Saj ni res, pa je: Pirc Musar bi se Novi24TV opravičila za klevete, ampak šele po volitvah

Foto: STA

Nataša Pirc Musar se zelo dobro zaveda, da je šla s svojimi trditvami predaleč, ko je Novo24TV obtožila »kupovanja medijskega miru in plačevanja medijskih napadov«. To je priznala s sporočilom, ki smo ga prejeli od njene pooblaščenke. Ta je namreč v elektronskem sporočilu zapisala, da se je Nataša Pirc Musar pripravljena pisno opravičiti, vendar šele po predsedniških volitvah, za kar ima seveda dober razlog. S tem bi sredi kampanje potrdila, da je bilo njeno klevetanje proti nam neresnično. krivično in nezakonito.

Predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar bi se za svoje klevete proti našemu portalu, ki jih je izjavila pred nekaj meseci, opravičila. Vendar šele po predsedniških volitvah. Sedaj zanjo ni pravi čas, saj bi s svojim opravičilom svojim radikalno levim podpornikom pokazala, da ni imela prav in da so bile njene izjave ne le neresnične, ampak celo nezakonite.

Zavajajočih izjav Nataše Pirc Musar je bila slovenska javnost že vajena, a je s svojo neargumentirano in nedokazano obtožbo zoper Novo24TV prestopila mejo, ko je v intervjuju za Siol izjavila, da je “kupovanje medijskega miru in plačevanje medijskega napada na drugače misleče nekaj, kar prakticirajo Požareport, Nova24TV in zdaj tudi Reporter in Necenzurirano.” Nova24TV je od Musarjeve upravičeno zahtevala opravičilo, kar dokazuje dejstvo, da se je Pirc Musarjeva pripravljena opravičiti, vendar šele po predsedniških volitvah.

“Ga. Pirc Musar se je za svoje izrečeno mnenje, sicer podano v okviru političnega diskurza, vašima strankama pripravljena opravičiti in svojo tozadevno izjavo preklicati ter tako na miren način rešiti nastalo situacijo. Vljudno pa vas prosimo, da nam sporočite, ali bi bili pripravljeni njeno pisno opravičilo in preklic izjave sprejeti po zaključenih predsedniških volitvah,” so zapisali v elektronskem sporočilu iz Odvetniške družbe Pirc Musar & Lemut Strle o.p., d. o. o. 

Storila bi vse, da doseže svoj cilj
S svojim sporočilom je potrdila ne le, da so bile njene izjave oziroma klevete neresnične in nezakonite, hkrati je dokazala, da je bila pripravljena javno oblatiti medij, da bi dosegla svoj cilj, pa četudi na osnovi laži. Če bi to javno pokazala pred predsedniškimi volitvami, ji ne bi prav nič koristilo, česar se dobro zaveda. Zato tudi njena prošnja za “opravičilo po predsedniških volitvah”, saj bi se takoj pojavilo vprašanje, celo pri njenih najbolj radikalno levih podpornikih, ali je Nataša Pirc Musar res to, kar pravi da je, ali pa je takšna, kot jo je opisal dr. Erik Brecelj.

Ona je tam, kjer se ji splača, verjetno pa tudi “izreče to, kar se ji splača”
Spomnimo, da je kirurg dr. Erik Brecelj, znan po večkratnem razkrivanju spornih poslov v zdravstvu, nedavno v enem od intervjujev dejal, da v predsedniški tekmi Nataši Pirc Musar ne zaupa, saj naj bi mu svoj pravi obraz razkrila, ko mu je pošiljala “grozilna pisma in dobesedno grozila, da bo ukrepala proti meni”, ko je skušal opozoriti na kriminal in korupcijo v zdravstvu. “Če bo izvoljena, pa bo poudarjala, kako se bori za zdravstvo in da ima ničelno toleranco do korupcije. Ampak ona je tam, kjer se ji splača.” Poudaril je še, da upa, da Pirc Musarjeva ne bo izvoljena za predsednico Republike Slovenije.

Tanja Brkić