Analitik Makarovič o volitvah v Ljubljani: “Levosredinski blok je poraženec volitev, ker je odvisen od enega samega človeka; vse nacionalno pomembne stranke so marginalizirane”

Zoran Janković (Foto: STA)

O prvih neuradnih izidih letošnjih lokalnih volitev smo za komentar povprašali tudi politične analitike Mitjo Iršiča, Sebastjana Jeretiča, Mateja Makaroviča ter odvetnika Radovana Cerjaka. Iršič in Jeretič sta se strinjala, da kljub napovedani ponovni zmagi Zorana Jankovića veliko pomeni rezultat dr. Anžeta Logarja, ki ima po dosedanjem štetju okoli trideset odstotkov glasov. Makarovič pa meni, da je levosredinski blok poraženec, ker je postal v glavnem mestu dokončno odvisen od enega samega človeka, vse nacionalno pomembne stranke leve sredine pa so v Ljubljani marginalizirane.

“Kot so imeli Newyorčani radi Johna Gottija iz nekega perverznega socialističnega dojemanja robinhoodstva, tako imajo Ljubljančani radi svojega Jankovića,” je za naš spletni portal dejal Iršič. Kot je dejal, je Janković nekakšna reinkarnacija Tita, “ki je naprej gradil in potem spraševal, od kod bodo sredstva”. “S tem, da je bila SFRJ zaključen sistem, ki je neizbežno bankrotiral, Ljubljana pa je v višjo državno strukturo ujet parazitski podsistem, kateremu davkoplačevalci predstavljajo vrečo brez dna. Zato v Ljubljani (pričakovano) sprememb ni bilo. Nepričakovano in vzpodbudno za bodoče spremembe je, da lahko Anže Logar aktivira skoraj tretjino volilnega telesa v mestni občini, ki velja za oporišče in generalštab slovenskega butlsocializma,” je še dejal Iršič, sicer kolumnist našega portala Demokracija ter portala Nova24TV.

Mitja Iršič (Foto: Demokracija)

Iršič je še spomnil na dobro popotnico, “da je velik del preostanka države očitno zdrav in veliko manj infestiran s skrajnim kleptokratskim kvazilevičarstvom, ki je prevzel prestolnico in primorje”. “Morda je temna lisa volitev le ugotovitev, da ima naše drugo največje mesto očitne tendence, da dobi svojega velikega vodjo v stilu Zorana Jankovića.”

Jeretič: Višja udeležba nakazuje na trend zdravljenja demokracije
Politični analitik Sebastjan Jeretič pa je za naš portal dejal, da je letošnja kampanja potekala mirno in brez velike medijske pozornosti, predvsem pa pozornosti tistega dela javnosti, ki politike tudi sicer ne spremlja. “Ključ mobilizacije je bila zato digitalna in terenska kampanja, s katero so lahko kandidati nadoknadili medlo medijsko pokrivanje predvolilnih aktivnosti,” je dejal. Po Jeretičevem mnenju je razveseljiva rahlo višja volilna udeležba, “ki kaže, da se naša kriza demokracije nekako odbija od dna, ki smo ga dosegli pred štirimi leti”. Jeretič upa, da bosta v prihodnjih letih sledila trend rasti udeležbe in zdravljenje naše mlade demokracije.

Politični analitik Sebastjan Jeretič (Foto: STA)

Po njegovem prepričanju so prvi podatki o izidih volitev dokaj pričakovani glede na raziskave javnega mnenja. Predvsem pa je bilo po njegovem pričakovati, da bo večina starih županov obranila svoj položaj. “Veseli me, da je tako tudi v moji občini Koper, kjer je Boris Popovič ponovno v prvem krogu dobil zaupanje za peti mandat.” Kot je še povedal Jeretič, je za prihodnje politične procese pomemben tudi rezultat ljubljanskega kandidata desnice dr. Anžeta Logarja, s katerim je desni pol po dolgem času v prestolnici dosegel 30 odstotkov, v drugem krogu pa bo najbolj zanimiv razplet dogodkov v Mariboru in Kranju.

Makarovič: Levosredinski blok je poraženec volitev v Ljubljani
Rezultate pa je pokomentiral tudi dr. Matej Makarovič s Fakultete za uporabne družbene študije. Kot je dejal, je ponovna Jankovićeva zmaga v Ljubljani gotovo njegov osebni uspeh in hkrati dokaz, da mu vrsta afer iz preteklosti nikakor ni škodovala. “Nekateri bi rekli, da spada župan med tako imenovane ‘teflonske’ politike, torej tiste, ki se jih ne more nič zares prijeti – volivcev, ki so ga pripravljeni podpreti ne glede na karkoli, je očitno še vedno dovolj. Po drugi strani pa je izid ljubljanskih volitev v nekem smislu poraz tako levega kot desnega bloka.” Kot pravi Makarovič, je levosredinski blok poraženec, ker je postal v glavnem mestu dokončno odvisen od enega samega človeka, vse nacionalno pomembne stranke leve sredine pa so v Ljubljani marginalizirane. “Desnosredinski blok pa je poražen v luči dejstva, da kljub kakovostnemu kandidatu, ki je bil po moji oceni kot osebnost in s svojim nastopom primeren za ljubljansko okolje, nazadnje vseeno ostaja trdno v opoziciji,” je zaključil Makarovič.

Prof. dr. Matej Makarovič (Foto: STA)

Volivke in volivci Ljubljane nimajo prav
S komentarjem se je za Demokracijo oglasil tudi odvetnik Radovan Cerjak: “Očitno sem precenjeval intelekt prebivalcev Ljubljane. Glede na dejstvo, da je imel tokratni aktualni župan dostojnega protikandidata, kandidata, ki mu nihče ne more očitati nepoštenja, nemorale in korupcije, sem vendarle pričakoval drugi krog. Seveda se ne morem strinjati, da imajo volivke in volivci vedno prav. To ni res in še zdaleč ne drži. Volivke in volivci so na oblast pripeljali tudi Adolfa Hitlerja,  zaradi tega utemeljeno trdim, da volivke in volivci v Ljubljani nimajo prav.”

Kot nam je pojasnil Cerjak, je bil zelo razočaran nad podporo nekaterih verskih dostojanstvenikov aktualnemu županu. “Za te cerkvene dostojanstvenike, ki najbrž svojim vernikom govorijo nekaj drugega, sta morala in poštenje očitno ‘španska vas’. To lahko razumem na podlagi podane podpore aktualnemu županu. Pričakoval sem vsaj jasno besedo nadškofa Zoreta, ki bi po mojem mnenju moral javno povedati, da podpora oziroma stališče duhovnika Dorija še zdaleč ni uradno stališče Cerkve. Žal tega nisem dočakal. Lahko bi rekel, da to Cerkvi res ne more biti v ponos. Žal. Ponovna izvolitev aktualnega župana pa pomeni nadaljevanje korupcije v Ljubljani in to, da ne bo nobenih sprememb. Na Ljubljanskem gradu še vedno ne bo plapolala slovenska zastava oziroma bo ta plapolala, ko bo dovolil aktualni župan. Namesto ponosno plapolajoče slovenske zastave bomo ob pogledu na Ljubljanski grad, še naprej gledali zeleno cunjo, ne pa slovensko zastavo. Vse bo ostalo isto, na žalost,” nam je dejal Cerjak.
 • Darth Vader

  Za večino med nami sta si izraza “nacionalizem” in “patriotizem” dovolj
  podobna, da se kvalificirata kot sinonima v večini slovarjev. Obstaja pa
  nekaj predlogov, da je eden od izrazov sentiment, drugi pa je sentiment
  v dejanjih. Splošno razumevanje izrazov je, da nekdo izraža svoj
  nacionalizem s patriotskimi dejanji. Vendar francoski predsednik
  predlaga nekaj več, kot to. Sugerira namreč, da se vsak od teh dveh
  izrazov nanaša na nekaj popolnoma različnega. Vsak izraz se nanaša na
  popolnoma različno nekaj. Oseba po njegovo ne more biti nacionalist in
  patriot hkrati, za predsednika Francije sta si medsebojno izključujoča.
  Eno je nasprotje drugega. Predsednik Francije očitno ve nekaj, kar mi
  ne. Dejstvo je, da so v nedavni politični zgodovini našega časa osebe, ki so
  naredile popolnoma identično razlikovanje. Najbolj poznana oseba med
  njimi je bil Josip Visarijonovič Stalin. To je zgodba, ki mora biti
  zapisana v slovenščini. Več: https://ambasador21.wordpress.com/2018/11/19/gregor-napacno-razlikovanje-nacionalizma-in-patriotizma/

  • tohuvabohu

   Izraz nacionalizem je v politiki zelo uporaben kot nalepka prav zato, ker je slabo in površno definiran in ga vsakdo razume drugače (celo eni in isti ljudje ga pojmujejo enkrat tako, drugič drugače). V bistvu ne pomeni nič, je pa pri roki za zmerjanje in diskvalifikacijo drugače mislečih. Za patriotizem nasprotno natančno vemo, kaj pomeni in imamo izdelana merila zanj.

 • Andrej

  Z naslovom se ne strinjam. Levi stavijo na ENEGA človeka. To je bistvo komunizma. Kult osebnosti. Oni kot stranka so pomembni samo zato, da ta kult vzdržujejo. In to jim sijajno uspeva.

  • jovan jovan

   Sekta je lep primer kulta.

 • dob

  Kdor je z malim (kučanom) zadovoljen, velikega (Logarja) ni vreden!

 • Radolf Mitler

  Zmaga Zorana Jankoviča v prvem krogu je bila predvidljiva, saj je Ljubljana polna čefurjev in zapriseženih levičarjev, ki so od njega odvisni v vseh pogledih (službe v MOL-ovih podjetjih, gostinski lokali, itd). Bo treba najti drug način, da se ga znebimo, ali pa če se bo našel pošten sodnik, ki ga bo za dlje časa spravil v zapor.

  • Steiermark

   Ja, res je, vendar levaki niso od njega odvisni ampak on od njih in tako z roko v roki plenijo po celi Lublani in Sloveniji, zato so si pa morali nastaviti v Mariboru, tudi srbskega ludožerca, samo da ni Slovenec ali celo Štajerc!

 • bubamara

  Jankovića veliko izbere tudi zato, da SDS ne bi zmagala. Torej; žogica je na strani SDS. Kaj bo ona naredila, da bodo ljudje v njej prepoznali normalno stranko? Odgovor vsi poznamo, samo jajca morate imeti nekateri v stranki.

  • lokec

   A meniš, da naj SDS naredi samomor? Daj povej konkretno rešitev!

   • bubamara

    Ne. Mora pa narediti vse, da postane normalna stranka in ne kopija KP.

 • pajot

  Dobro,da je bil izvoljen. Bo še kakšni farmacevtki zrihtal stanovanje. Altruist par excellance.

  • abc

   Zoki je vsaj farmacevtki zrihtal, Kangla je vedeževalki ( to pove vse ).

   • Steiermark

    abc – azbukar, je velika razlika med tem, kako je Kangler “zrihtal stanovanje vedeževalki”, ki niti slučajno ni bilo “dano” v zameno za spolne usluge, kot pri vašem jugosrbskem hepanu!

    • abc

     Razlika je približno taka, kot med tistim ki žakelj drži in tistim ki v njega meče.

     • Steiermark

      V tisti “žakel” bi bilo potrebno zmetati vse vas, ga zvezati in vreči v vodo, kot nezaželjene mačke!

     • abc

      Mimo je vaš čas, Vi ste morili od 1940 – 45, banda fašistična. Nikoli več vam ne bo uspelo, barabe morilske nacistične, Hitlerjevske. Marš v to svojo švabarijo morilka.

    • opazovalec

     Sploh ni bilo v zameno za določene usluge…. Ampak Kanglerjeva žena NI bila tega mnenja in ga je nagnala.

   • rabbit

    A te lahko nekaj vprašam če bi imel hčerko , mamo ali sestro bi dovoli, da recimo Janez Janša tvoje bližnje zato, da bi dobile službo izkorišča za spolne usluge, grem stavit da bi bil odgovor NE in celo najbrž bi s puško letel nad njega zakaj pa to pri Jankoviću podpiraš ali ti je v redu, da bi to naredil tvojim bližnjim ženskega spola.

    • Steiermark

     Takšni naredijo in prodajo vse, samo da je denar…..in “slava”….

   • soc

    Kolega, o tvoji zdravi pameti govorijo tvoji posti. Nihče z IQ nad 89, ki je doživel Jugo in ni balkanec ali partijec, ne more biti jugonostalgik. Glede na napisano si torej balkanec. Srb druge generacije, najverjetneje.

    In zdaj ključno. Zakaj se posiljuješ s tem portalom in tem forumom, če imaš tebi na kožo (razgledanost, izvor, politična opredelitev) prirejenih 92% medijev Socialistične republike Slovenije?

    • abc

     Sem čisti Slovenec, tvoji post pa pove o tebi to, kar je značilno za vse Janšiste, da si nestrpnež in nacionalist. Drugače me ne biotoževal, da sem balkanec, ker se pač ne strinjaš z mojimi posti. Značilno da SDS ovci vse obtožujete na nacionalnosti, ter miselnosti, češ da smo Slovenci več vredni itd. Sem Slovenec, nisem pripadnik nobene stranke, ne podpiram pa takšne zagovedane politike in miselnosti, kot je tvoja. Lahko ti povem, da si s tem tvojim IQ navad bebec !

     • soc

      FYI, sem agnostičen liberalni desničar katoliške provenience. Hkrati razgledan izobraženec. In ja, sem ponosen slovenski domoljub.

      Ni lepšega kot primitivna duša, ki nehote sama sebi nastavi ogledalo. Hudič je, če je močno kratkovidna in ne vidi dobro. Pa pustimo to, marš v greznico k rdečim provokatorskim kompanjerosom. Vale!

      (P.S. skoraj vsak dan pošljem tja kakega bebavega provokatorja ali podivjanega primitivca poljubne barve, pa je število druščine v greznici še vedno pod 100. Kaj neki to človeku pove?)

     • abc

      Ni videt tvoje razgledanosti in izobraženosti, še manj pa kulture. Mi imamo kanalizacijo. V tvojih rovtah pa očitno greznco, ki jo morate vsak dan prazniti , ker je polna tvojega sranja.

     • antimur

      Če namiguješ na kanalizacijo čez ljubljansko barje, se strinjam, kajti vi, torej kučanistična in vsa čefurska in jugonostalgična golazen, z vso vnemo podpirate projekte, ki jih vodijo kriminalci, ki bodo Slovenijo dokončno zastrupili, oziroma samo v primeru, če vam bomo to dovolili.O tem pa lahko jugokomunajzerska zločinska drhal samo sanjate. Pravi, domoljubni Slovenci, ne takšne odvratne kuzletine in norci, kot so sinoči s svojimi navzgražnimi gobci na RTV1 peli slavo kriminalcu Jankoviću, vam tega ne bomo dopustili, niti oprostili, kajti domovina je samo ena, tako kot mati.

   • BlackOpsSystem

    a karin ni vedla da ju bodo dobili?

    • Friderik Peršič

     Hahahaha , prevarantka , kaj češ …

 • Ampak dajmo si nalit čistega vina in pogledat resnici v oči.
  Z vsakimi volitvami Slovenci bolj zgubljamo in jugo-levičarska-mafija več dobi. Z vsakimi volitvami postaja bolj nedvoumno, da brez neke radikalne spremembe ne bo nikoli bolje in da gre slovenstvo k svojemu britkemu koncu.
  Upanje in idealiziranje je mogoče dober obliž da nas resnica ne boli tako močno, toda lažni “wishful thinking” in samoprevare, da se bo enkrat obrnilo na bolje, niso rešitev. Potrebno bo nekaj zelo konkretnega storiti, če še hočemo biti in ostati Slovenci.

  • Grog

   In kaj konkretno bi ti naredil?

   • Steiermark

    Tisto, kar bi naredil vsak , od nas, ki pripadamo avtohtonim rasam, v Sloveniji in ki kaj da nase in svojo raso ter kulturo!

    • Grog

     Spekel Slovensko potlico in jo delil ljudem ???? Al kaj si mislil???

     • rabbit

      Vsak pošten ne bi volil za tega pokvarjenca pa ni važno od kod je prišel poznam veliko ljudi iz bivše Jugoslavije, ki ga živega ne morejo , poznam pa veliko Slovencev v Ljubljani, ki bi mu še sami denar nosili bedaki.

     • Grog

      To da niso posteni volilci Jankovica , je tvoja tolazba , da te nebi prevec bolela resnica. Desnica je pogorela v LJ ;p

     • lokec

      Kako bo pogorela, če pa desnice v Ljubljani že dolgo ni več.

     • rabbit

      Kaj je komunistek GUEST (nov nadimek grog) dežurni pljuvač z tisočimi nadimki, kaj si tudi deležen vodoravnega nategovanja.

     • Steiermark

      Vsakkdo, ki voli nepošteno, neetično in mafijsko spako, pomeni, da je tudi on sam nepošten in neetičen, ker pričakuje, da bo tudi on imel kaj od tega, če ga podpre. Kateri človek, ki je pošten in da kaj nase, nikoli, nebo glasoval za nepoštenega in neetičnega zmeneta!

    • Svele

     Ma.sajnsi ne upaš napisati kamoli uresniciti

    • jovan jovan

     Ti si ena navadna jodl mešanka.

   • FUCK COMMUNISM

    Drzavljanska nepokorscina, ce je treba drzavni udar!

    • lokec

     Kako, gdo in s čim!

     • FUCK COMMUNISM

      “kdo”, ne gdo! KDO!!!

    • Friderik Peršič

     No , kar začni …za začetek ti predlagam , da se na Prešercu protestno poliješ z bencinom in zažgeš …

     • FUCK COMMUNISM

      Zelo si gobcen za ovelo grinto, kot si ti.

     • Steiermark

      A sedaj pa redeči revolucionarji ne polivate več svojih nasprotnikov z vnetljivimi snovmi in jih sežigate, kot škofa Vovka, ampak imate nalogo, da nagovarjate ljudi k samomoru? Res zanimivo, kako ste “napredovali”, čisto po vzoru rddečih kmerov! Ali ne veš, da je nagoarjanje k samomoru kaznivo dejanje?

     • Friderik Peršič

      Tvoja izjava ne drži vode …pomoč pri samomoru že morda , težko dokazljivo sicer , poglej primer Radan , nagovarjanje pa ni kaznivo …

    • VERRZIFIKATOR

     Pa saj ravnokar, poglej, udaril
     udbovček z vso starčevsko je silo,
     se zares mi milo je storilo,
     s kakšnimi po forumu je šaril.

     Manjka tukaj le še dobri striček,
     takšne reveže ki nanovači,
     da do smrti se obraz jim pači,
     da so kakor razprodani ptiček.

     Kdo v bližini se je že prodajal,
     kdo dolžil in koga je incesta?
     To le dve osebi najbrž vesta,
     ni da dalje pisal bi ne grajal.

     Naj ne misli udbovček uborni,
     da kar koli skrito nam ostane,
     javna takšna še skrivnost postane,
     naši viri skrajno so izborni.

     • Friderik Peršič

      No , končno nekaj frišnega …ne , ne , nisem rekel dobrega , ampak si se že ponavljal …

     • VERRZIFIKATOR

      Zgornji, ki sem tole ti zapisal,
      ali veš, zakaj nekdo zastoka
      brez razloga milo se razjoka?
      Jaz ne vem, boš solze mu obrisal?

 • Lisjak

  Pa dajte no,ne nakladajte.SDS je izgubila na celi fronti in to je to!

  • rabbit

   Ni izgubila SDS izgubili smo Ljubljančani. Počakaj do 3 januarja ko bodo prišle nove položnice p da ne boš debelo gledal.Ves holding je Janković spravil v globok minus misliš da bo on to pokril ne mi Ljubljančani bomo pa ne se potem čuditi, ko boš za ogrevanje dobil konkreten račun.

   • Lisjak

    Moj komentar se nanaša na članek,da ne moreš prikazat poraza kot zmago.Kar se pa tiče Jankovića bo sedel za rešetkami takrat,ko bo Slovenija pravna država.Do tega smo še pa zelo daleč.

    • tohuvabohu

     To je relativno. Kaj je volilna zmaga oziroma poraz, ni nikjer zapisano. Če recimo neka vodilna stranka ponovno zmaga z manjšo prednostjo kot dotlej (primer: Nemčija), to mediji brž razglasijo za poraz. To ni kosovska bitka, kjer se točno ve.

 • soc

  Lepo, da Makarovič zmore optimizem ob pogledu na Ljubljano. Jaz po drugi strani vidim le, da je zlobnemu palčku in njegovima partijskima predhodnikoma uspelo iz Ljubljane narediti mogočno trdnjavo balkanstva in rdečkarstva. Če bi živel drugje, bi rekel – so what? Tako pa kot star Ljubljančan lahko le deprimirano opazujem nov, morda dokončni triumf projekta komunajzarjev. Njihove intimne opcije, skrčene na Ljubljano.

 • RATATA

  Volitve zadnjih par let v Sloveniji niso za občutljive.
  “Čez metat” se reče po naše kozlat, no, bruhat. Torej če je kdo bruhal, rečemo, da je “čez vrgu”.

  • tohuvabohu

   Lepo vzgojeni temu rečemo “klicati urha”.

   • RATATA

    Jaz sem samouk kar se čez metanja, kozlanja, bruhanja in klicanja urha tiče.
    Noben me ni učil in vzgajal, kako se to lepo dela.
    Ne bi si upal pri klicu na Center za obveščanje za nekoga, ki kozla t.j. bruha obrazlagat da kliče urha, saj bi operater mislil, da se norca delam in bi mu povedal na moj način.

    • tohuvabohu

     Torej rečeš: “Na pomoč, za vogalom nekdo čez meče”? In potem te uslužbenec Centra vpraša: “A čez plot?”

 • milanček

  Pa Slovenke in Slovenci, kaj je z vami? Nimate tudi min. dostojanstva, domoljubja! Groza-sramota!

 • Dado

  SDS slavi, kot slavijo Srbi, slavno Kosovsko bitko, ki so jo izgubili, ha,ha,ha . Tam so zmagali Turki, Srbi pa slavijo. To je cilj Princa teme, IZGUBITI PA VSEENO SLAVITI. Važno, da je Princ teme predsednik, ha,ha,ha Dokler bo predsednik, toliko časa bo SDS slavila, poraze.

  • FUCK COMMUNISM

   Zabit si bolj kot kurac!!! Sam tolk, da bos vedel. Nekdo ti mora to pac povedat.

   • O’Brien

    Kaj češ. Za nekatere je življenje izpolnjeno, če najdejo koga, da jim krade in laže.

 • Občasni Komentator

  primerjave lokalnih in državnozborskih volitev niso možne….to smo se pa ja naučili, da korelacije med tema pojmoma ni…državno zborske volitve so bile, rezultati so bili takšni kot so, in vlada je takšna kot je…poglejte mestne občine, pa boste kaj hitro ugotovili, da tam SDS nima prevlade. Ko bodo konference SDS rešile ta problem, potem bo zmaga na volitvah za DZ precej bolj jasna, in ne bo tovrstnih težav kot letos. Imenovati ljudi – volivce, da so v zmoti je brez veze. Potem je boljše, da vsaka štiri leta lepo izbiramo narod, ne stranke.

  • rabbit

   A so imeli nemški volivci prav, ko so leta 1933 za kanclerja izvolili Adolfa Hitlerja?

   • FUCK COMMUNISM

    Popolnoma prav so imeli! Nemcija je bila v 30-ih letih pod Hitlerjevim vodstvom in brez zidov in prostozidarjev na mestih vpliva in moci ena najuspesnejsih in najmocnesih drzav na svetu. Gospodarstvo je strmo rastlo, zivljenski standard je bil odlicen, brezposelnosti skoraj ni bilo, prav tako skoraj ni bilo kriminala. Nemcija je takrat celemu svetu dokazovala kako lepo in dobro se da zivet brez zidovskih in prostozidarskih pokvarjenih pijavk. Zato so jo unicili! Kaksna je Nemcija, in svet, pod vodstvom teh podgan lahko nazorno vidis danes.

    • rabbit

     Lej ne govorim o gospodarstvu ampak o pogorišču, ki ga je pustil, Ljubljančani tudi ne vidijo dlje od svojega nosu. Mi je en gospod rekel Janković je baraba ampak ga bom volil, da na oblast ne pridejo ta beli. sem mu rekla pa kje ti vidiš ta bele so jih leta 1945 vse pobili, pa ni vedel kaj naj mi odgovori zamahnil je z roko taki so Jankovićevi volivci ne vidijo da plačujejo vsaka dan več, za vsak dan večjo razsulo razen tistih sto kvadratnih metov okoli magistrata.

     • FUCK COMMUNISM

      rabbit: pogorisce so pustili Zavezniki, ki so zaceli vojno in Sovjeti, ki so bili tako ali tako vecinoma zidi (preverjeno in potrjeno s Putinovo izjavo). Ce je bil med, in po, 2. sv. vojni nad katerim narodom storjen genocid, so bili to Nemci!

     • rabbit

      Po vojni je bil genocid storjen pred vsem nad Slovenci glede na velikost populacije.

     • FUCK COMMUNISM

      Tega nihce ne zanika, a najbolj unicen je bil nemski narod.

     • rabbit

      Merklova jih pa še vedno ubija s kolektivno krivdo tudi tiste, ki so rojeni danes.

     • FUCK COMMUNISM

      S kolektivno krivdo jih se vedno ubijajo zidi in njihovi zahodnjaski pudlji. Se dandanes Nemcija Izrahellu zastonj dobavlja atomske podmornice, bojne ladje, letala, tanke…

    • Friderik Peršič

     Spet en hlapec , ki pogreša nemške gospodarje …

     • FUCK COMMUNISM

      Friderik Peršič: hlapec?!?!? Samo napisal sem, kar je bilo res! Izobrazi se, levuhar zabit!

     • Svele

      Ajde slinček cirkuliši

     • FUCK COMMUNISM

      Parazit levuharski, ne razumem tvojega cefurskega zlobudranja!

   • Občasni Komentator

    Ni bil cistp tako demokraticno izvoljen, a ne? Preberi malo zgodovino reicha pa bos videl kako je dolfi uspel.

    • rabbit

     5 marca 1933 je Hitler na volitvah dobil 44% glasov Nemcev in s pomočjo Nemške vse nacionalne ljudske stranke oblikoval koalicijo in postal kancler je tako ali ni tako. Nemci so ga izvolili . Pri nas oblikuješ vlado že s 13%.

     • Občasni Komentator

      The Enabling Act (German: Ermächtigungsgesetz) of 1933, formally titled Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich (“Law to Remedy the Distress of People and Reich”),[1] was an amendment to the Weimar Constitution[citation needed] that gave the German Cabinet — in effect, Chancellor Adolf Hitler — the power to enact laws without the involvement of the Reichstag. The Enabling Act gave Hitler plenary powers and followed on the heels of the Reichstag Fire Decree, which had abolished most civil liberties and transferred state powers to the Reich government. The combined effect of the two laws was to transform Hitler’s government into a legal dictatorship.

      The act passed in both the Reichstag and Reichsrat on 23 March 1933,[2][3][4] and was signed by President Paul von Hindenburg later that day. The act stated that it was to last four years unless renewed by the Reichstag, which occurred twice.

      The law was enacted by the Reichstag (meeting at the Kroll Opera House), where non-Nazi members were surrounded and threatened by members of SA and SS. The Communists had already been repressed and were not allowed to be present or to vote, and some Social Democrats were kept away as well. In the end, most of those present voted for the act, except for the Social Democrats, who voted against it.[5]
      Že na Wikipediji lahko najdeš podatke o tem, kako volitve niso ravno bile edino, kar je Hitler moral storiti, da prevzame oblast, a ne?

     • rabbit

      Hitler je zmagal volitve in prevzel oblast to je dejstvo . Šarec ni zmagal volitve in prevzel je oblast. Tudi to je dejstvo.

     • Občasni Komentator

      Govora je bilo o tem, da so volivci naredili napako. Volivci niso izvolili absolutistično prevlado Hitlerja, to si je ustvaril sam. To je dejstvo. Šarec je povsem legalno prevzel oblast, ker je zbral dovolj dvignjenih rok za njegovo vlado. JJ to ni uspelo. To je bilo jasno na dan oz. noč volitev. Prav to je JJ očital ZJ, češ da isti ne razume matematike, sedaj ista peša tudi njemu. To, da zmagovalec volitev ne oblikuje vlado ni po mojem pravično in tudi sam menim, da bi bila vlada JJ boljša, ampak je pravno gledano nesporno. Pri izvolitvi in prevzemu oblasti Hitlerja pa stvari niso bile pravno čiste. Razlika je izjemna.

     • rabbit

      Hitlerja so izvolili Nemci še danes leta 2018 jim sedanja kanclerka Angela Merkel ubija v glavo kolektivno odgovornost za holokavst.
      Da Janković matematike ne obvlada vemo vsi, ki imamo oči v glavi. Janša ni sprejel mandatarstva, ker je videl, da ne bo dobil 46 glasov. Zakaj zaradi tega, ker je levi politični pol govoril, da je razdiralen in ne vem kaj še vse, to govorijo, ker se pogledajo v ogledalo in delajo ravno to, kar njemu očitajo.

     • Občasni Komentator

      Nemci niso izvolili absolutista, to nikakor ne drži. Z nasilnimi dejanji po volitvah in spremembo zakonodaje si je HItler to pozicijo izboril sam s pomočjo oboroženih militantnih članov stranke, in je tako prevzel absolutno oblast. Nemcem lahko očitaš zgolj to, da so v letih po l. 1933 bili zavedeni in se pustili prepričati v to, kar je Hitler nakladal o superiornosti in bla bla. Za holokavst pa so seveda krivi, in je prav, da se jih na to spomni zgolj zato, da se ne ponovi kaj tako groznega. Na žalost pa je Evropa preveč anitsemitska in dopušča, da se ti stvari počasi pozabijo. Vlada, ki jo imamo je povsem legitimna in ima skupno gledano na državnozborskih volitvah več poslanskih mest kot pa jih je lahko zbral SDS. S temi ali drugačnimi razlogi SDS ne more zbrati 46 rok, in to je to. Preprosta matematika, ki ne potrebuje teorij zarote, temveč reorganizacijo, ki bo omogočila nesporno zmago. Dokler SDS ne zmaga v mestnih občinah nič ne bo. Ne moreš se iti vojne z glavnim mestom, in to JJ počne, ker je to populistično dobro zanj, da se lahko prsi na vzhodu, ki se počuti zatiranega. Vsa glavna mesta po svetu imajo višjo stopnjo razvoja in napredka kot okolica. Tako pač je, in to zapečkarstvo in provincializem se morajo nehat. Pa še nekaj, ko se ravno ZJ omenja. ZJ je dobro vodil Mercator, in kakšni če ne povsem politični oz. politikantski so bili motivi JJ, da ga takrat odstavi? Pameten vodja stranke bi lahko takšnega pridobil na svojo stran, vendar JJ to ni. Loga po drugi strani bi verjetno to znal storiti.JJ je preveč obremejen s seboj, svojo pomembnostjo in to je sidro, ki ga nosi. Zatone pride nikamor. Zagrenjen je praktično sprivatiziral celotno osamosvojitev, kot da je bila sam proti vsem. Pa ni Slovenija vpisana v ZK pod njegovim lastništvom hudiča, tako kot tudi slovenska desnica ni. Pučnik je zanj bil državnik, sam je pa zgubljen obramboslovec z vprašljivo ravnijo izobrazbe. Žal.

     • rabbit

      Glede Hitlerja zadnjič je bil odličen dokumentarec na RTV SLO o prvi svetovni vojni in zakaj je Hiter prišel na oblast. Malo drugače pogled od tvojega.
      Janković Mercator kdo misliš je najemal kredite za širjenje Mercatorja na Balkan Janez Janša ali Zoran Janković, vse česa se je Janković dotaknil se je spremenilo v prah. upam, da nisi Ljubljančan ker s prvim januarjem pričakuj zelo povišane položnic ker Holding je v zelo globokih rdečih številkah samo Snaga 5 milijonov do septembra.

     • Občasni Komentator

      Ne nisem LJ, živim v Trstu že nekaj desetletij, ker sem moral pobegniti pred komunističnim pregonom. Janković razrešen iz Mercatorja 2005. O katerih kreditih ti govoriš?

     • rabbit

      Živiš v Trstu in govoriš take neumnosti o uspešnem Jankoviću. Pa daj prosim za božjo voljo preberi si kaj saj na internetu imaš malo morje stvari.
      No pa dajva kdaj je Janković prišel v Mercator? V Mercator je prišel 1984 direktor je postal 1997.Drži ali ne? Zamenjan je bil 2005. A misliš da medtem ni najel nobenega kredita. O tem je v ukinjenem MAG-u pisal Igor Guzelj (Guzelj je napovedal propad Mercatorja če ne bo novega poslovnega modela med leti 2015 in 2020, ko bo potrebno kredit vrniti, no koliko se je zmotil) in še danes se dobro spomnim, ko je napovedal, da če Mercator ne bo ubral drugačne politike poslovanja se bo ta hišica podrla zaradi prevelikih kreditov, ki so bili namenjeni širitvi Mercatorja na Balkana. Kje so sedaj te Mercatorjeve trgovine, kdo je njihov lastnik? Veš jaz za razliko od drugih ne pozabim eni očitno pa kar radi. Janković je potopil vsa svoja podjetja tudi Mercator. In tudi občina Ljubljana je na isti poti.

     • Občasni Komentator

      Povej o čem konkretno govoriš. Kdo je najel kredite za širitev Mercatorja? Kdaj se je le ta širil na Balkan? Po tvojih podatkih je bil 8 let direktor. Torej navedi za to obdobje kako je Mercatorju šlo, in kaj je bilo zakreditirano.

     • rabbit

      Za širitev na Balkan je Janković najel kredite okoli 1 milijardo evrov, ki pa še vedno niso vrnjeni. Lahko bi bil vedel je zaradi trgovskega centra v Srbiji celo sedel na zatožno klop in bi oproščen saj drugega tako ni bilo za pričakovati kot danes pri Pavčku ne. Janković je bil glavni pri širitvi Mercatorja na Balkan in pri tem da je kupoval male trgovce naprimer Loko, Jestvino , Modno Hišo in podobno. No ti povem še to zgodbo, ko je kupil Modno hišo je prišel in vsem starejšim trgovkam rekel ve ste prestare greste na borzo, mi je sama ena gospa povedala do penzije ji je manjkalo še tri mesece. Tako veš Jankovića jaz predobro poznam in vem vse o njegovih lopovščinah kot tisto kako si je prilastil klavnico v Zalogu, ki so jo kmetje sami zgradili.

     • Občasni Komentator

      kdaj se je mercator širil na Balkan….kdaj so bili ti krediti…letnice navedi, ne samo Jankovič je to naredil

     • rabbit

      Od 1997 do 2005 saj si brihten pa boš našel.

     • Občasni Komentator

      trdiš, da to poznaš, jaz te pa naprošam, da navedi točne letnice pa ti bom lahko verjel

     • Občasni Komentator

      Ti govoriš verjetno o versajski pogodbi in njeni nepravičnosti do Nemcev…To je omogočilo populizem in zbujanje nacionalnih čustev pri Nemcih, da so iskali stranko, ki bi Nemčiji povrnila samozavest. Niso si Nemci predstavljali tega tako, kot je HItler z nekaj sodelavci zapeljal. Sedaj sicer govorim na pamet, ker težko rečem, kaj si je povprečen NEmec mislil, ampak zdi pa se mi tako glede na razpoložive zgodovinske dokaze o tem.

     • rabbit

      Samo milijarde SIT.

      Mercator se širi na Balkan
      V letih 1999 in 2000 se je Mercator širil, posodabljal maloprodajne centre in odpiral velike nakupovalne centre po Sloveniji ter na Hrvaškem in v BiH-u. Tržni delež je leta 1999 znašal 29,9 odstotka, leto kasneje pa 36,8 odstotka.

      Leta 2001 se konča prva faza v razvoju družbe, v kateri so izpolnjeni vsi cilji. Skupina Mercator postane po ustvarjenih prihodkih največja gospodarska skupina v Sloveniji. Tržni delež se poveča na 37,2 odstotka.

      V letu 2002 Mercator vstopi na trg Srbije in Črne gore, hkrati pa ohrani položaj vodilnega trgovca v državi. Njegov tržni delež znaša 39,8 odstotka.

      Mercatorjev center v BeograduLeta 2003 Mercator kupi večinski delež družbe Živila, d. d., in s tem razširi svojo ponudbo v Sloveniji. Upravi se pridruži novi član Stanislav Brodnjak, drugim članom pa začne teči nov petletni mandat.

      Mercator kupuje
      Avgusta 2004 Mercator napove nakup največjega srbskega trgovca , podjetja C Market. Prevzemu so v Srbiji nasprotovali in ustanovili celo konzorcij 32 srbskih družb. Na koncu C Market kupi srbska družba Delta M.

      Novembra istega leta uspe Mercatorju pridobiti 98,69 odstotka delnic družbe Emona Maximarket. V istem mesecu pa zaradi sprememb zakona o dohodnini člani uprave napovejo, da bodo prodali Mercatorjeve delnice. Poudarijo, da ne gre za nezaupanje podjetju. Zoran Janković tako svojih 47.000 delnic po 41.000 SIT proda podjetju Electa, ki ga upravljata njegova sinova. Mercator sredi leta 2004 obvladuje že 44,7-odstotni tržni delež.

      C MarketPrvič se o morebitni dokapitalizaciji Mercatorja govori maja 2005, vendar na seji nadzornega sveta o tem ne odločajo. Kad napove, da bo pred odločitvijo o morebitni dokapitalizaciji temeljito analiziral naložbene priložnosti. Izid je prodaja 16,33 odstotka Kada Istrabenzu in 13,74 odstotka delnic Soda Pivovarni Laško.

      Ker naj bi bila cena 38.000 SIT, za kolikor sta delnice kupila Istrabenz in Pivovarna Laško, prenizka, prodajo pod drobnogled vzameta Ljubljanska borza in Agencija za trg vrednostnih papirjev zaradi suma zlorabe notranjih informacij, ustanovijo pa tudi posebno preiskovalno komisijo v Državnem zboru, saj naj bi po nekaterih predvidevanjih delnice lahko prodali tudi za 58.000 SIT.

      Mercatorjev centerDokapitalizacija v višini 24,4 milijarde tolarjev
      Septembra 2005 Mercator napove, da bodo pri njegovi dokapitalizaciji v višini 24,4 milijarde tolarjev sodelovali KD Group, Kad, Sod in vodilni zaposleni v družbi.

      Novembra se velenjska Era odloči svoje nepremičnine, poslovne deleže in zaloge za 14 milijard prodati Mercatorju. Zaradi suma zlorabe prevladujočega položaja na trgu se na Urad za varstvo konkurence pritoži Spar, drugi največji trgovec v Sloveniji. Urad kasneje združitvi ne nasprotuje.

      Vir:MMC ostalo pa kar najdi. Veš Janković je Mercator lepo direktno k Agrokorju zapeljal s pomočjo leve politike.

     • rabbit

      No tukaj je letno poročilo Mercatorja za leto 2005 pa malo preberi.
      https://www.mercatorgroup.si/assets/Letna-porocila/mercator-letno-porocilo-2005.pdf

 • plavi-mil

  V Ljubljanai so se pošteli, groza 60% je že čifurjev , to ni več glavno slovensko mesto, to je balkan.

  • Grog

   Hm vem kdo so čefurji , nimam pa pojma kdo so čifurji ;) A nam razlozis razliko ;)

   • Darth Vader

    poglej svoj priimek, če so v njem črke, ki niso del slovenske abecede, kot so ć :) potem si ćofur po splošnem dojemanju pomena te besede….lahko ti pa insajdersko pojasnim, da je pa to bolj oznaka za stanje duha – balkanski duh življenjske propalice oziroma luzerja in reveža oziroma mentalni siromak=balkanac=ćofur(kar pač povprečen prebivalec balkanskega polotoka danes je) in ne za predstavnike določene etnične skupine v Sloveniji…..recimo za ćofurja se klasificira Mesec, Kordiš, Bratuškova, Cerar, Šarec, Židan, Petrle, Fajonova, Vajgl, Zver, Tomčeva, pa še kdo, ki trenutno igra uporabnega idiota na državni in globalistični ravni :)

    • Steiermark

     Dober odgovor, za 10! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Franc Šink

   Ja kaj pa misliš!

 • Olga2345

  Ljubljana =Mafijana!

  • Svele

   Pedofilka švabska

 • Franc Vidrih

  Zoki je car, ki ima rad “pošteno” zasluženi denar. Izvolili so ga slovenski državljani, ki živijo po BALKANSKO v Ljubljani.
  Vodenje Ljubljane je podobno kakor je vodil, nenadomestljivi, Josip Jugoslavijo. Zadolževanje v nedogled, na koncu pa bankrot in vojna. Tudi Josip je bil prišle, kakor neki T I T O (tajna internacionalna teroristična organizacija) baje iz Rusije

 • tohuvabohu

  Ljubljanćani so si ponovno pripeljali govedo v dnevno sobo. Ponosen sem, da nisem Ljubljanćan, mi vsaj ne bo treba kidati za njim.

  • VERRZIFIKATOR

   Govedu pravijo konj. Razumi, če moreš.

   Zoran Levič

   DIRKA

   Dirka se začenja v Levi vasi,
   nič zato, vasi če ne poznate,
   lep primer nespameti imate
   v vasi, kjer živijo mnogi asi.

   Dirka konjska, dirka je za stavo,
   asi konje spravijo na pisto,
   dirkališče mora biti čisto,
   tokrat gre nič manj jim kot za glavo.

   Konje lepe je mogoče zbrati
   in manj lepe, vendar močne, vztrajne,
   toda asi v borbi za kolajne
   silno so začeli vsi se bati.

   Nak, ne bomo stavili na žrebce,
   stavimo na eno glavo, isto,
   na priletnost konja, to je tisto,
   kar prepriča tu še takšne bebce.

   So vnemar pustili konje druge,
   dali vse na eno zgolj so kljuse,
   že vnaprej pritiskali mu pluse,
   mu pripisovali vse zasluge.

   Ta da konj jim tlakoval je mesto,
   kakor pravi se še Levi vasi,
   resda jih zajeda že počasi,
   a le on primeren je za cesto.

   Ta da konj je bojda poln šarma,
   drugi so navadna le kljuseta
   ali pa negodna še žrebeta,
   njega pa krasi balkanska karma.

   Res pritekel prvi je do cilja,
   saj bil konj nabildan je docela,
   asov četa je za njim norela,
   češ poglejte, kaj je konjska milja.

   Vse lepo in prav, o tem porekli
   so razumniki in pa sosedje,
   toda kakšno vendar bo zaledje,
   kakšni konji bodo drugič tekli.

   Drugič, ko jim kljuse to opeša,
   oni pa le nanj vse stave dajo,
   v Levi vasi z ognjem se igrajo,
   jim hudič razum veselo meša.

 • macon

  Vulgarni lopovski primitivec je pač spet zmagal in nisem presenečen, ker je odraz svojih volilcev, vendar boste vse plačali Ljubljančani. Razsulo v podsistemih se že kaže, zadolženost raste in ne bo se dobro končalo. Treznili se boste, ko boste občutno bolj revni. Takrat boste seveda razgrajali proti kapitalizmu, neoliberalizmu, fašizmu in Janši, vendar ne bo nič pomagalo.

  Račun je vedno izstavljen večini koristnih bedakov, amoralnih ovc, ki volijo kriminal. Ljubljančani nimate tega znanja, presežne vrednosti, da bi nadaljna rast vse pokrivala. Dobro vas poznam, ker sem več kot tri desetletja od srednje šole vsak dan v Ljubljani. V povprečju ste precej pokvarjeni, podli, domišljavi in samovšečni, imate se za nekaj več brez podlage za to ter ste še pohabljeni s komunajzarskim memom oziroma se vse to dopolnjuje.

  Janša bo kmalu šel v penzijo, potem boste v obrambi režima in oblastne poze drugače lagali in se spakovali oziroma kot vam bodo povedali vaši osrednji mediji.

  • FUCK COMMUNISM

   Naj zabarji pac placujejo, ce so tolk fukneni, da volijo levuharskega cefurskega lopova! Prav privoscim jim! Idioti zabiti!

   • Svele

    Pedofil

    • FUCK COMMUNISM

     Dej crkn, peder! Samo otroske riti ti gredo po prazni levuharski cefurski glavi… tipicno! Fuj!

  • Darth Vader

   žabarji so tako zabiti, da mislijo, da je stopnja razvoja direktno povezana z višino zadolženosti :) ne vedo pa, da se MOL uporablja za legalizacijo denarja od balkanskega narkokartela in spravljene gotovine s strani udbe v tujini :) prav tako mislijo, da posojilodajalci nikoli ne bodo zahtevali poplačila :)

  • Diagnostik

   Sem lublančan ampak se strinjam s komentarjem. Tudi jaz jih dobro poznam in so točna taki kot si jih opisal. Seveda ne vsi, ampak domoljubov je pa mogoče 20 %.

  • kalavnik

   Dragi Macon. Tvoje pisanje velja le za pescico pristnih ljubljancanov, Kar jih poznam, smo se ze davno odselili, mnogi od nas v tujino.
   Prebivalci prestolnice so leni, neumni, zagovedani cefurji. Socializem je pac naredil svoje, boljse ne bo, kvecjemu slabse. Kriticna masa zagovedanega folka je ze dosezena. Ostane nam samo se periferija, kot drugje v evropi.
   samojansane politika ze daje rezultate, zato pa ljudje volijo najvecjega primitivca med pavijani.
   lp
   kalavnik

   • Svele

    Gotofi ste za vse večne čase

    • FUCK COMMUNISM

     Dej povej cefur, gres kdaj po ulici sam, al si vedno v varnosti tropa tvojih cefurskih pajdasev?! Prihaja pa cas, ko ti tudi trop ne bo vec pomagal. Kar zajebavejte se!

 • Franc Šink

  Najbolj mi gre na živce mlačnost slovenske RKC. Pridigajo o neki strpnosti, ln ljubezni ne vedoč da od tega lahko boli glava.

 • Dado

  Zoran Janković nagrajen za kazenske postopke, Anže Logar pa vseeno lahko slavi, saj se je približal 30 odstotkom. KAJ VSE BO DESNICA NAPISALA NA SVOJ NAGROBNI SPOMENIK, ha,ha,ha

  JANKOVIĆ JE NOVI, STARI ŽUPAN, SDS PA si pod nosom obriše,

 • lokec

  Sedaj imajo na piki Maribor. Strah me je da boste tudi Mariborčani izgubljeni.

  • Friderik Peršič

   Hahahahahaha , pa kakšne droge uživate na Noritv …?

 • Franc Šink

  Niso problem županske volitve v Sloveniji, ampak v Ljubljani.

 • Franc Vidrih

  Zoki je car, ki ima rad “pošteno” zasluženi denar. Izvolili so ga slovenski državljani, ki živijo po BALKANSKO v Ljubljani.
  Janković je bil v Mercatorju veliki manager- gospod. A ni čudno, da so njegove PRIVAT firma vse bankrot? Povrh vsega pa še odpis 16 mil. dolgov.
  Vodenje Ljubljane je podobno kakor je vodil, nenadomestljivi, Josip Jugoslavijo. Zadolževanje v nedogled, na koncu pa bankrot in vojna. Tudi Josip je bil prišle, kakor neki T I T O (tajna internacionalna teroristična organizacija) baje iz Rusije.

 • samotoje

  Tokrat sem pošteno mimo usekal, ko sem napovedal, da bo drugi krog. V Ljubljani je vendarle premalo poštenih ljudi.

 • Osti jarej

  …logar bi zmagal,če bi ne bil strankarski

  • lokec

   Jaz tudi ne bi bil revež, če bi bil miljonar.

   • Osti jarej

    ..yebi ga….ampak logar bi res lahko zmagal….ako bi ne bil strankarski

 • Vlado77

  Strinjam se predvsem s Cerjakom ,ki pove nekaj kar gre večini težko iz ust. Volivci in volivke nimajo vedno prav. Omenja Hitlerja. Jankoviča sicer res bremenijo zadeve na sodišču , žal ima tam navijačice,ki poskrbijo , da se nič ne zgodi. Žgajnarjeva je toliko vlekla, da je zadeva zastarala s dokazi. Zoran na tiskovki izjavi ,da ga ta tožilka sovraži , ker je v resnici zavajanje. V resnici mu je ona s sodnico pomagala. Sicer pa so tukaj še mediji feministke ,ki tega ne problematizirajo. Istočasno pa bruhajo proti Trumpu za grde besede glede žensk. Prvič Trump ni kandidat za župana LJ in drugič tu gre za izkoriščanje mame v škripcih v SlO. Demokracija ne deluje- vsaj pravično ne.

  • Svele

   Baraba brezigarjeva hahhahahah pedofilna Janševa vlada

 • Osti jarej
 • Miccy

  Kakšne bučke! SDS ni “aktivirala skoraj tretjino volilnega telesa”, ker če bi bilo to res, bi bil dr. Logar danes župan. O vsem ostalem ne bi več. Že nekaj časa smo mnogi opozarjali tudi Nova24TV, da z nenehnim blatenjem in svinjanjem – posebej v komentarjih – pasivizira desno volilno telo in s tem omogoča levemu polu zmage na volitvah. Be gre to tako, da se ljudi nenehno žali, potlej pa pričakuje njihove glasove na volitvah.

  Dr. Logar kot kandidat SDS ni imel šans za zmago v Ljubljani.

 • rrrrr

  V slovenski prestolnici se je v nedeljo vojevala bitka med poštenostjo in kriminalom, med rastjo in sesutjem, med dobrim in zlim. Tudi na duhovnem področju: Sv Jurij, zavetnik Ljubljane proti Satanu, uničevalcu Ljubljane.
  Če so že Satana podprli tujci, pravoslavni patriarh, luterantski škof, in muslimanski imam, ki so vsi po vrsti sovražni do Slovencev, zakaj ni sv Jurija odločno podprl domači in katoliški nadškof dr. Zore ?

  Kdor molči, destim odgovarja!

 • šrauf

  Na levici je res beda!! En balkanski fuk-fehtarski mafijoz je nijihov
  skrajni domet….in to v Ljubljani kot največji cvetober intelektualne
  levice…bruh!!

 • Osti jarej
 • marjan podlogar

  Jeretič se je pri popoviču, prav lepo nategnil, ker je nasedel prvim komentarjem, vprašanje je kako bo v drugem?

  • Osti jarej

   ….poglej ,kaj politika naredi…..ona miš in popo največja frenda,zdaj skregana,da se niti pogledata ne

 • Osti jarej

  …ma folk v glavnom gradu ,se je zbal,da bi se v primeru zmage anžeta,na gradu vila domobranska zastava….yebi ga

  • Andrej

   Katerakoli, samo da ni slovenska. Če najboljše bi bile one južno od Kolpe.

 • Friderik Peršič

  Odvetnik bo govoril o poštenju , hahaha …

 • Osti jarej
 • Če se bo zdaj naslednja 4 leta spet samo žalilo in zmerjalo ipd., bo na volitvah spet poraz.
  Ljudje ne marajo tega.

  • rabbit

   Ljudje so budale kot ti namesto ,da bi rekel ne maram višjih cen komunale, vode, energetike, nadomestila za stavbno zemljišče letos spet 10 evrov dražje, zobozdravnika čakaš 3 leta tako da ti že pol zobovja manjka, fizioterapija 8 mesecev. Pa govoriš o zmerjanju zanima me kako bi ti ravnal če bi desni župan prišel k tebi na dom in začel kopati po tvojem zemljišču ti ga celo odvzel v imenu
   javnega interesa vem kaj bi vpil kaj drl bi se lopov , baraba itd.
   Zanima me kako bi ti reagiral, če bi ti desni župan obljubljal denar za opravljeno delo na koncu pa bi moral skoraj v stečaj ta župan bi se ti pa režal. Točno to podpiraš ti.Janković vse to počne.

   • opazovalec

    Čuj ti neuki zajček. Vsak župan, levi ali desni, bi zahteval odvzem zemnljišča v javno korist, ali pa bi na naslednjih volitvah pogorel, ker ne bi na podrpčju infrastrukture v nasprotnem nikoli nič naredil.

  • Andrej

   Opozarjanje na nemoralo, krajo je žaljenje.
   Kraja, laž, goljufanje… je vrednota.
   Ljudje hočejo to in smo to tudi dobili.
   Prav pa ni.

   • Osti jarej

    …ne,da ni prav..to je pokazatelj umanjkanja nečesa….in to je zelo žalostno in hkrati grozovito nevarno

 • Rožle

  In če bi zmagal Logar v LJ ,..
  bi pa granitne kocke letele … balkansko lewaški primitivizem ne pozna meja
  PA SAM DA NI SDS … IN JANŠA !!!

 • antimur

  Da so čefurji dali glas kriminalcu Jankoviću je nekako razumljivo, kajti njim je laž, zavajanje, nategovanje, sprenevedanje, ropanje in samohvala položeno v njihovo balkansko zibelko, toda Slovenci, halo, to je pa že več kot kolaboracija, oziroma, to je zločin nad slovenskim narodom. Dobro si bo vtisniti v spomin vse te izdajalce slovenskega naroda, za katere vemo, vsi Slovenci, kateri ste prepričani v slovenske Jankoviićeve podpornike, dajte to v spomin, bo prišlo še hudičevo prav.

  • Kataklizma

   Smešno, ko zagovornik kolaboracije, šimfa kolaboracijo :D

  • Svele

   Kje sta retard otroka Janeza Janše črt in Jakob sta se zaljubila v cefurskega trenirkarja milutina hahhahahha so ju cigani ukradli hahhahahah murgeljn Milan zaprl hahhahahah ali pa pedofili Janševi strici iz ozadja vzel hajjajajja prasci pedofilni cerkveni

 • Jože

  odvetnik govori o morali, od kdaj pa ta sorta ljudi ima Moralo z veliko začetnico
  lp
  Joško

 • garfi

  malo muzike za najlepše mjesto i moje leviĆare i druge budale
  https://www.youtube.com/watch?v=cIVRR3iFhCw

 • Vera

  Zakaj so bili v Ljubljani ” glasovalni lističi ” v črnbeli barvi ? To pove vse in še več o goljufivih volitvah !

  • Lahko bi bili zlati pa Logar ne bi zmagal.

   • Kataklizma

    morali bi biti rumeno beli, v barvah Vatikana

    • Primosio

     Ne, modro-rumeni

     • Kataklizma

      Beli, s kravimi vzorčki

  • Svele

   Pejt službo iskat v ljubljano

   • garfi

    srbski konjušaru

   • freedomfighter

    Ja ne ljubljancani imajo toliko za povedat o ljubljani hkrati jih pa polovica dela v nasi luknji..

  • freedomfighter

   Kaj a ljudje se odlocajo na.podlagi znaka hahahahah

   • Friderik Peršič

    Navajeni so na slikanice , ponavadi so v barvah …

 • if

  Logar ni zmagal, ker v LJ ni demokracije.
  Če bi bila demokracija, bi bil ZJ v zaporu!

  • Kataklizma

   pa še kdo drug

  • freedomfighter

   Beh beh a prinesem robcek…kako grozno je biti sdsjovec ze trideset let sami porazi hahahah

 • ana janez

  Žalostno da moram živet pod vlado lopovov in prevarantov in zraven še množico lopovskih ritoliznikov ki take lopove podpirajo.

  • O’Brien

   Enkrat je nekdo predlagam, da Slovenijo razdelimo na socialistično (nadaljevanje tradicije Nob) in nesocialistično ter damo ljudem nekaj časa, da se odločijo, kje bi radi živeli. Kako bi se odločili?

   • Svele

    Hahahhaha delitev Slovenije .kaj na dva pisceta

   • freedomfighter

    Ce se levicarska zahodnia slovenija odcepi od desnicarsko vzhodne slovenije bi na zahodu standard narastel na vzhodu pa nebi imeli vec za jest…zanimivo da imajo levicarski zupani veliko vec za pokzati od tako sposobnih in uspesnih desnicarjev…za ljudi so pomembni le vidni rezultati

    • traktor

     Pri levičarskih županih je največ videti v njihovih žepih in žepih njihove žlahte, ki se ravno tako, v večini, pase na občinah. Večina jih ima skupni imenovalec, kot Zoki. Res, da veliko pokradejo, ampak nekaj pa tudi zrihtajo, ne?

    • O’Brien

     Hahaha, misliš Stožice?

     • freedomfighter

      Hahah te stozice gonte ze deset let pa nobenga ne briga…podpora je je jankovicu se narastla hahaha…in ljubljancani smo ponosni na stozice…ne projekt ampak zgradbo ker vecina ljubljancanov nima nic s projektom

     • O’Brien

      Ti se kar tolaži. Pristanek bo hud.

     • freedomfighter

      Bo ne…hahahah

  • milanček

   se popolnoma strinjam, neverjetno, kaj sploh mislijo, kaj imajo v glavi ljudje, ki ga volijo

  • freedomfighter

   Ja mein fürer hahah vsakic ko sdsjovec omeni ritoliznike umiram od smeha hahahah

   • traktor

    Potem pa umakni svoj jezik od riti.

    • freedomfighter

     Meni jo drugi lizejo hahah

     • O’Brien

      Spolne fantazije?

 • Kataklizma

  “S tem, da je bila SFRJ zaključen sistem, ki je neizbežno bankrotiral, Ljubljana pa je v višjo državno strukturo ujet parazitski podsistem, kateremu davkoplačevalci predstavljajo vrečo brez dna.”

  Bankrotiral je zato, ker so banke, ki so nam do takrat dajale kredite, kar naenkrat prenehale s krediti … če bi tej isti “ljudje” želeli, da bankrotira SLO, bi enostavno spet zaprli pipco … “neizbežen” bankrot, a imamo kaj svojega??!?!?

  • tomnidari

   Tuje banke niso več bile pripravljene financirat nezasluženi standard v yugi, ne pa naše banke nas.

   • Kataklizma

    Primerjaj kredite (njihovo vrednost) takrat in koliko bi bili vredni danes … pa preveri, koliko smo danes zadolženi, samo za primerjavo, pa “nezasluženi standard” … prej so se bali TITA, ko je diktator umrl, so pa zjebali ljudstvo, brezjajčniki!

 • milanček

  če ga na žalost volijo prtegnjeni priseljenci v Ljubljano, vsaj upam, da ga bo roka pravice dokončno že postavila tam kjer mu je mesto, v arest! Se bojim, da je tudi sodstvo skorumpirano do amena!

  • FUCK COMMUNISM

   Proti njemu pomaga samo nekaj velikega kot fizol in hitrejsega od zvoka!

   • freedomfighter

    A to mislis za velikega vodjo

    • FUCK COMMUNISM

     Ne vem kdo naj bi bil “veliki vodja”. Vem samo za komunajzarske kulte osebnosti, tipa genocidnih prascev, kot so enonogi, Stalin, Ceausescu, Kimova pasja zalega, Pol Pot, Mao, Castro, Honecker… Ce mislis te in njihove smrdljive naslednike, potem vsekakor!

   • milanček

    se strinjam, rabimo pa še kar nekaj fižola, npr tu so murgle, pa še ta , ki ti nekaj oporeka!

 • Olga2345

  V razmislek dragi Slovenci! V državi imamo že preko 140.000 (!) tujcev iz tretjih držav, ki kljub temu, da ne znajo jezika, ne poznajo kulture in zakonov, imajo pravico do prebivanja in s tem pravico do sodelovanja na lokalnih volitvah!?? Zato prihaja do izvolitev raznih mafijankovićev!!!?

  • Samo 12 županov ste dobili v celi Sloveniji. In verjetno so tujci krivi za to a?

   Mimogrede, čestitam za zgodovinsko zmago.

   • garfi

    srbski konjušaru

 • Olga2345

  Slovenski davkoplačevalci, ne dovolimo, da nam usodo krojijo tujci, ki izčrpavajo proračun in omogočajo levičarskim parazitom in mafiozom kot je Janković oblast na nas račun!

 • garfi

  ima li veĆe Budale od Butalaca ?
  umrli v osamosvojitveni vojni ZARADI SRBSKIH AGRESORJEV se obračajo v grobu
  za samomorilce ni vredno, da jih pes poščije

 • Foglof Tunek

  Vic tedna:

  “Levosredinski blok je poraženec volitev, ker je odvisen od enega samega človeka.”

  … ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  • garfi

   srbski konjušaru

  • jovan jovan

   Sekta visi na ivanu kot muhe.

 • garfi

  SRBSKI KONJUŠARI
  U cijelom nevjerojatnom dijapazonu javnih uvreda koje su Srbi koristili na sav glas, kao što su: kepec (Blaire), đubre (Westendorp), podlac i hijena (Clinton), tvor (Albright), najviše pamtim ovaj: bečki konjušari. Izraz je to koji je pjevač Riblje Čorbe, Bora Đorđević upotrijebio za naše drage susjede, Slovence. Uvreda je vrlo dobro prihvaćena u Srbiji, pa se tamo Slovence često naziva upravo tako. Sve se nekako zbilo uoči nikada održanog nastupa u Ljubljani, 22.12.1997., Bora izjavljuje kako su Slovenci “bečki konjušari” i čak šta više pravi i pjesmu s istoimenim naslovom

 • Foglof Tunek

  Vic tedna št.2:

  “SDS velika zmagovalka tudi na tokratnih lokalnih volitvah.”

  … ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  • garfi

   srbski konjušaru

 • Foglof Tunek

  Čujte, kritika in negativna ocena za odzif SDS-a oz. Logarja po razglasu izida. Ko mu je novinar dejal, mimogrede, ravno smo bili na zvezi z Jankovićem in vam čestita za rezultat… ni bil niti toliko, da bi se fsaj zahvalil… kaj šele, da bi mu vrnil čestitke…Stara dobra “SDS kultura” pač, in eden od razlogof za fčerajšnji izid. Enkrat gamad, vedno gamad !!!

  • garfi

   srbski konjušaru

  • garfi

   malo muzike za najlepše mjesto, moje lublanĆane, leviĆare i druge budale
   bit Će love do krova
   https://www.youtube.com/watch?v=cIVRR3iFhCw

  • alborebeka

   Budalo ti si en velik idiot izdajalec svoje slovenske identitete norec da ti ni enakega umikom si ti tudi lopov posiljevalec očitno si.da zagovarjaš lopovskih. Enostavno izdelek rdečega fasista.

 • Olga2345

  Srbi so umorili Cankarja, ker je bil proti kraljevini SHS! Danes poskušajo Slovenijo ponovno okrasti in uniciti in jo odvleči na Balkan!

  • freedomfighter

   Zjokaj se

  • Dado

   Olgica, Olgica, zgodovina .. sedi 1, pa mama naj kuro prinese v šolo. Cankar se je z LV preselil dol v mesto in kmalu zatem, ponoči, na poti v stanovanje, verjetno tudi pijan, padel na delovišču v jamo. Odpeljan je bil v bolnico, oskrbovan, odpuščen, zanj je skrbela njegova ljubezen, s katero naj bi se vzela. Ker se mu je po nekaj dneh poslabšalo, je bil spet v bolnici, kjer je umrl. Če bi kdo kaj napadel, bi že takrat posumili zdravniki in njegova ženska…Toliko o “splošni razgledanosti Olgica 2345”. Za posrat, sigurno si v mestnem odboru SDS pri Grimsu, on zna zgodbice napletat…..

  • žogica

   Hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, si ti bolana ali pijana?

 • garfi

  I kako završi cijela stvar sa Slovencima, SRBSKIM konjušarima?
  Ljubljana, Hala Tivoli, 25.03.2002. g., Riblja Čorba. Dođe čovjek, naplati im karte i ode! Cijena karata u pretprodaji bila je 3 500 SIT (oko 120 kn), a na dan koncerta 4 500 SIT (150 kn).

 • Foglof Tunek

  He he, najbolj mi je smešno to, da desnosučni voluharji ne morete prenesti poraza v prestolnici. Krivi so trenirkarji, cigani, balkanci, srbi, muslimani itd. itd. A ste mogoče pomislili, da je glavni krivec Ivan Janez Janša?… Ste pomislili, vem da ste…sam tega ne boste nikoli priznali… NIKOLI !!! :)

  • freedomfighter

   Ja vsi so krivi le oni sami ne ceprav so nesposobni dobiti vec kot tretjino glasov…se eno vprasanje zakaj ima vecino najuspesnejsih obcin v drzavi leve zupane…a ni zanimivo da so levicarski deli drzave veliko bolj razviti od desnicarskih…hmmm nekaj ne gre skupaj s teorijo postenih in uspesnih desnicarjev ce imajo levi nesposobni zupanii vec za pokazati

 • Foglof Tunek

  Vzor za Fake News!… V Demokraciji je že masten naslof: SDS zmagovalka lokalnih volitev, polom vladnih političnih strank!!!… Pa da vam gate ftrga klero desničarske !!!

  • xtc

   Seveda,preštej koliko županov in svetnikov ima ne tumbaj.

 • freedomfighter

  A ni zanimivo da se mesto z butelsocializmom razvija hitreje od ostalih slovenskih mest

  • nevtrino

   Ja, ja. samo na primer poglejte ceste izven centra LJ, pa avtobusno in železniško postajo, pa kaos in kolaps prometa … Aja, musli-geto se pa res razvija …

   • freedomfighter

    Smrk smrk a rabis robcek

 • xtc

  Izvolitev Ćankarja je svojevrsten dokaz nizkega IQ ja volilcev podpornikov,zadeva je zelo prozorna,večina idiotov se ne zaveda,da to nebo več trajalo dolgo in so prepričani ,da bo večno kot v Yugi,,a je kmalu ugasnilo v bankrotu in vojni.
  Sicer pa;takole kot je rekel odvetnik,tudi Hitlerja so na oblast spravili volilci in tudi posledice so ostale njim.
  Je pa izvolitev Srba svojevrsten posmeh Slovencem,zanima me,če bi v Beogradu za župana izvolili Slovenca,če bi kandidiral tam.
  In še nekaj ima Preac prav,Nemčija in francija bosta zopet zakuhali vojno v Evropi in razpad EU.

  • jovan jovan

   V Bg so izvolili predsednico hrvaškega porekla, z lezbične scene. V posmeh takim cepcem kot si ti, ki si želijo vojne.

  • Black_hawk

   Zadeva je skrb vzbujajoča!

 • freedomfighter

  Ljubljancani smo spet dokazali da dajemo vidne rezultate pred vse…pohvalno le tako naprej…je pa lepo videti kako desnicarji 30 procentov glasov spremenino v velicasten rezultat hahaha se v mariboru popusite pa bo res smeh hahah

 • Foglof Tunek

  Ma kaki analitik Matej Makarović…navadni SDS posranec… Fprašajte raje Svetlano Makarovič…ona je tista ki dela verodostojne politične analize !!!

 • jovan jovan

  Butlnacionalistični sedež se ne more sprijazniti s porazom. Niti ene mestne občine ni dobila sekta! Lahko je biti izvoljen na kmetih, kjer župnik zjutraj deli plonk listke s številkami, ki jih je treba obkrožiti. Analiza , da je povprečni volilec sekte neizobražen, starejši in kmečkega porekla je še enkrat dobila potrditev. Slovenija ne mara ne sekte in še manj ivana. Dokler bo on glavni čelavec desnice, se ostalim strankam ni ničesar bati. V Ljubljani je Lista ZJ imela prej 22 mest, sedaj jih ima 26. Veliki sektaški zmagovalci, my ass!….
  Na ljubljanskem gradu ni NIKOLI v vsej njegovi zgodovini visela državna zastava. Vedno je visela mestna! In tako naj tudi ostane. V zgodovinski spomin!

 • Mare

  Matr moraš biti slep če 30% podpore, ob vključitvi vseh desnih strank in ostalih oprod šteješ za uspeh. To je popolen poraz.

 • Dado

  SDS slavi, kot Srbi slavijo kosovsko bitko, KI SO JO IZGUBILI. SDS v vsakem primeru LUZERJI. Ni treba zdaj zavijati v celofan, lagati, Princ teme celo slavi trdi, da imajo največ županskih mest v SLO. Ni res. Zopet FAKE NEWS, da bi se pozornost obrnila kam drugam……

 • Black_hawk

  Vem že dolgo, da živim v kloaki, da pa v takšni, si nisem pa mislil nikoli, da je toliko naroda zopet podprlo pokvarjenca, si ne bi mislil. Demokracija do kdaj še??

  • jovan jovan

   Cca 30% je dobil.

  • Ivan Friderik Novak

   Ta “pokvarjenec” ni mešetaril z orožjem in ni pošiljal likvidatorjev v BG.

 • Slovenka

  Čestitke, Anže. Jugovići in butlsocialisti, prosto po Iršiču, lahko proslavljajo Zokijevo zmago s pečenimi odojiki, rakijo, balkanskim kolom in guslami, se hršijo po družbenih omrežjih in do onemoglosti nabijajo balkansko glasbo, dejstvo ostaja, da kar je v Ljubljani kulturnega in značajsko spodobnega, je podprlo Logarja in teh ljudi je slaba tretjina. In to ni majhna številka v izprijeni greznici, ki se ji reče Ljubljana in je na žalost slovenska prestolnica.
  Še enkrat čestitke Anžetu.

  • slosin

   kako…leva inteligenca? Kje s pa to vidla? Jest na levi vidim kvečjemu kakšnega opranoglavega šolanega butla….

   • žogica

    Ne veš kaj je inteligenca, verjamem, na desni je namreč ni!

   • nevtrino

    … in usmrajene akademike …

   • Slovenka

    Pravzaprav bi v mnogih primerih lahko uporabili narekovaj pri besedi inteligenca, imaš pa tudi na oni strani resnične strokovnjake, je pa zanimivo, da ni nihče od njih agitiral za Zokija. Zakaj ne? Ker jih je bilo sram. Zavedajo se vseh Zokijevih grehov, toda strah za ljubi kruhek jim ne dovoli, da bi izrekli kakršnokoli kritiko.

    • nevtrino

     Levakarski intelektualci so tako usmrajeni, da nič več novega ne zavohajo, za njih je napreden samo še kakšen material iz “Mladine”, ne ?

  • Ivan Friderik Novak

   Seveda, srebrna kolajna je lep dosežek.

   • Slovenka

    V takih razmerah vsekakor.

  • Kapodistrias

   Drži, vse, kar je v Ljubljani lepega, je bilo zgrajeno še v Avstro-Ogrski.

 • ĐĐ Style

  Moje analize so pokazale, da so desni 100% skregani z realnostjo

  • nevtrino

   Kaj pa potem tukaj nakladate ? Bi radi desnim pomagali najti “realnost”, a ?

  • Kapodistrias

   Kreten boljševiški!

 • žogica

  Zanimivo, poraženci so zmagali, zmagovalci pa izgubili, to je Janševa filozofija, spektakularno!!!!!!!!!!

 • domovina mili dom

  Daniela, Ceca, prasence, to je mešung za uboge Slovence.

  • Slovenka

   Stavim, da je včeraj vsa Ljubljana smrdela po žganju in na žaru prežgani svinjini. Balkanci so si včeraj zvečer dali duška. Upravičeno. Ljubljana ostaja njihova molzna krava.

   • domovina mili dom

    Na mejnih prehodih s Hrvati pa kolone vračajočih trenirkarjev s trmi črtami.

 • ĐĐ Style

  A je desnim tok teško priznati poraz?

  • nevtrino

   To ni poraz desnih, to je enostavno poraz dobrih ljudi …

 • milanček

  smej se smej, ni daleč dan, ko te bo tvoja mafija preluknjala tintaro, ne samo tebi, prva bosta tvoja pankrta!

  • žogica

   V tvoji glavi so same črne misli, pobralo te bo!

   • milanček

    seveda, tudi ta ura pride, eni tako, drugi drugače, za nekaterimi je spoštovanje, za drugimi svinjarija, kriminal, nepoštenost, ti imajo težke minute, sekunde in družina jenković jih bo imela, eni prej eni mogoče malo kasneje! Pazi nase, da ne zaideš!

    • žogica

     Prav imaš, eni prej, drugi pozneje……., ampak to pustimo za nazadnje….. Tudi tvoj janezek ni več nedolžen, veš…. Metlo v roke, pa pometati pred svojim pragom.

  • Fhhhhanc Bhhhezveznik

   https://youtu.be/9ADLC1_tW5M

   Risanko pogltedat pa spat. Mamica te bo pokrila.

 • ĐĐ Style

  Za vse neuspehe SDS-a so krivi drugi!!!

  • žogica

   Najboljši, najlepši, nič krivi, nič dolžni………, le kdo bi to lahko bil?

  • slosin

   kakšne neuspehe?

   • ĐĐ Style

    Janša je premier, kaj ne?

  • ZatonMesecnikov

   Pravzaprav so levičarjem vedno krivi drugi. Gloubal vorming, pa gadafi, pa bankirji, pa trump….

   • ĐĐ Style

    Pa Janez

    • ZatonMesecnikov

     Evo lajk, eden redkih, ki ga dobiš. Ivan janez je Levičarjem res vse kriv….

 • slosin

  kje bo pa Zokan zdej pufe najemal, ko so mu prodali samopostrežno nlb?

  • žogica

   Pri Đijani, mu bo jajo pomagal, ima veze.

   • nevtrino

    Žogica obsedena z jajci ?

    • žogica

     Jajčka na oko, njamiii.

     • nevtrino

      S pujsovo šunko ali z govedno ?

     • žogica

      Pujsi imajo take lepe šunkice, njamiii.

     • ZatonMesecnikov

      Izerek Luke Polmeseca. Če levičarka liže jajca, je to v obrambi civilizacijskega napredka….

      (POP TV, Maj 2018)

     • žogica

      Očitno nimaš pojma o civilizaciji, še manj o levičarkah…., drži se svojega plota!

 • nevtrino

  No, kaj pa bi pravzaprav analizirali ob tako nizki volilni udeležbi v Lublan ? Trend zdravljenja demokracije ali enostavno greznica demokracije ?

  • večni srb

   Jaz sem analiziral realno število glasov, dejansko je za Logarja volilo nekje med petino in šestino vseh volilnih upravičencev. Kakšna tretjina neki, toliko ni dobil niti Jankovič.

 • Kosobrin

  Ampak tale primerjava s Hitlerjem, to je pa res pretiravanje! Je že tako – nikjer drugje kot na Novi!

  • Kapodistrias

   Kakšno pretiravanje? Povedap je samo, da je tudi Hitler zmagal na volitvah. Morda ni res?

 • Zgornji

  SAMO LJUBLJANSKI MOČVIRNIKI STE PA RES MAL BLESOVI , … NO, BEBASTI, … ĐANKOVIĆ VAM JE ZAPUFAL MERKATOR, VI GA PA JOŠ UVJEK VOLITE , … PA SEJ STE UBRISANI ŠE BOLJ KOT MAT KURJA … TKO KOT UPOKOJENCI, KI SO PO LETIH PREVAR IN LAŽI ŠE VEDNO HOTELI GLEDATI ONEGA GGDEGA HINAVSKEGA LAŽNIVEGA KAHLA EGJAVCA ,,,

  • Ivan Friderik Novak

   Bebček, spomni se, kdo je prodal (zafural) Merkator.

   • Zgornji

    Hja, saj je bil že od Začetka namenjen zafuranosti – obsojen na Propad , ker ga je Đanković zapufal, …

  • večni srb

   Merkator = Šrot, oziroma nekdanji politični upravljalci družbenega premoženja in udbaši, skoraj vsi so po rodu hrvati, Jankovič je bil samo eden od njihovih ubogljivih hlapec, ki jim je pomagal skoncentrirati dovolj velik kos nekdanjih socialističnih trgovinic, čeprav so razlogi za nakup hrvati še veliko hujša veleizdaja kot si lahko večina misli. Ampak ti strici upravljajo celo državo, celo janšo so zaprli, ne se hecat s fašisti. Tudi Jankovič se boji njih, ne naroda.

 • večni srb

  V demokracijah, so volitve vsak dan.
  Spomnite se kaj pravi Peterson, prava kazen je dovoliti barabi, naj mu uspe narediti to kar misli, ko pa je na vrhu slave in se počuti najbolj nepremagljiv, takrat se mu pa vse vzame in se ga kaznuje. Ker po njegovem, človek ne more res trpeti dokler se ne zave kakšen je bil v resnici oziroma kaj vse je uničil drugim.

  • večni srb

   Ne gre pozabiti niti drugega dela te vesoljne modrosti, če pa ti ne uspe premagati barabo ali iz lastne zmote narediš dobremu človeku hudo krivico, potem je treba znati sprejeti tudi posledice oziroma maščevanje.

 • večni srb

  Jankovič ni Ljubljana, to so samo stereotipi, ki jih širi agresivna opozicija, kar je itak normalno.
  Ljubljano ima čez država, tam so sedeži vseh najbolj pomembnih državnih služb, Jankoviča podpirajo edino zato, ker naredi kar se od njega pričakuje, pač popedena kar je treba narediti za občane im mestno politiko, pa čisto nič drugega kot to.

  Ko bodo našli nekoga boljšega od njega, ga bodo sami zamenjali.

  • vreči proč 3 milijone

   Seveda, popedena Stožice, potem pa ostala Slovenija nosi stroške. Zelo se sprenevedaš.

 • Common Sense

  Volim desno sredino a ta način jamranja mi je najbolj antipatičen aspekt. SDS je dobila največ svetnikov po celi Sloveniji a nič županov v mestnih občinah. Kaj to pove? To pove, da ima SDS slab kadrovski bazen. Npr. Logar je za moje pojme v pregovorno rdeči Ljubljani dosegel fantastičen rezultat 30% in v kakšni drugi občini bi gladko zmagal. A problem SDS-a je, ker ima premalo takih Logarjev. Premalo ima “spitzenkandidatov”. Zakaj je tako, se mora SDS vprašati sama. Sploh pa ni vse tako črno. Tudi Janković ne bo večno.

 • Steiermark

  Na zgornji sliki izgleda zokan, kot tuleči volk v luno…..

 • MižekFiga

  Odkar so mnogim najpomembnejša nabavna ddr. Kučanova intimna čustva, je sredinec prvi politični element. Oba sredinca pa “stereo” predstvava za denar. Zakaj so vsi komunistični politiki najraje sredinci? Denarja bo (ali je že) zmanjkalo, čeprav prof. gospodarstvenik žaluje za lastno valuto skupaj z lastno inflacijo. To je ruski model, ki ga komunisti neuspešno spominjajo. Uveljaviti ga ni več možno, brez besedice “žal”.

 • jjajo največji ljuzer

  kako lepo je videti pametni obraz M Makaroviča, ki je za razliko od svoje tete Svetlane pravi Slovenec : to pa zato, ker podpira SDS, ona pa ne. to je razlikovalni kriterij in skrajni čas je, da se ga uvede tudi pri pridobitvi državljanstva
  aja, če zmaga SDS
  torej NIkoli. ob svetem Nikoli

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!