[Video] Snežič: Posnete podkupnine so bile za Svobodo!

Foto: STA

Po današnjem razkritju člana uprave Darsa in bližnjega sodelavca Roberta Goloba, Andreja Ribiča pred parlamentarno komisijo za nadzor javnih financ, da je pri njem v Snežičevem imenu lobiral nekdanji poslanec Svobode Dejan Zavec, je Snežič tudi priznal – posneto podkupnino v višini 5 tisoč evrov so prejeli v Svobodi!

Današnja seja parlamentarne komisije za nadzor javnih financ v zadevi Dars, kjer je bilo vodstvo tega državnega podjetja obtoženo prejemanja podkupnin zaradi video posnetka, v katerem je znani lobist Rok Snežič prejemal denar, je poskrbela za zanimiv preobrat.

Poleg predsednika uprave Valentina Hajdinjaka, ki je zanikal kakršnekoli stike s Snežičem ali prejem podkupnine, pa je je bil zaslišan tudi član uprave Andrej Ribič, sicer energetski “tajkun” in zelo tesen sodelavec premierja Roberta Goloba v Svobodi. Med drugim je spregovoril o anonimnem pismu, ki ga obremenjuje, in sicer da je pri njem v imenu Roka Snežiča lobiral nihče drug kot boksar in nedavno odstopljeni poslanec Svobode Dejan Zavec. Ribič je priznal, da je bil Zavec res pri njemu na obisku, kjer naj bi ga celo vprašal o stikih s Snežičem, vendar naj bi mu Zavec to zanikal.

Snežič: 5 tisoč evrov podkupnine je šlo za Gibanje Svoboda
Toda Ribiča je na laž postavil sam Snežič. Kot je ekskluzivno pojasnil novinarju Luki Peršu, je Zavec zares lobiral zanj, denar na posnetku, šlo naj bi za 5 tisoč evrov, pa je šel za podkupnine stranke Gibanje Svoboda. S tem se zgodba, ki jo lansiral POP TV za diskreditacijo Slovenske demokratske stranke zaradi padanja podpore vladi in visoke podpore SDS, postavi povsem na glavo, glavni osumljenci pa so nenadoma postali v največji vladni stranki.

Sklep komisije za nadzor javnih financ, da korupcijo preišče policija, KPK in agencija za varstvo konkurence, je tako dobil povsem nove dimenzije, zato smo na vse omenjene organe že poslali vprašanja, ali bodo preiskali korupcijo v Golobovi stranki. Ker so organi pregona v zadevi DARS presenetljivo hitro reagirali, podobne korake pričakujemo tudi sedaj.

Andrej Žitnik