Ali policija ščiti vrhove vladnih političnih strank pri bahanju z ekscesnih 200 kilometri na uro?!

Minilo je več kot teden dni, odkar se je uradna policija zavila v molk v zvezi z bahanjem tiskovnega predstavnika vladne stranke SD Denisa Sarkića z vožnjo več kot 200 kilometrov na uro. V okvirju objavljamo vprašanja, ki smo jih na uradni e-naslov policije, ki jo trenutno vodi Tatjana Bobnar, naslovili v ponedeljek, 10. junija, ob 16.49.

“Spoštovani, opazili smo, da je po objavi prispevka, v katerem smo uporabili fotografijo, ki jo je uporabnik omrežij Instagram in Facebook Denis Sarkić (vzdevek na omrežjih Denis Pokora) sinoči objavil in oznanil, da je vozil več kot 200 na uro, kar je tudi dokumentiral s fotografijo, uporabnik na Twitterju spraševal policijo, ali je opazila samoovadbo: https://twitter.com/vinkovasle1/status/1138077953911328768

Zato vas sprašujemo, ali ste oziroma boste kakor koli ukrepali? Posnetek strani in fotografijo je uporabnik medtem s Facebooka in Instagrama že umaknil. Pojasnilo potrebujemo v torek, 11. 6. 2019, do 12. ure.”

Odgovora sploh nismo prejeli. Nikakršnega. Racionalno je takšno toleranco policije do divjanja in bahanja težko razumeti. Velike kadrovske in finančne resurse so v zadnjem času namenili prav omejevanju hitrosti na cestah, o čemer se lahko prepriča vsak, ki odpre spletno stran policije. Vprašanje je torej, ali omejitve veljajo zgolj za navadne državljane, ki niso v službi vplivnih politikov, kot je denimo Dejan Židan, ki proti Sarkićevemu divjanju in bahanju nima nič – o čemer smo pisali na povezavi. Ali pa s temi pozivi pač ne mislijo resno.

Andrej Žitnik
 • Zgornji

  Da : Očitno nam predstavniki sporočajo, da naj divjamo podobno kot oni , ker je to verjetno dobro , ker tudi nas policija ne bo preganjala zaradi tega . Če pa nas slučajno bo, pa se bomo zgovorili na njihov zgled .
  Okej. No, potem bom spustil plin iz 270 km/h samo na skromnih 200 km/h. Hvala .
  Se bom potrudil, da nebom več prekoračeval 200 km/h.
  Lep pozdrav do tedaj :-)

  • stane

   Kar,kar, zdaj ti bo dobro delo!,ko jf vrocina.

   • Zgornji

    Ne, ker se v vročih dneh mašina preveč pregreva.

 • to_mi_delaj

  Narediti posnetek zaslona, pa gasa. Ce te pa policija zaustavi zaradi prevelke brzine, pa namesto izpita das izprintan list. Pa spet gasa dalje. Ampak ker smo mi navadni , nas bodo pa oglodali do kosti.

 • Olga101

  Vsak, ki ga bodo poskušali oglobiti zaradi hitrosti, naj ovadili policijo zaradi diskriminacije!

  • večni srb

   Take takoj čaka kazen zaradi krive ovadbe.

   • Olga101

    Ki jo bodo policaji morali dokazati!

 • Franc Šink

  Naj uzakonijo hitrost na 200 km na uro in 2 promila alkohola kot zakonsko mejo.To bodo “heci”

  • večni srb

   Ampak zato tvoja kripa ne bo nič hitrejša in s svojimi prihodki ne moreš vsak dan spiti dva pira.

   • Franc Šink

    Kripe nimam,pira pa precej več. Avto pa pustim doma.

 • totex39

  Bobnarjeva ne sme ukrepati, kajti to je tudi vladni človek in taki imajo tudi privilegije, kajti za njih ne veljajo omejitve, oni so pač vedno na nujni vožnji.

 • Franc Šink

  On ni Sarkič, ampak Sarkastić

 • Peter

  200 na uro, uporaba telefona med vožnjo….
  Denis je bil pravi menace, to pa je en prepotenten balkanček.

 • branči

  a niso šiškota priprli na podlagi fotografije, objavljene na facbooku? tle se vidi, kako so zakoni spisani za rajo in prvorazredne!

  • Andrej

   Šiško je menda rušil državo. Klinc pa taka država, ki jo lahko Šiško zruši. S sekirami in koli.
   Ta tip bi pa samo mene zrušil, če bi se slučajno znašel ob napačnem času na napačnem mestu. Kdo pa sem jaz, da bi me država ščitila?

 • večni srb

  Ne verjamem, da bi policija koga posebej ščitila, je pa dejstvo, da je cel naš državni vrh v tajni policiji, tako da…

 • Kučko pod pručko

  Po Orwellu – Vsi smo med seboj enakopravni

  Če bi 200 na uro vozil navaden Slovenec in bil še tako neumen, da bi svoje divjanje ovekovečil na FB, bi dobil lepe pozdrave od policije. V njih bi mu naložili najmanj jurja kazni in odvzem prometnega dovoljenja.

  Do novega bi lahko prišel šele po določenem času in opravljenih novih urah vožnje v avtošoli. To bi mu še dodatno stanšalo denarnico, še bolj pa, ker bi ga komisija vsaj trikrat vrgla na izpitu.

  Podobnost z Orwellovimi živalmi je zgolj slučajno!!!

 • sem dokaj

  Čudovita dežela Slovenija, usrana država !

 • Miro Jereb

  Cela vlada naj se odseli na samoten otok in naj tam vlada in uživa brez opozicije. Dovolim jim en hiter avto in naj vozijo magar 300 na uro in več. To kar počno tu je več kot sramotno. Naj pišejo svoj stenčas in sodelujejo v LGBT aktivnostih na skupnem skretu. Založimo jim majhno trgovinico z sendviči da bodo lahko kradli… NAS PA NAJ ZA VRAGA PUSTIJO NA MIRU.

 • xtc

  Vsi ti ljudje od Bobnarce,ermenčeve in še koga so politični nastavljenci, in nesposobneži in navadne švicp***,kiso prišli na ta mesta,ker so nesposobni in zato so servilni do političnih gospodarjev.
  Ko bi bila policija res neodvisna pi Sarkić verjetno že sedel v priporu-taka je praksa v ZDA in nobeden od politikov se mu nebi niti v sanjah upal nuditi podpore saj bi ga mediji in javnost raztrgali
  To kar vidite v tem primeru je povsod v SLo-od policije,vojske,sodstva,tožilstva ,javne uprave-zato ni čudno ,da nam zunaj padajo sodbe in tožbe kot kegli.

  • Dada

   Pod nosom se obriši, nič ne drži.

 • Tomaz

  Jebem jim smrdljivu bandu socialisticku , Nase pare trosi na ovakva bahacenja ! Sramota ! Kače vise narod da se opameti pa da se krene u Desnu pa da razteramo vise ovu gamad zajedno sa njihovim lbgt i imigrantima ! Dal cu ja da docekam vise taj dsn u ovoj napacenoj mi domovini !

 • Dada

  Ha,ha,ha Trije članki SDS o enem in istem dogodku. Tale SDS je kot driska, kar ponavlja se. No, mogoče se je kdo samo nerodno zatipkal, no kot driska vseeno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!