fbpx

Aleš Primc ob dnevu družin: Mnoge družine so na robu preživetja, mnoge pa se bojijo, ker se mu hitro približujejo

Aleš Primc (foto: STA).

“Mnoge družine so v zelo težkem finančnem in materialnem položaju. Mnoge družine so na robu preživetja, mnoge se bojijo, ker se mu hitro približujejo. Starši si vzamemo vse premalo časa drug za drugega in za otroke,” opozarja na različne stiske ob dnevu družin predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc. 

Predsednik stranke Glas za družine in otroke Aleš Primc, ki se zavzema za najbolj ranljive predstavnike slovenske družbe, ob današnjem dnevu opozarja, da so mnoge družine v zelo težkem finančnem in materialnem položaju.Mnoge družine so na robu preživetja, mnoge se bojijo, ker se mu hitro približujejo. Starši si vzamemo vse premalo časa drug za drugega in za otroke. Težko je danes vzgajati. Veliko je nerazumevanja, nesprejemanja in nespoštovanja. Veliko je nezvestobe in iz nje izhajajočega trpljenja …,” je zapisal Primc za spletno stran 24.kul.

Foto: iStock

Prav tako opozarja na bolezni in s starostjo povezane težave ter preštevilne spore v družinah zaradi dediščine in denarja. Primc meni, da so težave v življenju zato, da jih premagamo, ne zato, da one premagajo nas. “To iz dneva v dan dokazujejo naše družine. Premagujejo pomanjkanje in strah pred prihodnostjo. Pogumno in zavzeto premagujejo vsakodnevne težavice in težave. Trudijo se za več ljubezni, za več življenjskega optimizma. Nič ne pretiravamo, če rečemo, da so naše družine in še posebej naši otroci vir naših moči in upanja. Zato so naše družine tudi vir moči in upanja za prihodnost celotne naše družbe in države. Težki časi so tudi priložnost. Priložnost za solidarnost med družinami – v sorodstvu, med prijatelji, med sosedi, v mnogih dobrodelnih akcijah … Vsem družinam ob današnjem svetovnem dnevu družine želimo, da bi bile prostor ljubezni, sprejemanja, upanja in odpuščanja.”

C. Š.