fbpx

Vlada želi po hitrem postopku spremeniti Družinski zakonik – med drugim želi uvesti LGBT-vsebine v učne programe

Foto: Pixabay

Pristojni odbor državnega zbora bo jutri, 14. 9. 2022, na nujni seji obravnaval sporne spremembe Družinskega zakonika, s katerimi želi vlada uzakoniti posvojitve otrok v razmerjih LGBT, ukiniti zakonsko zvezo žene in moža ter sprejeti podlage za uvedbo učnih programov LGBT v vrtcih in šolah.

Te spremembe z zaskrbljujočim vplivom na vse družine sprejema državni zbor na hitro po skrajšanem postopku, s čimer se želi vlada očitno izogniti širši in argumentirani javni razpravi. To je še toliko bolj nenavadno, ker tak zakon pomeni nespoštovanje referendumske volje ljudi na treh družinskih referendumih (2001, 2012 in 2015). Na vseh treh so namreč volivke in volivci z veliko večino odločili, da ima otrok pravico do mame in očeta.

Državni zbor bo o spremembah Družinskega zakonika dokončno odločal predvidoma že na septembrski seji konec tega meseca.

Shod ob robu odločanja Ustavnega sodišča RS o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter posvojitvah otrok v homoseksualna oziroma LGBTQIA+ razmerja, ki ga je pripravila stranka ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine. (Foto: STA)

V Koaliciji Za otroke gre! so napovedali, da bodo v primeru sprejema spornega zakona takoj začeli zbirati podpise za referendum. Prav tako so napovedali, da bodo v torek, 27. 9. 2022, ob 17.00, pripravili velik shod za zaščito otrok in družinskih vrednot pred Državnim zborom.

 Demokracija