[Video] Mladi nogometaši so se kljub prepovedi Uefe poklonili žrtvam Hamasa

Datum:

Ker je Evropska nogometna zveza Uefa zavrnila prošnjo, da bi se lahko nogometna tekma med Izraelom in Poljsko začela z minuto molka za žrtve napadov teroristične skupine Hamas v Izraelu 7. oktobra letos, nogometašem, starim do 21 let, ni preostalo drugega, kot da na tekmi v lastni režiji izrazijo svoje spoštovanje in s tem prisolijo pravcato moralno zaušnico Uefi in njenemu vodstvu. 

Poljska mladinska reprezentanca je v Lodžu gostila Izrael in obe ekipi sta sprejeli odločitev, da bosta obeležili minuto spomina takoj, ko sta zaslišali piščalko, ki je oznanila začetek tekme.

Minuta molka je bila povezana z napadom teroristične skupine Hamas v Izraelu, ko so prebili militarizirano mejo Gaze in po navedbah izraelskih uradnikov ubili približno 1200 ljudi, večinoma civilistov, in za talce vzeli približno 240 ljudi vključno z otroki.

Spoštovanje nogometaši vseeno izrazili
Obe skupini nogometašev sta stali v tišini, ko je sodnik oznanil začetek igre, v prvi minuti tekme tako ni bilo mogoče videti nobene akcije. Igralci so ostali na svojih formacijskih položajih, namesto da bi se zbrali, kot je običajno pri poklonih pred tekmo, tišina pa je vladala tudi okoli nogometnega igrišča. V tišini so potrpežljivo čakali tudi sodniki.

Uefa naj bi po poročanju britanskega Daily Maila zavrnila dovoljenje za izvedbo minute molka pred tekmo, ki se je na koncu končala v prid Poljske (2:1), in ta odločitev je sprožila nenavadno predstavo. Pred oktobrskimi tekmami kvalifikacij za evropsko prvenstvo je Uefa sicer dovolila izvedbo minute molka, vendar v zadnjem krogu tekem ni bilo videti njene izvedbe.

Starejša izraelska nogometna ekipa bo znova igrala v soboto proti Romuniji, potem ko je izenačila Švico z 1:1 na “domači tekmi”, ki se je v luči vojne s Palestino odvila na Madžarskem. Med tekmo s Švico so izraelski navijači dvignili transparente z obrazi tistih, ki so bili ugrabljeni tekom terorističnega napada prejšnji mesec. Izraelski kapetan Eli Dasa je med čustvenim poklonom med tiskovno konferenco pred tekmo s Švico dvignil čevelj mladega fanta, za katerega je rekel, da so ga ugrabili militanti iz vrst Hamasa.

Foto: posnetek zaslona X

Poteza požela val odobravanja
Marsikdo je tako mnenja, da so igralci z nedavno potezo prisolili pravcato moralno zaušnico Uefi in njenemu predsedniku Aleksandru Čeferinu, ki je sicer v preteklosti že večkrat dejal, kako politike ne gre mešati v šport, a lahko smo že videli, da sam s komentiranje politike pri nas v resnici le nima pretiranih zadržkov (to se je izkazalo predvsem v času prejšnje vlade). Nedavna poteza mladih nogometašev je namreč požela val odobravanja uporabnikov družabnega omrežja X. Pojavili so se namreč komentarji v smislu: “Bravo gospodje”; “Spoštovanje”; “Sramota za Fifo”; “Žalostno je, da takšno obnašanje Uefe ne preseneča.”; “UEFA – del etablirane globalistične elite… Isti tisti, ki so poskušali utišati norčevanje in nestrinjanje, ko je britanska ekipa pokleknila za tiste teroriste v BLM”; Dobro opravljeno! Ponosen sem na svojo poljsko ekipo in izraelske igralce! Za ljudi, ki pravijo “kaj pa Palestinci …” to ni tekmovanje v trpljenju. Eno ne izključuje drugega. Če bi igrali s palestinsko ekipo, bi moral biti odnos enak! Mir”; “Kapo dol pred temi fanti, samo prezir do Uefe in njenih žepov, napolnjenih z naftnimi dolarji iz Zaliva”; “Odlična, pomembna gesta.” 

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...