fbpx

[Video] Zaradi obnašanja Andreja Ribiča na sestankih z UKC je prekipelo celo uradnici ministrstva

Andrej Ribič (Foto: STA)

Poročali smo, da naj bi Andrej Ribič zadnje tedne fizično prisostvoval na operativnih sestankih v UKC Ljubljana, ki jih vodi tudi vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Marko Jug. Na dogodkih naj bi bili prisotni tudi zastopniki ministrstva za zdravje. Tema pogovorov pa naj bi bila energetska sanacija in obnova osrednje zgradbe UKC Ljubljana. Tam naj bi Ribič (po lastnih besedah) sodeloval v skladu z Golobovimi navodili, ker naj bi se menda “spoznal na investicije”.

Požareport poroča, da o vsem tem vodstvo UKC molči. Viri pa pravijo, da naj bi bili na sestanek koordinacije projekta energetske sanacije med prisotnimi poleg Marka Juga,  vršilca dolžnosti generalnega direktorja UKC, še uradnica ministrstva za zdravje Zorica Cimperman, Blaž Miklavčič in direktor GH Holdinga Damir Topolko kot predstavnik državne družbe DRI. Na vseh pa naj bi se pojavil tudi Andrej Ribič.

Ta naj bi na vseh sestankih povedal, da ima pooblastilo od Roberta Goloba, in se hvalisal, da je strokovnjak za investicije ter da bo sam izvajal nadzor nad tem projektom. Golob je nedavno sicer izjavil, da “veliko ljudi hodi po Sloveniji in maha z njegovim imenom”. Je mislil tudi na Ribiča?

Iz podjetja Proctor d. o. o. naj bi pripeljal tudi Staneta Hribarja, podjetje pa naj bi nad tem projektom delalo nekakšen “supernadzor”, Ribič pa je celo pozval ministrstvo za zdravje, naj z njimi podpiše pogodbo. Kot poroča Požareport, gre za družbo, ki je doslej prejela že več kot 5,2 milijona evrov proračunskega denarja.

Zaradi obnašanja Ribiča naj bi prekipelo Cimpermanovi, ki ga je vprašala, kdo je pravzaprav on in kakšna pooblastila ima, da sodeluje na teh sestankih. Po tem naj bi Ribič sestanek zapustil. Na sestankih v UKC Ljubljana vedno sedi tudi Robert Prelesnik, odvetnik iz najbogatejše ljubljanske odvetniške pisarne Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, sicer pa mož informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik.

Sara Kovač