Ali se nam po ovadbi Šiška obeta tudi kazenska ovadba za vse medije, ki so omogočili Šišku, da je javno pozival k rušenju ustavne ureditve?

Andrej Šiško v izjavi za medije (vir: printscreen 24ur)

Potem ko so organi pregona proti Andreju Šišku sprožili kazensko ovadbo zaradi pozivov k rušenju ustavne ureditve RS, bi bilo edino pravično, da enako storijo tudi glede javnih medijev, ki so Šišku dali potrebno pozornost in medijski prostor, da je lahko svoje pozive širil.

Seznam medijev, ki so Andreju Šišku in njegovi Štajerski vardi omogočili večjo medijsko prepoznavnost, ki je na koncu pripeljala tudi do ukrepov s strani organov pregona, je zanimivo dolg. Medijski prostor so mu med drugim omogočili pri STA, Siolu, 24ur, Večeru, Dnevniku in Slovenskih novicah.

Nas pa lahko zanima, ali bo policija enako ravnala tudi v teh primerih, saj so bili navsezadnje prav ti mediji tisti, ki so Šišku pomagali pri njegovih pozivih k rušenju ustavne ureditve RS. Namreč, Šiško je tako imenovano Štajersko vardo ustanovil že lanskega junija, a takrat to ni dvignilo nobenega prahu. Leto pozneje, ravno v času zaslišanj nove ministrske ekipe Marjana Šarca in pozivov Levice k višanju davkov in nacionalizaciji privatnih podjetij, pa so iz naftalina privlekli Šiška.

Mediji veselo poročali o Šiškovih pozivih k rušenju ustavne ureditve
Tako so na STA poročali, kako so bili na zborovanju prisotni napisi: “Dovolj nam je. Zavzemamo parlament. Protest proti vladi, ki bo Slovenijo spremenila v Venezuelo”, Šiško pa je povedal, da je njegova novoustanovljena dežela Štajerska “vzporeden pravni sistem, štajersko pravdo, ki nima neposredne povezave z Republiko Slovenijo, ni pa v nasprotju z njenim pravnim redom”. S tem se ne strinjajo organi pregona.

Foto: twitter

Siol je objavil posnetek postroja Šiškove paravojaške enote, ravno tako pa je prenesel Šiškovo izjavo, v kateri je ta povedal, da se njihovi člani ne bodo pustili razorožiti: “Naši člani, če bodo imeli takrat orožje, se ne bodo pustili razorožiti. Nam ni v interesu, da se med sabo spopadamo, ker za to ni nobene potrebe. Posamezniki tega orožja nimajo doma, nimajo se česa bati. Ko pa bomo mi na terenu kot enota, formacija Štajerske varde, bomo imeli vsi orožje.”

Na 24ur so objavili posnetek s Šiškom, kjer pravi, da je pravica do nošenja orožja temeljna pravica. Poleg tega je trdil, da jim ni treba spoštovati zakonov RS, saj imajo svoje. “V Sloveniji ima oblast ljudstvo, kaj pa mi delamo drugega kot to? Mi smo ljudstvo, ne? Mi imamo oblast,” je povedal Šiško za 24ur.

Odnehali niso niti, ko je policija aretirala Šiška
Mediji so nadaljevali s širjenjem Šiškove propagande tudi, ko je bil prvič izpuščen iz pripora. Takrat je Šiško pel drugačno pesem. Za Večer je povedal: “Ljudem sem želel pokazati, kako delujejo mediji, politika in tisti, ki bi morali pri nas skrbeti za varnost – policija, vojska, varnostno-obveščevalne službe. To je bil namen in zadevo smo nadvse uspešno izvedli.”

Sledile so Slovenske novice, ki so objavile posnetek Šiška, v katerem prepeva. “Posnetek ima naslov Kramola Štajerske varde, videospot pa prikazuje Šiška med prepevanjem besedila med drugim znane puntarske pesmi Le vkup, uboga gmajna,” so zapisali pri Slovenskih novicah.

A. B.

 • Je ali ni ?

  A se ni JBTZ afera začela s podobnimi obtožbami s strani oblasti?
  No sam vprašam…?

  • abc

   Tam je Janša dokumente ukradu. ( vojaške )

   • FORT WORTH

    Tisti, ki krade misli, da vsi kradejo…
    To je pa zate visja matematika.

    • večni srb

     Ti že veš.

     • FORT WORTH

      Zato se je tudi rodil veleizdajalski veliki pok in namisljena afera patria.
      Veleizdajalec je mislil in se vedno misli, da lazejo in kradejo vsi, kot on sam.

   • Vera

    Napačno ste obveščen !

   • dob

    Takrat so na silo vlekli iz avtomobila komunističnega ovaduha, udbovca, vohljača, izdajalca in prevratnika. Vsaka pravna država bi ga kaznovala za to, kar je storil!
    Takrat je vojska bila še slovenska in dobro organizirana, ker jo je organiziral Janša.
    Današnjo je pa kučan uničil, ker mu to odgovarja.
    Ampak najprej so svoj prevrat začeli z odstavljanjem Janše v Depali vasi! To je bil prvi kučanov državni udar. Sledili so še drugi.
    Ko bomo iuzvedeli koliko volitev so kupili, jih potvorili, in ukradli, bomo izvedeli tudi, koliko državnih udarov je bilo.
    Metanje legalne vlade s cestnimi demonstracijami je že bil drugi. Obtožba zaradi Patrie in zapiranje Janše pred volitvami je bil že tretji puč.

    • abc

     Vidim, da imaš fejst oprane možgane.

     • dob

      Vidim, da so prve tri črke abecede vse kar znaš.

   • Jan Kovalski

    abc: “Tam je Janša dokumente ukradu. ( vojaške )”
    ================
    Ne drži!, ni vsega vedno “kriv” Janša.

    Dokument je potoval takole:

    Od Borštnerja k Tasiču in nato k Zavrlu in šele nato je dokument prišel k Janši na Mikro Ado.

    Glej pod:

    https://youtu.be/WnjhAz53qw8

    O tem je Omerza napisal knjigo s prilogo dokumentov.

    Je pa tole tvoje tipično bluzenje, kjer se s kazanje na večno dežurnega “krivca za vse” Janšo nadomešča intelektualni manjko.

 • večni srb

  Le kateri debil bi podprl nacionalizacijo zasebnega premoženja?
  Vsi slovenci bi jo podprli, ker je bila krivična denacionalizacija zločin tisočletja. Še janez bi jo podprl, saj bi s tem vzel komunistom nazaj kar so pokradli delavćkom in kmetavzarjem. Meni se zdi to logično.
  Iz istega razloga velja razmisliti o povišanju davkov za največje dobičkarje, če pa služijo z državnimi monopoli, nepostističnimi povezavami in celo mednarodnimi navezami, pri čemer vsaj za trikrat navijejo cene potrošnikom, torej državljanom.

  Tudi jaz bi rad, da bi bila Slovenija podobna razvitim evropskim državam, pa ni, in nikoli ne bo. Zakaj se torej pretvarjamo, da smo? Točno zaradi interesov veleizdajalcev in vseh tistih, ki jih omenja Šiško, v svojem eksperimentu, ko ne bo več dnevnic in stroškov, kuvert, popustov in izjem, se bodo naenkrat počitili zelo osamljeni in nemočni, takrat se bodo zavedli kaj so naredili lastnemu narodu, občanom, sosedom, prijateljem i celo lastnim družinam, ki se zato ne družijo več z njimi. Dokler se ima globoka država fino, zagotovo ne bo sprememb.

  • FORT WORTH

   Lahko ti napisem samo :
   Bedak !!!

 • večni srb

  Šiško ima seveda prav, v DEMOKRACIJI ima oblast ljudstvo, ki pa svojo voljo demokratično izraža na volitvah in referendumih. Ne spomnim se, da bi glasovali za zasebne paravojaške enote in južno Avstrijo. Sicer pa smo državljani zato, ker smo skupaj podpisali pogodbo, ki se ji reče Ustava in ob rojstvu prejeli certifikat, ki se mu reče Matični list občana. Če se ne motim, so tudi Harvardi naši člani in delničarji, sicer pa lahko vsakdo pokaže potni list ali osebno izkaznico in se lahko prepričamo.
  Vsakdo ima pravico, da nosi orožje, ker nismo živali. V skladu z zakonom.
  Edino, kar zamerim harvardom je, da so v glavnem polpismeni, neizobraženi idioti, ki slišijo neko všečno zgodbo in preberejo prosti spis kakšnih šalabajzerjev, potem se jim pa zdi, da je vsaka izmišljotina enako dobra kot resnična dejstva. V čem se potem Šiško pravzaprav loči od državnih teroristov, zakaj je njegova sovražna propaganda boljša sranje kot totalitarno državno intelektualno govno?

  Glejte, Slovenija je do konca gnila, celo fašistična država. Niti slučajno nismo socialna, saj imamo državljane tretjega razreda, pod posebno zaščito države na cesti, sploh pa nismo pravna, kot je nazadnje dokazal tudi Novkovič, pa tudi Janša in par deset tisoč izbrisanih žrtev do konca skorumpiranega režima. Tako ima orožje pri nas že vsak čefur, debili v vojski in policiji, celo zdravljeni duševni bolniki med varnostniki, lovci in kar je še takih, ki lahko nosijo profesionalne ostrostrelske puške, opremljene z najbolj sodobno tehnologijo, s katerimi lahko celo otrok zadene na kilometer. Posebno poglavje so udbaši in celo najvišju politiki, nihče od njih ne prijavi ne osebne oborožitve in ne skritih bunkerjev, pa bi prvi morali. Nič drugače ni, če je oborožen še Šiško, ki je vsaj odkrito povedal, da dovoljenje za orožje njihovi člani pri nas ne bi nikoli dobili, zato so ga kupili od ciganov in zakopali pod zemljo. Zdaj pa čahko država ugiba, če laže ali ne in kje bi lahko bilo skrtio, obilo veselje in sreče pri iskanju želim. Povedal je tudi, da niso nobeni kriminalci, niso niti mali otroci in ne rabijo globoke države za ritjo na vsakem koraku, to je pri nas zelo narobe in Šiško je to spremenil. Drugače povedano, Šiško je nedolžen že zato, ker ni neosrednih kršil nobenih zakonov, mogoče edino zakon o verbalnem deliktu, ki itak ne bi smel več obstajati.

  Resnica je opolnoma drugačna kot jo opisuje članek, isto kot velja za Krambergerja, odliv članov v njegovo stranko najbolj ogroža jalovo, kastrirano in frigidno opozicijo. Šiško tudi ni tožiil še nobenega brezdomca zaradi klevetanja in uporabil koruptivne veze na pravosodju za njegovo obsodbo.

  • večni srb

   Še tole, včeraj sem gledal zadnje nadaljevanje Jurskega parka. Hollywood nas odslej promovira kot žepno sovjetsko džamaherijo, kjer delujejo eni največjih trgovcev z orožjem na planetu, vmešanih v vse mogoče najbolj zločinske in teroristične operacije kar si jih sploh lahko zamislimo. Čestitam. Delamo se pa večje svetnike od svetnikov. Še enkrat čestitam, s kazanjem mišic nad lastnim narodom ne bodo prepričali popolnoma nikogar, da to ni res, ker take filme vidi tudi par milijard ljudi, našega TV sranja pa ne gleda nihče na planetu.

 • L9jz

  Hecno je da je bilo med prevratniki veliko SDSovcev, najbrž kar večina. Namesto da bi se opravičili narodu za ponovno izdajo zdaj obtožujejo medije da poročajo o njih.

  • zokispoki

   Hecno, da si komunjare sirite obzorje z branjem Nove 24. Napredujete !

  • slosin

   teslo….

 • Mare

  Ko so včeraj na TV kazali slike ki jih je posnel član SDS je bil en moški pobarvan. SDS ovec je rekel da nima pojma kdo je zakril tega moškega na njegovi sliki. Ja itak. Po informacijah gre za Janšo ali Grimsa. Zmeraj bolj zanimivo postaja.

  • Djuro Sumar

   Mislim, da je Grims.

  • zokispoki

   Bedak, ne ves da je bil to Vladimir Putin ! Trotelj zabiti !

   • SIMON ROZIC

    Po moje je Karlek treniral za obrambnega ministra, ker je že malo
    iz vaje…bo pa Karlek glavni pri nabavah orožja in za ostalo vojaško
    opremo in ima vnaprej zagarantirano provizijo, tako kot pri Patriji, samo
    Janši je ne bo mogel obesit ! Bo že našel žrtev, predenj ga sunejo
    dokončno v rit! …baje dobi od vsakega para “šuhov” 10 eur…ostale
    provizije in nagrade pa ostanejo vojna tajna !!!

  • ZatonMesecnikov

   To je Borčevska scena Mare, šiškovci. Nadaljujejo svetle tradicije in prakse NOB. Zakril je veretno kakšnega vojaškega inštruktorja iz ZZB NOB.

 • Jakaaaa

  Ko bo policija preverila kateri mobiteli so bili na tistem območju bo postalo še bolj zanimivo. Grem po kokice.

  • zokispoki

   Jaka se pokaka, kenede !

 • Djuro Sumar

  Šiško je dosegel svoj namen. Polni so ga vsi slovenski in še nekaj malega tujih medijev.

  • SIMON ROZIC

   …pa še tožilstvo je malo zaposlil, da premaknejo lene, nesposobne riti!

 • montyamp

  Udbomafijska terroristična celica , hči SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE MURGLOSRBIJE , dela z zabitim slovenskim narodom kot svinje z vrečo moke .
  Kriminalci sestavljajo vlado s svojimi kastriranimi marionetami , ljudem pa pred nos privlečejo Šiškota , tistega Šiškota , ki je na glas povedal kakšno sodrgo imamo na oblasti , krivosodju , policiji,tožilstvu ,……………………………………………………………
  VOJSKA IMA OCENO NEZADOSTNO .
  POLICIJA RAZKLANA,SOVA STAVKA,MIGRANTI POLNIJO DRŽAVO V BELI KRAJINI.
  Še dobro da si je žveplena mafija poslala strel v koleno s tole nesposobno vlado , saj UDBOVSKA DECA ne morejo rešiti zavožene države s strani njihovih mentorjev , zločincev – hlapcev NKVD-KOMINTERNE , ki so nas iz nacizma potegnili v greznico komunizma .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU – SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • montyamp

  ŠVICA——————–ŠVICA————————ŠVICA

  Švicarska garda je danes najstarejša in hkrati najmanjša oborožena sila na svetu in hkrati edina skupina najemniških vojakov v skladu s švicarsko in vatikansko zakonodajo.
  https://sl.wikipedia.org/wiki/%C5%A0vicarska_garda

  In Slovencem bo žvepleni pritlikavec s čefurji organiziral obrambo države z nezakonitim uvozom kriminalcev iz Afrike .
  SAVEZ KOMUNISTA JE NAREDIL ZADOSTI ŠKODE .

  Šiško je dobro povedal kdo je tu izdajalec .

  • Soave

   + + + + + +

  • Warrior princess

   Lepo povedano!

 • mona lisa

  Odvračanje pozornosti s kvazi vlade.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Ljudje če se na spoznate na pravo bi prosil, da ne bišete takih člankov. Šiško ni naredil niti prekrška, kaj šele kaznivo dejanje. Če pa ga SLO sodišča obsodijo brez dokazov, potem EU sodišče, oprostitev in naložitev odškodnine. Videno že. :)

  PS: Upam, da Šiško toži medije zaradi blatenja njegovega imena. Tudi to greznico Novo24TV. :)

  • Andrej

   Če bi tam pred II.svetovno vojno tvojega vzornika stisnili, ko je rekel: “Ne priznajem ja ovaj sud”, bi bilo danes vsem skupaj bistveno bolje. Tako pravi zgodovina. Ker pa se iz zgodovine še nismo nič naučili nas bo še zeloooooooooo dolgo teplo.
   BTW, kakšna pa je ZZB drugačna kot neka vzporedna organizacija z izrednimi privilegiji, za katere “Ovaj sud ne važi!!!”, ker so prvorazredni državljani?

 • Soave

  Saj ta država in komunjare, ki ji vladajo, so vsi skupaj nori !!
  Kaj so nekateri mediji omogočili Šišku ?? Da je pozival k rušenju Ustave ?? Pa ste res mojstri obračanja besed !
  Hvala Bogu, da so poročali.
  Za vraga. . . . kaj bi res prav vse, kar vam ne paše , radi skrili ?
  Vaša preizkušena metoda. . . . . M O L K – dobro je takrat povedal g. Primc pred sodiščem !

 • Morala

  Vsepovsod kjer so se podobne garde ustanovile, so jih pametne države vključile v svoj – kot sestavni del njihovih oboroženih sil!

  Šiškotu in nikomur se ne bo nič zgodilo! Smešno je, kako se sedaj sodelujoči mladeniči izgovarjajo, da so mislili, da gre za fotografiranje…haha…

 • SIMON ROZIC

  Šiško se že od malih nog rad igra vojaka in mu je prešlo v prepotentno glavo, tako
  kot partizanščina našim ZZZB, Turnšku , brkaču Stanovniku& ostalim uživačem
  privilegijev iz 2 sv. vojne….pa naši levici s pokritimi gobci in Ce Guara kapicami
  na beticah in krepeli v rokah…vse pod poveljstvom večnega šuhtača, malega
  nepridiprava iz dežele palčkov !!!

  • Stefan Fidler

   Mar je to igranje vojaka,če človek zahteva pravično življenje za človeka?

 • dob

  Prvič slišim, da je oblast komunistične diktature, ki obstoj svojega režima zagotavlja s popolnim preziranjem ustavnih načel demokracije – v parlamentarni demokraciji ustavno zagotovljena!
  Protizakonito je torej komunistično oblast spreminjati po nasilni poti, pa tudi z volitvami, kar se je pravkar pokazalo.

 • Stefan Fidler

  ” ovadba za vse medije” ???…JA KAJ HUDIČA STE PA MU OMOGOČALI??? Razen da ga nosite po zobeh in pljuvate vse povsod kjer je le mogoče.Če bi mu res omogočali,kar si je tudi on želel,bi marsikaj bilo šlo življenje na boljše,tako pa mediji samo poročate tisto,kar vam stričeki izza ozadja plačujejo za molk,da zavajate slovensko ljudstvo in nikar se sedaj ven metati,kako mu pomagate.Kot vidim,imaste rešpekt pred Šiškotom,saj zagotovo veste,da tukaj on bo zmagal in da za njim stoji narod,ki bo kaj kmalu se zahtevala POŠTENOST.

 • Olga2345

  Kdaj bodo zaprli Kučana in Fajonko, ki sta Sloveniji grozila s prisotnostjo zakamuflirane in oborožene teroristične Antifa, Kučanove vojske?
  Kdaj bodo zaprli zakrinkane izvajalce rušenja zakonito izvoljene Janševe vlade? Šlo je za državni udar!!!l
  Kdaj bodo zaprli zakrinkane mafijo, ki je vrgla mariborskega župana (zakonito izvoljenega) in grozila mestnik svetnikom????
  Kdaj bodo zaprli “veterana” v plenicah, Turnška za vsakoletne teroristične akcije oboroženih “borcev” za privilegije in njihovega propagiranja genocida nad Slovenci?
  Kje ste, slovenski policisti in sodniki?

 • RATATA

  Z revolucijo ti pride na oblast in uvede predpis, da je revolucija prepovedana.
  Super kaj?

 • Warrior princess

  Dobrodošli v policijski državi! Škoda, da mu ni uspelo zrušiti te murglo-srbske mafije, ki sama sebe imenuje “vlada”.

 • xtc

  Ne se at za ZZB jevskega Šiška,kljukec levih je svojo vloo odigral,sedaj še malce predsstave za javnost in leve ovce in zadeva bo izginila,seveda pa se bo ves bes zlil na ona dva ,ki sta “kučanovo operacijo” megle in fake državnega udara za uvedbo izrednih razmer spravila v javnost.

 • Jan Kovalski

  A smo že pozabili, da so pred kratkim napisali, da se pregleduje tudi tiste, ki komentirajo pod članki o Šišku. Torej tudi za nami tukaj se verjetno špiclja.

  Vsi režimi so si podobni, v vsakem vidijo nevarnost zase. Ker se njihova paranoja vedno bolj povečuje se režim na koncu sesuje saj ne more več kontrolirati vsega in vsakogar kar jim narekuje njihova paranoja., začnejo se gristi tudi med seboj, in koncu režim kolapsira.

 • David Hitler

  Vejo da je z njimi konec in imajo zato gate polno dreka kod njihovi predniki komunaserski drek!

 • skorpijon93

  sistem v sloveniji deluje zblojeno napol komunistično

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!