fbpx

Priznani psiholog Kristijan Musek Lešnik: Sram bi bilo lahko tiste, ki so Klakočarjevo postavili na čelo parlamenta

Dr. Kristjan Musek Lešnik (Foto: STA)

V dvorani državnega zbora so posneli kratki film, v katerem sta se na simbolnem boksarskem dvoboju pomerila poslanec in nekdanji boksar Dejan Zavec ter predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, namenjen pa je ozaveščanju o boju proti otroškemu raku. Posnetek je zaradi svoje neprimernosti kaj hitro dvignil veliko prahu v politični, medijski, sedaj pa tudi v strokovni javnosti. Na samopromocijski pamflet sta se sedaj odzvala tudi priznan slovenski psiholog Kristjan Musek Lešnik in strokovnjak za komuniciranje Edvard Kadič, ki o njem nista povedala kaj pohvalnega.

“Sram bi moralo biti predvsem tiste, ki so njo imenovali na to mesto, da počne to, kar počne. To, da bi nekoga moralo biti sram, zato ker so “pokvarili presenečenje” in je prišlo v javnost, je stvar njene mentalne naravnanosti cenzure in vsevednosti. V tem smislu se je tega amatersko lotila in ji je amatersko tudi vse skupaj eksplodiralo v obraz,” je dejal politični analitik in strokovnjak za komunikacijo Edvard Kadič.

Po snemanju simbolnega boksarskega obračuna so v javnosti zaokrožile fotografije, na katere se je odzvala Klakočarjeva in in dejala, da ne ve, kako so fotografije prišle v javnost, in da bi tiste ljudi, ki so otrokom pokvarili presenečenje in tako grdo izrabili to simbolno gesto, moralo biti sram.

Svoj obraz je za sporni posnetek ponudila tudi nekdanja “neodvisna” novinarka Mojca Šetinc Pašek. (Vir: zajema zaslon, Državni zbor)

Tudi psiholog Kristijan Musek Lešnik se s Kadičem strinja, da bi sram bilo lahko tiste, ki so Klakočarjevo postavili na čelo parlamenta. “Cenena cirkuška samopromocijska predstava ni ne primeren ne dostojen način za spodbudo in izražanje podpore otrokom in staršem na hemato-onko oddelku Pediatrične klinike.”

Vladajoči namesto usmerjanja energije v reševanje zdravstva očitno namenjajo neokusni zabavi.

Utrip Ljubljane