[Video] Pirc Musarjeva ščitila Golobovo Failo, ta pa osumljenega posiljevalca

Datum:

Slovensko javnost je pretresla še ena spolna afera v zadnjem mesecu, povezana z vladajočo stranko Gibanje Svoboda. Partner njihove vidne članice Faile Pašić Bišić je namreč osumljen posilstva mladoletnice, za katero je Faila očitno vedela, saj je javno priznala, da mu je poskušala pomagati in ga pošiljala na terapije, namesto da bi ga prijavila. Da je mera polna, jo je v enem primeru javno branila odvetnica in predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar.

Po tvitu Žana Mahniča, da Golobna volitve vabi v družbi radikalne islamistke Faile Pašić“, so rekrutirali Natašo Pirc Musar in postala je njena zastopnica. Dejala je, da Pašićeva ni radikalna in da jo pozna kot žensko, ki zagovarja temeljne človekove pravice, ter da je tvit poseg v osebno integriteto. “Ne morem reči drugega, kot da je to kaznivo dejanje”. Nataši Pirc Musar smo poslali vprašanja, ali zagovarjanje človekovih pravic pomeni tudi prikrivanje posilstva partnerja in ali jo bo njena odvetniška pisarna branila tudi zdaj, ko je priznala očitno prikrivanje kaznivega dejanja posiljevalca. Odgovore še čakamo.

Poskušala sem mu pomagati, usmerjala sem ga v skupine za samopomoč in psihoterapijo, da bi ugotovil, da so te stvari pri nas nesprejemljive,” je za Reporter dejala Alnajjarova (tedanja) partnerica Faila Pašić. Priznanje, da je očitno prikrivala kaznivo dejanje, pove veliko o njeni dvoličnosti. Na Mahničev tvit se je odzvala, da je bila razvrednotena, razčlovečena in da je temu treba narediti konec. “Prav je, da tudi druge žrtve sovražnega govora poznajo sredstva, s katerimi lahko razpolagajo in ubranijo svoje dobro ime,” pa je o tem še dodala “humanitarka” Pašić. Je pomislila na razčlovečenje in razvrednotenje žrtve posilstva njenega partnerja?

Reporterju je uspelo govoriti tudi s prijateljico žrtve. “Kaj mislite, kako se počuti ta punca, potem ko ji je to storil, ona pa ga vidi tik ob vodilnih iz Gibanja Svoboda na njihovem volilnem slavju?” je dejala prijateljica, ki sicer spolnega prestopnika tudi osebno pozna. Medtem pa je Mustafa Alnajjar mediju zagrozil s tožbo, če se objavi njegovo ime. “Ne dovolim, da objavite moje ime, sicer bo zoper vas vložena tožba. Tako so mi dejali pri odvetniški družbi Čeferin,” je dejal. 

Spomnimo: 26-letni Alnajjar, po rodu Palestinec, (s kolegom Jašo Jenullom sta skupaj vodila/organizirala protest) je bil v strankinem volilnem štabu na dan povolilnega slavja, čeprav so bili z njegovim deliktom v stranki menda že seznanjeni. Pašič Bišićevi, ki je delala v volilnem štabu, pa so Golobovi ponudili zaposlitev. Posebej škandalozno pa je to, da je obdolženi ves čas na svobodi. Tožilka Alenka Jesenko zanj ni odredila pripora. Posilstvo pa naj bi se sicer zgodilo kar ob bivalnih prostorih Pašićeve v Ljubljani. Ali jo bo njena odvetniška pisarna branila tudi zdaj, ko je priznala očitno kaznivo dejanje zaščite posiljevalca?

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

FIDES: Golob nam je dvakrat grozil!

V sindikatu zdravnikov Fides so se odzvali na današnjo...

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...