fbpx

Arogantni Brglez: “Dokler bom podpredsednik stranke SMC in bo Janša predsednik SDS, z njimi ne gremo v koalicijo!”

Foto: Arhiv Nova24TV.

Bojan Požar je moral na svojem blogu o političnem zakulisju Slovenije objaviti popravek predsednika državnega zbora Milana Brgleza, da nekateri zapisi o njem niso resnični. V preteklih dneh je Požareport namreč poročal, da Miro Cerar razmišlja o tem, da bi se Brgleza znebil, saj bi se samo v takšnem primeru njegova stranka (če sploh pride v parlament) po naslednjih volitvah lahko potegovala tudi za mesto v desnosredinski koaliciji. Brglez je v skrajno nestrpnem odgovoru zapisal, da dokler je  podpredsednik stranke SMC, koalicije s stranko SDS ne bo. Vsaj dokler jo vodi Janez Janša. Prvak opozicije je na Twitterju Brglezu že odgovoril in ga opozoril, da bo Slovenska demokratska stranka morebitno koalicijo tako ali tako sestavljala samo s tistimi strankami, ki bodo prestopile parlamentarni prag.

“Trdite: Miro Cerar pa ve, da se mora Brgleza znebiti tudi (ali predvsem) zato, da bo po volitvah, če bo SMC seveda sploh še prišla v parlament, Cerar lahko sklepal koalicije tudi proti desni sredini. Kot sem že povedal v več intervjujih, SMC nima težav s sklepanjem koalicij, če so te v korist naših državljank in državljanov. Dokler pa sem sam podpredsednik SMC in je Miro predsednik SMC ter dokler SDS vodi gospod Janez Janša, koalicije med SMC in SDS ne bo,« je Milan Brglez zapisal v popravku, ki ga je moral objaviti Požareport.

Predsednik državnega zbora je ob tem Bojanu Požarju še arogantno zaželel prijeten konec tedna na obema ljubemu Pohorju, potem ko mu je še očital, da se prevečkrat politično nagiba k desnici oziroma stranki SDS. Odzivi v javnosti na Brglezovo izjavo so sicer različni, na tvitosferi pa je obvladalo mnenje, da resen politik takšne izjave ne bi smel dati. Prav tako je Brglez s svojo izjavo “povozil” predsednika vlade Mira Cararja, ki morebitne koalicije z Janezom Janšo v prihodnje nikoli ni zanikal.

Janša se je sicer že odzval na svojem uradnem Twitter profilu in zapisal naslednje: “Splav meduze. Stranka SDS bo sklepala koalicije zgolj s parlamentarnimi strankami.” Ob tem je prvak opozicije očitno namigoval na “nevarnost”, da SMC na naslednjih parlamentarnih volitvah sploh ne bo osvojil zadostnega števila glasov, da bi prestopil parlamentarni prag. Od volitev leta 2000 je sicer volilni prag postavljen pri 4 odstotkih glasov.

L. S.