[Video] Razmere povsem ušle izpod nadzora – ilegalci se po državi vozijo kot turisti!

Avtobus med Ljubljano in Novo Gorico, je vsakodnevno nabito poln ilegalcev. Kje je policija? (Foto: Twitter)

“Bus Ljubljana – Nova Gorica. Po pripovedovanju šoferja redno dogajanje. Naj bi potem nadaljevali pot v Italijo. Si oblasti zatiskajo oči?” se sprašuje novinar Martin Nahtigal. Zaradi resnice o migracijah so ga verbalno linčali levičarji. A treba je vedeti, da posredna podpora trgovini z belim blagom ni nekaj plemenitega. Tega bi se morala levica bolj zavedati. Ilegalci tudi nimajo pravice do prostega gibanja, ampak jih mora prevzeti policija. Zadeva kaže na vse večji kaos v državi. Ključno vprašanje: kje je policija? In kje je Golob, ki je na Dunaju trdil, da ni ilegalnih prehodov … (tukaj) Spomnimo, da z migranti narašča število posilstev, ropov in napadov z noži (in tukaj). 

Prizanesljivost ali celo soudeležba v trgovini z belim blagom, ni nikakršna človekoljubna dejavnost, kot si morda zamišljajo vladajoči, ampak je soudeležba v kriminalu. Ne gre za nikakršno skrb za trpljenje sočloveka, ampak za golo preračunljivost, bodisi zaradi pridobivanja novih potencialnih volivcev, bodisi iz finančnih vzgibov. Iz pripovedovanj naših prednikov in predhodnikov vemo, kako težko je zapustiti rodno grudo in se podati preko morja … Prepričani smo, da večina teh ljudi, ki danes prečkajo Sredozemsko morje, tega ne bi počela, če bi imela v domačem okolju ustrezne možnosti za preživetje (ali vsaj nebi računala na lagodno življenje na sociali v Nemčiji, na Švedskem itd.). Prav zato bi bilo moralno prav, da tisti, ki dobro služijo s trgovino z belim blagom, ali jo posredno zagovarjajo, svoje moči usmerijo v urejanje razmer na izvorih problema, torej v državah od koder ilegalci prihajajo, če jim je mar. Tako jim bodo, ne le gmotno pomagali, ampak jih odrešili vseh muk domotožja. Tiste, ki so že tukaj, pa naj zagovorniki nezakonitih migracij sprejmejo pod streho in težava bo rešena.

Preprodaja (ali podtuha preprodaji) sočloveka oziroma soljudi, je približno tako humana dejavnost, kot preprodaja orožja ali prepovedanih drog. Tisti najbolj pravičniški, farizejski in glasni levičarji pa naj rajši posvojijo kakšno siroto in tako pokažejo srčnost ter iskrenost. Toda v skladu s kriteriji domače in globalne levice, so “hudobni” tisti, ki na problematiko nezakonitih migracij opozarjajo. Novinar Martin Nahtigal, je na omrežju Elona Muska objavil posnetek, ki prikazuje avtobus, ki vozi med Ljubljano in Novo Gorico, in ki je poln ilegalcev. “Velestrpni” levi uporabniki spleta, so nad njim izvedli pravcati pogrom. Med drugim so ga ozmerjali s “pokvarjencem farškim”. Kontroverzni levičarski aktivist Janez Stariha ga je oklical kar za “cinkaroški pičkin dim”. Preostali ponižujoči komentarji: “Šc smet janšistična”; “Kaj je narobe? Potniki na avtobusu? Ste rasist?”. 

Ilegalci ne smejo prosto potovat po državi, ker so vstopili nezakonito in bi jih morala prevzeti policija!
“Zlomu bi in tebe in tvoj tel, da me snemaš na busu…dripac”; “Odstrani se pošat farška”; “Sej so plačali karte… kaj vam ni všeč????”; “Ti rit rasistična”; “Čak, a niso hoteli plačat karte, al v čem je problem? Eh, Nahtigal, pa dejansko sem mel dobro mnenje o tebi, l. Eden redkih ok novinarjev na desnici, v bistvu pa rasist”; “Rasizem, kaj pa drugega. Kaj drugega od Janševega nastavljenca ni za pričakovati” itd.”

Levičarji se obnašajo, kot da v avtobusu, polnem ilegalnih migrantov ni nič spornega. Ilegalci sploh ne smejo prosto potovat po državi, ker so vstopili nezakonito in bi jih morala prevzet policija. To pa samo kaže na nered v tej državi, po tistem, ko so odstranili žičnato ograjo z južne meje. Na spletni Domovini so problematiki, ki jo Nahtigal izpostavlja namenili cel prispevek (tukaj). Novinar Peter Merše, je zapisal, da so nezakonite migracije povsem ušle izpod nadzora, in da situacija v Trstu postaja povsem nevzdržna. Mesto so preplavili migranti, samo v juliju naj bi jih tja prispelo 2.300, sprejemni centri pa so prenatrpani.

Človekoljubnost kot krinka za dober biznis?! Migracije so organizirane skoraj kot ekskurzije!
Zelo podobno je v italijanski Gorici, kjer ilegalci prebivajo v nedostojnih razmerah. Večina jih je v Italijo prispela po Balkanski poti, njihovo število pa strmo narašča. Samo v juliju, je policija prestregla toliko ilegalcev kot lani v celotni prvi polovici leta. Tematika je v javnosti skorajda potihnila, a se z njo dnevno srečujejo tisti, ki z avtobusom potujejo med Ljubljano in Novo Gorico. Za Slovence pogosto ni kart, ker vse pokupijo nezakoniti priseljenci. Nek voznik avtobusa opozarja, da se to pogosto dogaja, poleg sedišč pa so zasedena tudi stojišča. Po videzu sodeč so večinoma z Bližnjega vzhoda in srednje Azije.

Med državami izvora prednjačijo Afganistan, Maroko, Pakistan in Bangladeš, v zadnjem letu tudi Rusija. Policija navaja, da je letos med januarjem in julijem zaznala 26.871 nezakonitih migrantov, 6.597 samo v mesecu juliju. V celotni polovici lanskega leta pa je bilo obravnavanih 7.113 nedovoljenih vstopov v državo. Kot je še navedeno, so migracije odlično organizirane, saj migranti natanko vedo, kam morajo priti. Gre v resnici za dober biznis?!

Skrajni levičar Janez Stariha, se je na Twitterju grobo znesel nad Nahtigalom, ko je slednji zapisal resnico. (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg