fbpx

[Video] Voditelj Boris Tomašič: zato plačujemo drago elektriko in edini krivec za to je on!

Foto: Nova24TV

“NEK je v remontu, v istem času pa smo izklopili tudi TEŠ, zdaj pa uvažamo električno energijo iz tujine. Razumi, kdor more. Po eni strani se Robert Golob tolče po prsih, kako smo 80 do 90 odstotkov samozadostni, danes pa v tem trenutku ne presežemo 25-odstotne samozadostnosti. Drago jo moramo kupovati in drago plačevati,” je dejal voditelj oddaje Kdo vam laže? Boris Tomašič, ki je v tokratni oddaji spregovoril o tem, kdo je krivec, da Slovenci plačujemo drago elektriko, in zakaj.

Teš 6 so v petek izključili iz omrežja. Direktor Mitja Tašler je povedal, da premoga primanjkuje in da jim ga Premogovnik Velenje zaradi tehničnih težav ne zagotavlja dovolj. Nuklearno elektrarno Krško (NEK) bodo po 32. gorivnem ciklu in 513 dneh neprekinjenega delovanja v noči na soboto zaustavili, izklopili iz omrežja in začeli 32-dnevni remont. Vse to v času energetske krize in v času, ko je na mestu premierja samooklicani “elektrooligarh” Robert Golob, ki sam zase pravi, da svoje področje obvlada. Pa ni videti tako.

Da je za vse to neposredno kriv Robert Golob, po besedah voditelja Borisa Tomašiča nakazuje naslednje: “Spomnimo, da je časnik Dnevnik pred dvema tednoma poročal, da skupino GEN čaka zelo zahteven oktober, saj so prodali tudi električno energijo, ki naj bi jo v času enomesečnega remonta proizvedla krška jedrska elektrarna, pa je ne bo. Goloba to po mnenju voditelja oddaje ne prikazuje kot slabega politika, ampak predvsem kot slabega gospodarstvenika, sploh ko se je javnosti prikazal kot nekdo, “ki svoje področje obvlada”, je dejal Tomašič.

V Dnevno.hr so pisali, da je slovenski GEN-I promoviral njegov “lastnik” Robert Golob, eden vidnih članov Gibanja Svoboda, ki na hrvaškem tržišču dobavlja elektriko prek ciprske podružnice Rudnap Energy, je prebral novico, ki je zaokrožila na Twitterju. Ob tem je spomnil na afero Romunija in ukradeno identiteto, o kateri se je govorilo že pred državnozborskimi volitvami, kar so osrednji mediji želeli na vse načine prikriti, Golob pa o tem sploh ni hotel govoriti. “Le zakaj? *Rudnap energy*, podjetje s sedežem na Cipru (že dlje časa likvidirano) je v Republiki Srpski v sodnem postopku zaradi izdajanja fiktivnih računov leta 2011 in 2012. V tem času jim je GEN- i nakazal v 24 nakazilih skupno 4.716.855 evrčkov,” je na Twitterju zapisal uporabnik Twitterja in  pripel dva dokumenta, ki to dokazujeta.

“Vse navedeno je več kot dovolj resna zadeva, ki bi se jo moralo preiskati, da se izve, koga imamo na mestu predsednika vlade,” je dejal Tomašič in dodal, da s tem ne bi imel nobenega problema, če ne bi “mi plačevali dražjo elektriko zaradi njega”.

V nadaljevanju se je Tomašič dotaknil tudi “neodvisnega” kandidata SD in Gibanja Svoboda Milana Brgleza in fotografije, ki je dokazala njegovo pripadnost radikalni levici. Evropski poslanec se je namreč v nedeljo, 16. oktobra, v Dobrniču v organizaciji občinske ZB ZVNOB Zagorje ob Savi udeležil spominske slovesnosti, kjer se je v družbi predsednice državnega zbora RS iz vrst Gibanja Svoboda Urške Klakočar Zupančič srečal s tovarišicami, tovariši, skratka prijatelji NOB. Njegovi nasmehi na obrazu kažejo, da je naravnost užival v družbi tistih, ki še dandanes slavijo rdečo zvezdo, torej simbol totalitarizma in državnega terorja.

Predsedniški kandidat strank SD in Gibanja Svoboda Milan Brglez (Foto: FB Gibanje Svoboda)

“Tak predsednik države je slab predsednik države. Ker je ideološko obremenjen,” je dejal voditelj.

In medtem ko se stanje na mejah vedno bolj zaostruje zaradi vse večjega števila ilegalnih migrantov, je notranja ministrica Tatjana Bobnar nedavno javno nasprotovala avstrijskemu nadzoru. Trend ilegalnih prehodov se je v primerjavi s prejšnjimi leti močno povečal, Golobova vlada pa ne stori nič. In vse to stane. To stane, vendar se za ilegalne migrante najde denar, medtem ko se tega ne najde za dolgotrajno oskrbo, o kateri je bilo govora v nedavni oddaji Arena, kjer je med drugim nastopil tudi poslanec SDS Zvone Černač. Černač je tam pred dejstva postavil vse goste, predvsem poslanca Levice Mateja Tašnerja Vatovca, ki je rekel, da vedo, da obstaja 115 tisoč upravičencev do denarne pomoči, med katerimi so tudi upokojenci, vendar so kljub digitalizaciji in moderni dobi primorani iti od okenca do okenca in zahtevati, kar jim pripada. “To je norčevanje iz ljudi,” je v oddaji Arena dejal Černač.

V tej funkciji vlade pa je tudi Nika Kovač. Leva aktivistka, ki je tipičen primer nezdrave simbioze z medijskim establišmentom, ki dekletce potiska naprej, kot da gre za oraklja modrosti, čeravno je ideološko povsem nekonsistentna (še v času ruske agresije je bila med tistimi predstavniki “civilne družbe”, ki so politike posredno nagovarjali k izstopu iz Nata – promocija referenduma o članstvu v Natu). Spomnimo še na nedavno izjavo pri TV voditelju Urošu Slaku – da želi “nagajati vsaki vladi”. Gre za laž. Dejstvo je, da se z vlado Roberta Goloba tako rekoč ne ukvarja. Do nedavnega je bila v tujini, ob napovedi referendumov pa sporočila: “Pakiram kovčke in prihajam nazaj v Slovenijo.”  In če dejstvo, da se Kovačeva Nika, ki živi življenje priviligirane elite, stalno vtika v zadeve, ki prizadenejo običajne ljudi, sama pa jih niti ne občuti, ni dovolj, da se odločite, da pridete na referendum, vas morda prepriča spodnji posnetek, ki je dovolj zgovoren in ponazarja, da je Golobovi vladi prav malo mar, kar si mislijo ljudje.

Spoštovani državljanke in državljani, prvorazredni iz @Gibanje_Svoboda verjamejo, da lahko poteptajo vaš glas in vašo voljo, če @vladaRS presodijo, da je ta volja protiustavna. Noben diktator doslej v zgodovini še ni bil tako odkrit v svojih namenih,” je ob tem zapisal nekdanji premier Janez Janša.

Tanja Brkić