[Video] Podpornikom Pirc Musarjeve se je povsem odpeljalo! Javno so uprizarjali linč političnih nasprotnikov – bo policija ukrepala?!

Foto: zajem zaslona/Top TV

Radikalna levičarska skupina Protestna skupščina pod vodstvom Jaše Jenulla je danes na Trgu republike uprizorila več različnih dejanj javnega linča in spodbujanja sovražnega govora, ki bi se v urejeni pravni državi preganjala. Kaj bo naslednja faza skrajnežev, če se bo še naprej dopuščal takšen diskurz?

Protestna ljudska skupščina, izpostava politkolesariata, sponzorirana iz tujine, ki je dve leti strašil po ljubljanskih ulicah in ustrahoval prebivalce, je danes ob 17. uri uprizorila vnovičen zbor na Trgu republike z namenom, da se bodo “zoperstavili lažem in manipulacijam v predsedniški kampanji, pozvali k množični udeležbi ter se zavzeli za drugačne, boljše politike.” Sporočajo, da je v včerajšnjem soočenju na RTV Slovenija predsedniški kandidat Anže Logar na vprašanje, ali se bo udeležil današnjega soočenja z ljudstvom na Trgu republike, odgovoril, da ni prejel vabila. Predsednik radikalne skupine Jaša Jenull je že v dopoldanskih urah obiskal sedež SDS na Trstenjakovi ulici v Ljubljani, kjer je želel vročiti vabilo Logarju.

In kaj se je danes dejansko dogajalo? Grožnje političnim nasprotnikom in javni linč. To, kar počno totalitarci vseh barv in za kar ne bi smelo biti mesta v demokratični družbi.

Bo policija ukrepala?
Sprva so nekateri udeleženci izpostavili plakate z napisi “smrt janšizmu” ob sovražni glasbeni spremljavi rap izvajalca Nikolovskega, nato pa se je vse le še stopnjevalo, ko je vodenje “prireditve” prevzel Jaša Jenull, sin ljubljanskega tožilca Hinka Jenulla in Jankovićeve sodelavke Jožke Hegler, ki ji sodijo zaradi oškodovanja ljubljanskega stanovanjskega sklada. Jenull je “priklical” Logarja in Janeza Janšo, ob čemer so postavili njune podobe in ju sramotili s postavljanjem absurdnih vprašanj, nato pa so ju simbolično odvrgli v kanto za smeti, prikazano kot “smetišče zgodovine”.

Na današnji shod se je že odzval vodja opozicije Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal: “Smrt! Poslali vas bomo v Argentino, nekatere pa na strelišče. Grožnje v pesmi, sliki in besedi odmevajo pravkar med gorečimi podporniki Nataše Pirc Musar na Trgu republike. Policija pa spet nič ne vidi in nič ne sliši. In sovražnega govora bo obtožen tisti, ki na grožnje opozarja.

Denar skrajnežem zagotavlja EU?
Zanimivo pa je, da ta skrajno levi politični krožek, kot kaže, podpira celo Evropska unija. Glas ljudstva je torej vseevropski projekt, česar v predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji niso zanikali. Celo potrdili so, da je nevladna organizacija Ecas izpolnila pogoje za sofinanciranje delovanja na področju državljanske participacije v demokratičnih procesih. Ob tem so dodali, da stališča, izražena v okviru projektov, povezanih z njo, ne odražajo nujno stališč Evropske komisije. Kar je skrajno sporno in zavržno, da vsi Evropejci sponzoriramo tako skrajne skupine, kot je Glas ljudstva.

Image

Glas ljudstva sofinancira Evropska unija.

Kaj to pove o naši Uniji evropskih narodov, če z njenim denarjem sponzoriramo subverzivne skrajno leve elemente znotraj družbe z globokimi koreninami v totalitarističnemu režimu? Najbrž to, da evropski liberalci in demokrati nimajo pojma o situacijah v posameznih državah članicah in jim ni jasno, da Slovenija pač ni Belgija, Nizozemska, Švedska ali Nemčija z običajno socialno demokracijo evropskega formata, ampak gre v postkomunističnih državah predvsem za poganjke komunističnega totalitarizma.

Sara Kovač