fbpx

Rep med noge!? Robert Golob odpovedal nocojšnje soočenje z Janezom Janšo v Tarči!

Predsednik vlade Robert Golob. (Foto: sta)

Danes smo poročali, da se bosta v nocojšnji oddaji Tarča soočila predsednik vlade Robert Golob in vodja opozicije Janez Janša. Srečanja ne bo, so sporočili iz Golobovega kabineta. Razloga, zakaj ga ne bo, v kabinetu niso navedli. Se je predsednik  vlade soočenja preprosto… ustrašil? 

Do odpovedi prihaja po tem, ko je Janez Janša že javno potrdil udeležbo in ustvarjalce oddaje, ki je sicer znana po neuravnoteženi obravnavi gostov (v prid levice), pozval k resnemu soočenju, v kateremu bi bili v ospredju problemi, s katerimi se sooča Slovenija in njeni prebivalci.

“Lahko pričakujemo resno soočenje pogledov na ključne razvojne in varnostne izzive države? Draginja, inflacija, energetika, razbremenitve neto plač, evropska sredstva, policentrični razvoj, evropska energetska politika, ruska agresija na Ukrajino …,” je zapisal Janša, očitno več kot pripravljen, da se sooči s predsednikom vlade.

Nato je na spletne nabiralnike prispelo sporočilo iz kabineta predsednika vlade, v katerem so Golobovi tiskovni predstavniki zapisali, da so ustvarjalcem Tarče večkrat zaporedoma povedali, da predsednik vlade ne bo dosegljiv. A glej ga zlomka, en dan prej ni imel nobenih težav priti v Odmeve, v katerih bi seveda nastopil sam, brez nasprotnika na drugi strani mize.

Gal Kovač