Avstrijci kopljejo drugo cev skozi Karavanke, ta človek pa je kriv, da na drugi strani vse stoji: Turki odstranjeni, posel prevzema Stojan Petrič, da bi s tem dobil reference tudi za milijardni projekt drugi tir

Stojan Petrič, član Foruma21, Kučanov tesni zaveznik, in eden najbogatejših Slovencev, prek Karavank poskuša prevzeti tudi milijardni posel drugega tira. Foto: Nova24TV.

Leta 1991, ko se je Slovenija osamosvajala izpod primeža komunizma in propadajoče Jugoslavije, je simbolično dobila tudi okno v zahodni svet demokracije, skozi predor Karavanke, ki so ga gradili med letoma 1986 in 1991. Predor, dolg natančno 8.019 metrov, vse do danes ni dobil druge cevi, čeprav so načrti obstajali, da bi bila zgrajena že mnogo prej. In če je imel Dars v načrtih, da bi se dolgo načrtovana gradnja druge cevi jeseni leta 2018 končno začela, v Sloveniji in Avstriji so celo sočasno začeli postopke za izbor izvajalca gradbenih del v drugi cevi karavanškega predora, zdaj Avstrijci že pridno kopljejo, medtem ko se na drugi, pregovorno »sončni« strani Alp, zgrinjajo črni oblaki. Ujeta v birokracijo, zaradi v razpisno dokumentacijo zaradi pritožb na izbranega izvajalca zakopanih uradnikov, Slovenija še čaka, da bi na Hrušici zabrneli gradbeni stroji. Vse bolj kaže, da bo zadeva stala toliko časa, dokler ne bodo odgnani vsi tuji investitorji, izbran pa domači, dražji izvajalec, ki si pripravlja teren, da prevzame tudi projekt drugi tir, in z obema nesramno obogati. Res je, govor je o Stojanu Petriču in njegovem podjetju Kolektor CPG.

Naj spomnimo. Družba za avtoceste Republike Slovenije je konec julija za izvajalca del za gradnjo druge cevi predora skozi Karavanke, ki Slovenijo v severozahodnem delu države najhitreje povezuje s sosednjo Avstrijo, sprva izbrala turško podjetje Cengiz Insaat, a so se domači izvajalci, ki niso bili izbrani, na to odločitev pritožili. STA je sicer poročal, da so imeli med vsemi ponudniki prav Turki največ izkušenj z gradnjo predorov, ponudili pa so tudi daleč najnižjo ceno. Toda na izbor Darsa so se pritožili trije domači gradbinci, Gorenjska gradbena družba, Euroasfalt in Kolektor CPG, Državna revizijska komisija pa v njihovi pritožbi odloča že približno 2 meseca. Čeprav odločitev javno še ni znana, je po poročanju Televizije Slovenija Cengiz Insaat bojda že “odstranjen” iz tekme.

Preberite še:  [Video] Poglejte, kako se Tanja Fajon smeši v Evropskem parlamentu z zavajanjem glede marakeškega sporazuma in s strašenjem pred desnico!

Razlog? Naši viri pravijo, da bo uradna obrazložitev spisana tako, da naj Cengiz Insaat ne bi predložil vseh potrebnih dokazil, ki jih morajo imeti odgovorni vodje del na gradbiščih, DRK naj bi zmotila tudi kaznovanost enega izmed vodilnih v omenjenem podjetju. Če bi bili Turki res izločeni, bi po vseh pravilih »posel« morali dobiti v Gorenjski gradbeni družbi, saj so naslednji najcenejši ponudnik, za približno 15 milijonov evrov dražji od Cengiz Insaata. Za primerjavo; sarajevski Euroasfalt je bil dražji za približno 17 milijonov evrov, Petričev Kolektor CPG pa za 20 milijonov evrov. A po naših informacijah je pravzaprav ponudnik s strani vlade že izbran; to bo Kolektor Stojana Petriča, ki se bo pritoževal toliko časa, dokler ne bodo uradniki napake odkrili pri vseh drugih gradbincih in na koncu izbrali prav Petriča.

Predor Karavanke od leta 1991 čaka na drugo cev. Avstrijci jo že gradijo, Slovenija pa se utaplja v korupciji in birokraciji. Bo to ogrozilo cel projekt? (Foto: YouTube)

Sporne povezave med Državno revizijsko komisijo in Stojanom Petričem smrdijo po korupciji
Da bojazen o korupciji nikakor ni iz trte izvita, pričajo povezave med Državno revizijsko komisijo in Stojanom Petričem. Namreč, članica DRK je tudi pravnica Nina Velkavrh, ki je po podatkih portala Siol partnerica Primoža Beštra, člana uprave družbe Kolektor Group. A tukaj se sporne povezave še ne končajo. Skupina Kolektor, katere krovna družba je Kolektor Group, namreč obsega tudi skupino podjetij, med katerimi predvsem gradbinec Kolektor Koling pomemben del prihodkov ustvari prek poslov z državo. Zanimivo, Kolektor je samo v letu 2016 vložil deset (10!) zahtevkov za revizijo.

Kolektor obvladuje tudi časopisno hišo Delo in številne druge odločevalce v državi, skupaj s poslanskim kandidatom Levice Goranom Lukićem, ki je ustanovil nevladno organizacijo, pa so lansirali medijske napade na turškega izvajalca, čeprav je ta edini ponudil realno ceno, podobno kot izvajalec na avstrijski strani Alp. Očitno se bo torej tudi projekt druge cevi, tako kot drugi tir, gradil za bistveno dražjo ceno, nekdo pa bo ob tem mastno zaslužil – v našem primeru Petričev Kolektor, beri: 20 milijonov evrov!

Vse poti vodijo do drugega tira
Kolektor pa bo s poslom na sončni strani Karavank tlakoval pot v še eno veliko malho državnega denarja. Slovenska podjetja nimajo izkušenj z gradnjo predorov, če bi bil Kolektor izbran, bi s tem dobil tudi potrebno referenco, da bi ustrezal na razpisu za milijardni posel drugega tira, za katerega smo na Nova24TV že večkrat poročali, da bi se lahko ob varčnem ravnanju slovenske levičarske vlade gradil tudi za tretjino postavljene cene.

Plenilci se zbirajo okrog pogače, ne glede na to, da zaradi verjetne velike zamude del lahko celoten projekt druge cevi skozi Karavanke pade v vodo.

Luka Svetina

 • šmentanamuha

  Kakšen Texas je nastal iz naše države. Leftardi pa še kar ploskajo in ploskajo…

  • Zgornji

   JA, NOOO !!! ! !!! TAKO SMO SE POKVARILI, DA SMO POSTALI MRTEV NAROD !!! ! !!!

   • francelj3

    Saj nas itak skoraj ni več. Zdaj ne moremo niti več reči “samo milijon nas je”. Tričetrt čefurjev. Pa komaj 27 let od odcepitve.

    • Zgornji

     JA, NAŠI VODITELJI SO NAS PREVARALI, OPEHARILI, IZDALI, PRODALI ,UNIČILI … !!! ! !!!

  • Capi

   Leftardi imajo samo AntiJanša sindrom, boli njih za državo, tud če sami crknejo(umre samo človek)……….

 • francelj3

  “… trije domači gradbinci, Gorenjska gradbena družba, Euroasfalt in Kolektor CPG.” Ko bereš naprej, prebereš “sarajevski Euroasfalt”. Človek bi po imenu sodil, da je Luka Svetina Slovenec, ampak ne, očitno je balkanec, če je sarajevsko podjetje zanj domače.

 • VERRZIFIKATOR

  Peter Stojančič

  KOREKTOR IN DELO

  Nisi razumel me, ni direktor,
  položaj pomembnejši zaseda,
  delavnosti je garant in reda,
  pravijo strokovno mu korektor.

  Ne kolektor, nisi dobro slišal,
  ni kolektor, saj prav nič ne zbira,
  delo mož s popravljanjem nadzira,
  marsikoga je doslej utišal.

  Kaj korektor je, ti spet ni jasno.
  Le kako naj razložim ti delo,
  ki popravlja mož ga na debelo?
  Dela to, da delo ni preglasno.

  Ko postalo delo je prehrupno,
  brž jih osem z dela je odpustil,
  več rubrik preprosto je opustil,
  ker bilo preveč je zanj obupno.

  Je trenutno dela takšno stanje,
  takšne delavce si tip najema,
  slehernik z lahkoto da dojema,
  da so parte še najboljše branje.

 • bubamara

  Hehehe. Butalci pa kar dvakrat na referendumu potrdili javno krajo državnega denarja. Mi smo res neumen narod.

  • Zgornji

   Kdaj , oziroma kje in z katerim pa ?

   • bubamara

    Referendum za 2. tir.

    • Zgornji

     Aja … :-/ … Ja :-((

 • A se nam drugi SCT dogaja?….po “zidarjevo”

  • Zgornji

   Ja, sem se tudi jaz že to vprašal … KRADEJO NAM ŠE NAPREJ !!! ! !!!

   • Sam drugo obleko so si dal…v nazivu Kolektoor

    • Zgornji

     JA, !!! ! !!! AMPAK TA BEBAST IN MRTEV NAROD JE TAKO NEUMEN IN BREZBRIŽEN, DA TEGA NITI OPAZITI NOČE !!! ! !!!

 • Zgornji

  SAMO POGLEJ SI TO FACO JEZNO GRDO POKVARJENO PARAZITSKO ZAJEDALSKO ZAŽIRALSKO KRADLJIVSKO UNIČEVALSKO !!! ! !!! OD TAKEGA POKVARJENEGA ZLOBNEŽA NIKOLI NE MORE PRITI NIČ DOBREGA !!! ! !!!

 • Aneksi so najslajši…niso predvideli tega, pa onega…..

 • Zgornji

  PLENILCI SO ZAJEDALCI SO PARAZITI SO ZAŽIRALCI SO KRADLJIVCI NAŠEGA NARODA !!! ! !!! AMPAK NAROD JE POSTAL ŽE TAKO SLEP IN MRTEV , DA SE TEGA SPLOH NE ZAVEDA VEČ !!! ! !!!

 • Novakec1

  Zidarjev sindrom je še vedno aktiven.

 • Flower Power

  nora tv spet laže kot ponavadi,v sloveniji ne obstaja nobeno podjetje več,ki bi imelo referenco za izgradnjo predorov,zato bo posel dobila tuja firma,ki pa bo lahko najela slovenske podizvajalce in to sigurno ne bo petrič….

  • borko

   ti pa zavajaš,še enkrat si preberi članek

 • mginko

  Center “murgle” ima pokrito celo državo. Narod naj mirno spi. “kralj matjaž” ma vas rad.

 • xtc

  V kolikor se pokažejo klientelustične povezave kot pri Kolektorju z državno revizijsko komisijo-to popdjetje nebi smelo več sodelovati pri državnih poslih zta dobo 40 let.

 • xtc

  BTW od kdaj ima CGP reference z gradnji predoro sploh daljših?
  Že zaradi tega bi morali biti i,zločeni.

 • xtc

  Bi pa bil hec ko bi Turki celo zadevo predali na sodno pot.

 • montyamp

  Avstrijci trdijo , da so Slovenci najbolj zabit narod v EU in med prvimi tremi na svetu .
  Dokazi za trditve so pred nami , čefurizacija uspela , država hin .
  UDBA in njeni derivati so uspeli uničiti narod , ki je pred 100 leti še pariral z Avstrijo .
  Politkomisarstvo in stalinistični komunist-fašizem sta se z veleizdajo povojnih morilcev zažrla v podalpski svet , nastavljanje kriminalcev kot je Milan Kućan v politiko , je pa iz državnega aparata naredilo mafijsko gnezdo , ki kliče po likvidaciji .
  Komunisti 1945 niso likvidirali pravih , saj se od bankrotov in jalovega sestankovanja zelo slabo živi , vsaj tisti ki to golazen plačujemo in zaradi ultraidiotov služimo za preživetje v tujini .

  • bubamara

   Komunisti so na oblast postavljali hlapce in pijančke. Sedaj nam vladajo njihovi potomci. Gensko okvarjena elita.

   • Dragan Krstič

    Motiš se. Niso krivi komunisti ampak slovenski narod. Prav ima montyamp ki povzema Avstrijce. To je zarukan narod ki si niti ne zasluži imeti lastne države. Če bi danes anketiral po ulicah z vprašanjem kaj si ljudje mislijo o marakeškem paktu bi 70% folka odgovorilo kaj pa je to ali še bolj butasto: mene politika ne zanima.

   • luckyss

    Ja, podoben sistem kot ga uporablja JJ….Okoli sebe zbiraš le idiote, da tvoj prestol ni ogrožen…
    Zato Slovenija napreduje počasneje kot bi lahko…SDS pa itak nazaduje, torej ima Janez več bedakov okrog sebe ;)

    • Minovak

     Veš kakšna je razlika med tabo in mano…ti dobro veš, da tvoji lažejo, kradejo in zavajajo, a si tiho, jaz pa to povem, pokažem in ukrepam…zato sem moteč element, ker pač lopove oviram in ga je potrebno diskreditirati, spet z lažmi ali še kako drugače. Je tako, seveda je, ti to dobro veš, a boš govoril in naredil drugače, čeprav je res. Vidiš, to je tista razlika med poštenostjo in njeno utvaro.

  • Minovak

   Avstrijci se niso nič zmotili, le vrstni red je tak, da smo že krepko dolgo na prvem mestu in so Butalci za Slovence pravi Einsteini.

  • pesjanar

   Naši levuharji bi na tekmovanju v zabitosti zasedli drugo mesto,ker so za prvo mesto preveč zabiti.

 • učko

  Zgodovina iz gradenj avtocest se ponavlja v še bolj katastrofalni obliki ! Levuharji potencirajo svojo agresivno govnarijo !

 • montyamp

  Gnojna bula Slovenije so sodišča , polna udbovskih reptilov .
  Rjavi šraufnciger , škoda patrona .

 • Janez Polda

  Ena sama gradbena neokomunistična KLOAKA!

 • Peter

  Ste pričakovali kaj drugega, no?

 • francelj3

  Čemu neki naj bi zdaj plačali za predor 20 milijonov € več? Če se je Petrič pritožil in Turek res ne izpolnjuje pogojev, potem naj Petrič naredi tunel za turško ceno. Čemu neki ima Petrič višjo ceno kot Turek? Če nam ne bi bilo vseeno, kako nas lupijo, bi šli vsi na cesto in zahtevali spremembo zakona o javnih naročilih.

  • tomnidari

   Ha 20 ja, si pozabil na anekse.

   • Capi

    Petrić je že za 2Tir dodal aneks, češ da se je materjal podražal, pa še vse stoji…………

    • pesjanar

     Petriča tudi hcat tišči že prej ko se je nažrl pira.

 • hribovc

  a kdo ve, koliko stane 1m karavanškega predora na senčni strani alp ??

  • Minovak

   Če bi delali desni bi bilo enako, če pa levi pa 3 krat dražje, kot že videno in doživeto, npr. Šentviški predor, vse avtoceste, mostovi po Ljubljani in še kje, aja, 2. tir, ki še na papirju ni, pa je že ob 30 mio €, ki jih tudi ni, no, ja, na Kajmanskih…

   • Flower Power

    šentviški predor se je podražil zaradi prometnega ministra hojsa, ker domosranc ni imel pojma kaj je tunel………

    • mapu

     Bimb… pojma nimaš, blebetalo.

  • Janez

   Ne spomnim se točno.
   So morali prepoloviti ceno ponudb naših R. SLO izvajalcev ker imajo Avstrijci za cca 50% cenejše izvajalce. ZATO VERJETNO – DEKA NA NAŠI STRANI – STOJIJO?!
   Bilo je na TV – PAR TEDNOV NAZAJ. L.R. JanezKepic-Kern KOMENDA

 • Janez

  AVSTRIJCI !
  NE VRTAJO LE PREDOR SKOZI KARAVANKE.
  TUDI
  ŽELEZNIŠKI KORIDOR ČEZ KOROŠKO, DO TRBIŽA, DO LUKE TRST
  IMAJO ŽE DOKAJ DALEČ NAREJEN.
  PREHITELI NAS BODO.
  SEVEDA
  AVSTRIJCI NE “PACAJO” POVRŠINSKIH TRAS,
  AMPAK, ČE SE LE DA – DELAJO PREDORE, KI SO
  PRAVZAPRAV
  CENEJŠI IN VARNEJŠI OD POVRŠINSKIH TRAS.
  O
  TEM PIŠEM V MOJI REVIJI
  IN NA MOJEM E-PORTALU “SLOVENIANA” NA : sloveniana.si. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  V DZ SO NAM SMC AKTERJI 2. TIRA
  ZATAJILI
  KVALITETEN PREDORSKI PROJEKT POVEZAVE OSREDNJE SLOVENIJE Z KP IN TRSTO,
  KI GA JE MED VOJNAMA NAREDIL POLITIČNO LIKVIDIRANI ING. Č. NAGODE
  P.S.
  SLOVENIANA

  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60l2.8673j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  SODOBNII ORJAŠKI VRTALNIKI TUNELOV
  https://www.google.si/search?q=vrtalnik+tunelov&oq=vrtalnik+tunelov&aqs=chrome..69i57.13196j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=KDSB21dyEL7vIM:

  • janez cepec

   matr, Johan aus Begne, dons ti pa laufa, a so ti tablete pojačal, al si še skoz na 220V prkloplen?

 • Flower Power

  nora tv spet laže kot ponavadi,v sloveniji ne obstaja nobeno podjetje več,ki bi imelo referenco za izgradnjo predorov,zato bo posel dobila tuja firma,ki pa bo lahko najela slovenske podizvajalce in to sigurno ne bo petrič….

 • Nata

  + + + + + + + ja, ja, znati je treba. Tole sem prebrala na portalu Pod črto
  https://podcrto.si/socialna-aktivacija-vkljucevanje-ali-izkoriscanje-dolgotrajno-brezposelnih/
  brez nadaljnega komentarja !!!

  • Anton

   jaz nebi nikoli delal kot primož 8 ur na dan po 80 centov na uro, če se ne spoštuješ samega sebe, te drugi tudi ne bodo

   sarkazem press

   • Nata

    Tega pa, koliko zaslužijo na uro tisti, ki jih uvajajo, pa ne piše . . . . .

    • Anton

     točno tako!

     sarkazem press

 • tomnidari

  Pobrano nekje na twitterju: Amerikanci za miljardo $ pridejo na Mars, mi pa za miljardo € niti iz Kopra do Kozine

 • Olga2345

  Mogoče bi bilo pa dobro, da bi v Sloveniji veljalo šeriatsko pravo, saj bi vsi komunisti (prebarvani v levičarje) in skorumpirani sodniki, ostali brez rok!

 • Get Smart

  Samo v primeru v STOŽIC nje, kamor so že v prvem ruku stresli
  220 MILIJONOV € za projekt,
  ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
  40 milijonov €

  in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov = najboljš đupljan nje NI PLAČAL
  ampak jih
  je nagnal domov BREZ PLAČILA.

 • Get Smart

  POMNI = vsi kao gradbinci iz zgodbe so v lasti kaviaržido KOMINTERNE. Vsi.
  Tajkunće petričc pa je v lasti, ja, prav ste prebrali, v lasti, saj so vsi SERBUSI vlasti njihovih gazd,
  je v lasti FORUMA 21 = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  oddelek kaviaržido KOMINTERNE.

  • Get Smart

   Razumete, otroci?

   Onanije na razpise so takrekoč nepomembne, POMEMBNO je LASTNIŠTVO.
   Kdo je LASTNIK KAPITALA?

   LASTNIK naropanega KAPITALA je MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA = FORUM 21.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
    FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
     = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

     in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

     kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

     = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

     (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …)

     vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     =
     “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

     1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
     2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije
     3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
     oz.
     z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

     Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
     seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
     .
     Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
     so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
     .
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • zokispoki

  Komunajzarji so kot lubadarji…

  • von Rhein

   Ne! Lubadar je nedolžna živalca v primerjavi z njimi in povzročeno škodo.

 • domovina mili dom

  Novinarji Nove.Predlagam enostavno zdravilo za slovenske butle. Poizvedite kakšna je cena v pogodbi na avstrijski strani. Avstrijsko vrtanje bo za nekaj metrov celo daljše.
  To ceno “prilimajte” na ljubljanski grad. Tako bodo slovenceljni lahko sledili njihovemu novemu nategu udbomaf21je.

 • pesjanar

  Avtocesto proti Gruškovju so zgradili predčasno,,stroški nižji od načrtovane cene,odličen prikaz stanja ko v igri ni murglskih gradbenih barabinov,z tem predorom bo murglska mafija malce popravila svoje finančno stanje,na konju pa bodo ko bo mafija iz rok šivilje Alenčice dobila stotine miljonov za drugi tir,Francozi štrajkajo zaradi nekaj centov,mi pa kot pizde sklonjenih glav dopuščamo da nas levi lopovi žejne vodijo čez vodo.

 • Andrej

  Stojan Petrič, član Foruma21, Kučanov tesni zaveznik, in eden najbogatejših Slovencev ima vse lovke napeljane. Najbolje, da kar on dobi posel. Bo še najceneje. Če ga bo dobil drug bo samo trajalo, pomagalo pa tako ali tako ne bo. Kdor še en dojame mu ne morem pomagati. Murgle ta trenutek v Sloveniji obvladujejo VSE. Cene ne postavlja trg, ampak F-21.
  Žal ni sarkazem ampak resnica.

 • von Rhein

  Saboter.Pogrešam Kitajce,ki imajo dobra zdravila za take.

 • von Rhein

  A po naših informacijah je pravzaprav ponudnik s strani vlade že izbran; to bo Kolektor Stojana Petriča, ki se bo pritoževal toliko časa, dokler ne bodo uradniki napake odkrili pri vseh drugih gradbincih in na koncu izbrali prav Petriča.
  …………………………………..
  Hranite ta stavek in ga na velikih plakatih objavite po zaključenem postopku izbranega izvajalca. Naj tudi najbolj naivni in verujoči vidijo v čem je resnica delovanja rdeče mafije.

 • Štefan Fidler

  ma saj ni važno…vglavnem da se ne razdere koalicija…Alenka Bratušek je to potrdila,da temu je tako in škoda mlatit prazno slamo