fbpx

Aleš Primc: Zbrali smo že 4000 podpisov za spremembe v pravosodju

Foto: Robert Komac Fojkar

Vztrajniki so potrdili, da ne bodo odnehali. Danes je mikrofon pred Vrhovnim sodiščem RS v Ljubljani poprijela poslanka SDS Eva Irgl, predsednik Odbora 2014 Aleš Primc in dr. Tone Jeglič. Shod je minil v pozitivnem vzdušju, saj je Odbor 2014 od ponedeljka zbral že 4.000 podpisov pod zakonsko pobudo za zagotavljanje javnosti, preglednosti in odgovornosti v pravosodju. 

Aleš Primc, predsednik pred kratkim ustanovljenega političnega Gibanja za otroke in družine, ki se bo pred volitvami spremenilo v stranko, je zbranim povedal, da so na dobri poti, da bo zakonska pobuda romala v državni zbor. Tovrstne pobude potrebujejo 5.000 podpisov, da pridejo v parlamentarno proceduro.

“Predlagam, da poleg 5000 podpisov zberemo še 500 več. Saj veste, nekatere podpise radi ovržejo ali se izgubijo,” je na shodu šaljivo pripomnil Primc, preden se je osredotočil na analizo trenutne situacije v državi. Spomnil je še na en proces proti Janezu Janši, ki se je začel – kako značilno – tik pred volitvami leta 2014. Gre za primer domnevne razžalitve nekdanjega agenta UDBE Francija Perčiča, ki je Janšo tožil, ker je ta opozoril na njegovo službo v nekdanjem režimu.

Aleš Primc: Z Janšo nisva skregana!
Perčič je tožbo proti Janši sedaj še zadnjič izgubil, saj je sodnica v sodbi ugotovila, da je tožeči v resnici bil agent Udbe. Primc je zbranim tudi ovrgel govorice, da sta se z Janezom Janšo sporekla. Skupaj se bosta pojavila tudi na jubilejnem shodu 20. junija., ko bosta minili natanko dve leti od prvega shoda Odbora 2014 – shoda na Dobu.

Ž. K.