fbpx

Ali policija ščiti vrhove vladnih političnih strank pri bahanju z ekscesnih 200 kilometri na uro?!

Minilo je več kot teden dni, odkar se je uradna policija zavila v molk v zvezi z bahanjem tiskovnega predstavnika vladne stranke SD Denisa Sarkića z vožnjo več kot 200 kilometrov na uro. V okvirju objavljamo vprašanja, ki smo jih na uradni e-naslov policije, ki jo trenutno vodi Tatjana Bobnar, naslovili v ponedeljek, 10. junija, ob 16.49.

“Spoštovani, opazili smo, da je po objavi prispevka, v katerem smo uporabili fotografijo, ki jo je uporabnik omrežij Instagram in Facebook Denis Sarkić (vzdevek na omrežjih Denis Pokora) sinoči objavil in oznanil, da je vozil več kot 200 na uro, kar je tudi dokumentiral s fotografijo, uporabnik na Twitterju spraševal policijo, ali je opazila samoovadbo: https://twitter.com/vinkovasle1/status/1138077953911328768

Zato vas sprašujemo, ali ste oziroma boste kakor koli ukrepali? Posnetek strani in fotografijo je uporabnik medtem s Facebooka in Instagrama že umaknil. Pojasnilo potrebujemo v torek, 11. 6. 2019, do 12. ure.”

Odgovora sploh nismo prejeli. Nikakršnega. Racionalno je takšno toleranco policije do divjanja in bahanja težko razumeti. Velike kadrovske in finančne resurse so v zadnjem času namenili prav omejevanju hitrosti na cestah, o čemer se lahko prepriča vsak, ki odpre spletno stran policije. Vprašanje je torej, ali omejitve veljajo zgolj za navadne državljane, ki niso v službi vplivnih politikov, kot je denimo Dejan Židan, ki proti Sarkićevemu divjanju in bahanju nima nič – o čemer smo pisali na povezavi. Ali pa s temi pozivi pač ne mislijo resno.

Andrej Žitnik