Člani SDS so gospodu, ki je v poplavah izgubil harmoniko priskrbeli novo in družini podarili avto

Foto: sds

Ko je katastrofalna ujma prizadela našo državo, je postalo jasno, da pri sanaciji ne bo šlo brez sodelovanje vseh. Ker pa je nekatere zmotilo, da so se zelo aktivno v sanacijo vključili tudi poslanci in člani stranke SDS, so pričeli z nesmiselnimi obtožbami, češ, kako naj bi se tragedijo izkoriščalo za popularizacijo. Da so takšne obtožbe povsem nesmiselne, le še dodatno dokazuje prisotnost članov stranke SDS na terenu, kjer se še naprej pomaga tistim, ki so pomoči potrebni. “Ko smo prvič prišli pomagat v Struge nam je gospod povedal, da je v poplavah med drugim izgubil tudi harmoniko. Danes smo mu prinesli novo harmoniko. Naš član pa je družini podaril tudi avto. Vsak dan dokazujemo, da skupaj zmoremo.”

Ne pozablja pa se niti, da je pred vrati novo šolsko leto. “Škode in dela je ogromno, ampak skupaj zmoremo,” so po ujmi zapisali v stranki SDS, kjer so se vključno s predsednikom stranke Janezom Janšo odločili, da aktivno priskočijo na pomoč na terenu. Kot pa je mogoče videti, se pomoč na terenu še ni zaključila. Na terenu sta bila med drugimi aktivna tudi poslanca SDS Jožef Jelen in Jožef Lenart. Pomagamo, dokler bo treba #skupajzmoremo”, so ob objavi slik s terena zapisali v stranki. 

Zbira se šolske potrebščine
Ker pa se neusmiljeno približuje novo šolsko leto, je jasno, da med družinami, še posebej tistimi, ki so jih prizadele ujme, obstaja velika stiska, kako otrokom priskrbeti vse potrebščine, ki so tako ali tako precej dražje, kot so bile te prejšnja leta. V podmladku stranke SDS so se zato odločili, da gredo v akcijo zbiranja šolskih potrebščin za otroke s prizadetih območij. Poslanka SDS Alenka Helbl z mladinci s Koroške na terenu zbira šolske potrebščine za pomoč prizadetim v poplavah.

Pomagajmo otrokom, da se bodo z nasmehom vrnili v šolske klopi. Zbiramo vse možne potrebščine – zvezke, pisala, peresnice, nahrbtnike, copate, šilčke, lepila, škarje, ravnila, mape itd.,” pozivajo v SDM in pravijo, da bodo vse zbrane potrebščine predali šolam iz prizadetih območij. “Skupaj lahko naredimo veliko. Hvala, ker pomagate!” so zapisali in ljudi pozvali k delitvi objave na Twitterju, da bi novica o akciji zbiranja pomoči dosegla čim večji krog ljudi. 

Potrebščine zbirajo na naslovu: Trstenjakova ulica 8, 1000 Ljubljana, pravijo pa, da lahko potrebščine prevzamejo tudi na domu.

Foto: Twitter SDS

N. Ž.