Izjemni odzivi in čestitke za oddajo, ki se je vpisala v svetovno zgodovino; na drugi strani cenzura osrednjih medijev

Datum:

Čestitke za osvojen Guinnessov svetovni rekord za najdaljšo maratonsko pogovorno televizijsko oddajo se še vedno vrstijo. Odzivi poslušalcev in bralcev so neverjetni, prav tako političnih komentatorjev, poslancev, tudi nekateri mediji, kot je STA, Domovina, Portal24, so o izjemnem dosežku za Slovenijo poročali. Seveda pa o tem niso poročala javna televizija in ostali mainstreami.

“Pravica vedeti nas opolnomoči, da lahko sprejemamo boljše, ustreznejše odločitve. Praznujmo to pravico, vendar se hkrati zavedajmo, da je naša odgovornost, da jo branimo in širimo naprej,” je še včeraj na omrežju X zapisala predsednica Nataša Pirc Musar. Pravica vedeti je tudi, da je slovenski medij osvojil svetovni rekord, ki ga še ni bilo v vsej zgodovini.

Miro Petek, nekdanji novinar, je poleg čestitke objavil tudi seznam najbolj gledanih oddaj v Telekomovem omrežju. “Nova24tV in Boris Tomašič na drugem mestu,” je zapisal. Številke same po sebi kažejo, na katerem mestu v programski shemi bi morala biti Nova24TV. Iz medijskega parketa se je oglasil tudi Igor Pirkovič iz RTV:Čestitke. Neverjeten rekord. Vsebinsko bogato tridnevje,” pa tudi Tino Mamić iz Domovine. Med gosti v studiu je bil tudi novinar Jože Možina, ki je poudaril, kako je pluralnost v slovenskem medijskem prostoru pogosto ogrožena, kar odraža tudi delovanje RTV Slovenija.

Čestitke prihajajo tudi iz politike. Janez Janša je Borisu in ekipi Nova24 čestital in zapisal: Maloštevilni, vendar odlični. Dokazano, da tudi v Sloveniji vendarle obstaja novinarstvo, ki si zasluži to ime.” Branko Grims pa je dejal, da je Nova24tv postavila spomenik pravemu slovenskemu novinarstvu z vpisom v Guinessovo knjigo svetovnih rekordov.

Čestitke in besede vzpodbud gledalcev in bralcev pa iz minuto v minuto dežujejo v našo elektronsko pošto, za kar se vam iskreno zahvaljujemo.

Boris Tomašič je v studiu zdržal več kot 73 ur neprestanega vodenja oddaje. Vsako uro je ob sebi imel novega zanimivega gosta, pa tudi najmanj deset gledalcev, ki so se menjavali vsake štiri uri. Za potek po pravilih je skrbel tudi uradni Guinnesov sodnik. “Mislim, da ste naredili eno ogromno stvar. Nekaj, kar se je zapisalo za zmeraj in ne samo v Sloveniji. Mislim, da smo in bomo ponesli ime Slovenije v svet. Dokazali smo, da za nas ni ovir,” je ob dosežku povedal voditelj.

Anita Gužvič

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...