki je blizu Gibanju Svoboda, Golob pa je bil podpredsednik njegove stranke Pozitivna Slovenija. Možni kandidat Kučana je tudi tajkun Stojan Petrič, lastnik skupine Kolektor in časopisa Delo. Čeprav manj verjetno, se lahko na tem položaju najde tudi Alenka Bratušek, ki je v preteklosti sicer precej neuspešno že bila predsednica vlade. Vsi kandidati so blizu Milanu Kučanu, kar bi mu omogočalo nadaljnje obvladovanje slovenske politike. No, novega mandatarja pa naj bi iskal tudi nasprotni tabor na levici, torej Golob in Vesna Vuković. Njegov kandidat naj bi bil Tone Rop, zadnji predsednik vlade LDS-a, ki je bil kasneje član Socialnih demokratov. Rop je tudi mož državne sekretarke za strateške komunikacije Golobove vlade, Melite Župevc.

Zoran Janković in Tone Rop.

Robert Golob se bo morda zaradi zdravstvenih težav kar sam umaknil s položaja predsednika vlade, preden bi ga k temu prisilil Kučan in ostala globoka država. Hoče pa očitno tudi sam določiti svojega naslednika. Ne glede na to, ali govorimo o “novih” in starih obrazih, ki bi jih namestila Kučan ali Golob, gre vsekakor za nekoga, ki bi bil neizvoljen in bi se dokopal do vodstva države le zaradi spletk in poznanstev. Levičarski globoki državi se ne zdi vredno v proces vključevati “navadne raje”, sploh po tem, ko v anketah močno vodi SDS. Demokracija ni pomembna, temveč je celo škodljiva za globoko državo, če ne more zagotoviti, da bodo izvoljeni njeni predstavniki.

Osel gre le enkrat na led, v Sloveniji pa smo šli že štirikrat.

Prvak opozicije Janez Janša je sicer že poudaril, da so potrebne predčasne volitve. Mi pa smo za komentar glede političnega dogajanja in iskanja novega obraza globoke države vprašali poslanca SDS mag. Branka Grimsa: “Levi mediji že pripravljajo teren za nov obraz. To je očitno iz večanja deleža “neopredeljenih” volivcev. Slepo sledenje dela volivcev vsakokratnemu “novemu obrazu”, za katerim se vedno skrivajo eni in isti levičarji globoke države, je odraz nezrelosti velikega dela volilnega telesa. Manipulacija levičarskih medijev je uspešna vedno znova, ker temelji na kombinaciji očitno protiustavnega netenja sovraštva (“Smrt, smrt …!”) in predsodkov na eni strani; ter izkoriščanju ega volivcev na drugi strani. Vedno obstajajo ljudje, ki zaradi svojega prevelikega ega raje eno laž nadgradijo z drugo in potem še s tretjo…, samo da ne bi morali sami sebi priznati, da so že v prvo naivno nasedli na laž. Zato še pregovor pravi, da gre osel samo enkrat na led, nekateri v Sloveniji pa so na led šli že štirikrat. In bodo šli še v peto in potem vedno znova. Bilo bi smešno, če ne bi zato s katastrofalnimi, očitno protislovenskimi levičarskimi vladami vse slabše in vse manj varno morali živeti potem vsi. Sposobni, mladi ljudje pa odhajajo v tujino. Zato je nujno voliti z zdravo pametjo: torej vedno desno!”

Poslanec SDS Branko Grims.

A. S.