fbpx

Strokovnjak za komuniciranje Edvard Kadič o predsedniškem kandidatu Anžetu Logarju: to ga dela učinkovitega, ne zapleta se v nepotrebne razprave

Edvard Kadič (Foto: Polona Avanzo)

“Osrednja poteza, po kateri je postal prepoznaven, je, da se ukvarja s stvarmi in vprašanji, na katere ima vpliv. To ga dela učinkovitega in hkrati tudi širše sprejemljivega, saj se ne zapleta v nepotrebne, pogosto predvsem ideološko opredeljene debate,” je o kandidatu za predsednika RS dr. Anžetu Logarju izpostavil strokovnjak za komuniciranje Edvard Kadič.

Bitka sedmerice za predsedniški stolček se namreč bliža h koncu in v nedeljo bodo volivke in volivci odločali, kdo bo tisti, ki mu bodo oddali svoj glas in svoje zaupanje. Kljub pestremu naboru kandidatov na levi in le dvema kandidatoma na desni postaja vse očitneje, da tukaj ne šteje kvantiteta, ampak kakovost. To kaže visoka podpora dr. Anžetu Logarju, ki ga favorizira tudi strokovnjak za komuniciranje Edvard Kadič, ki meni, da je Logarjeva “jasno izražena ambicijo po povezovanju in vodenju umirjene politike” tisto, zaradi česar je postal favorit.

Anže Logar je bil v času prve in druge Janševe vlade direktor Urada vlade za komuniciranje, ki si je med prvim slovenskim predsedovanjem Svetu EU kot uradni govorec predsedstva hitro nabral mednarodne politične in diplomatske spretnosti. Na politično funkcijo so ga volivci prvič izvolili že leta 2010, ko je prvič postal svetnik v ljubljanskem mestnem svetu, kasneje je bil na isto mesto izvoljen še v letih 2014 in 2018. Na lokalni politični ravni se je leta 2018 potegoval za župana Ljubljane, ko smo ga že poznali tudi kot poslanca Državnega zbora RS.

Logar je distanciran od različnih skrajnosti
Logar slovi po korektnosti in odlično argumentiranih nastopih, zablestel pa je tudi s sodobnim programom za razvoj glavnega mesta Slovenije. Od drugih ga je ločila volja po povezovanju, kar ga odlikuje še danes. Ne glede na njegovo vidno mesto v SDS ni nikoli izključeval sodelovanja z ostalimi strankami, to pa je potrdil tudi Kadič, ki je za naš medij povedal, da se je “Logar v času predsedniške kampanje pokazal predvsem kot jasno distanciran od različnih skrajnosti, tako levih kot desnih. Ob dobrih rezultatih dela v preteklosti in z dobrimi javnimi nastopi, predvsem pa jasno izraženo ambicijo po povezovanju in vodenju umirjene politike, je postal kandidat, ki je dobra izbira za desno ter sprejemljiva izbira za levo opcijo.”

Anže Logar (Foto: Facebook)

In kdo bolje spada na mesto predsednika RS kot oseba, ki je zmožna gledati na zadeve objektivno in ima sposobnost sodelovanja ter povezovanja? V mandatu 2014 do 2018 je prevzel zahtevno nalogo vodenja preiskovalne komisije za preiskovanje bančne luknje, v letu 2020 je prevzel vlogo zunanjega ministra, Slovenija pa se je v tem času uspešno vključila v vzajemno pomoč pri zagotavljanju zaščitnih sredstev in izmenjave podatkov.

Logar se je izkazal tudi na mednarodnem parketu
Njegov mednarodni uspeh je postal viden na Blejskem strateškem forumu, izvedenem v letu nastopa tretje Janševe vlade, ki se ga je udeležilo največ tujih predstavnikov doslej. Enako uspešno je bilo tudi drugo predsedovanje Slovenije Svetu EU.

Avstrijski zunanji minister Alexander Schallenberg je prišel v Ljubljano na povabilo predsedniškega kandidata dr. Anžeta Logarja. (Foto: FB)

Ne zapleta se v nepotrebne ideološke debate
“Osrednja poteza, po kateri je postal prepoznaven, je, da se ukvarja s stvarmi in vprašanji, na katere ima vpliv. To ga dela učinkovitega in hkrati tudi širše sprejemljivega, saj se ne zapleta v nepotrebne, pogosto predvsem ideološko opredeljene debate
“, je poudaril Kadič. In ker je Slovenija vstopila v nepredvidljivo obdobje ekonomsko krize, je zdaj ključnega pomena, da na mesto predsednika RS stopi nekdo, ki ima močne povezovalne lastnosti, ki se zna odločati v kritičnih trenutkih in ki lahko prenese neizbežne pritiske z vseh strani.

Tanja Brkić