Video: Kako so v Rigoncah razkuževali hiše in ograje

Foto: GettyImages

Migranti s seboj prinašajo številne nalezljive bolezni, s katerimi se v Evropi praktično ne soočamo več. Najbolj so seveda izpostavljeni prebivalci, katerih hiše stojijo neposredno ob migrantskih poteh.

O boleznih, ki jih s seboj prinašajo migranti, smo že pisali. Nevarne so različne črevesne okužbe, hepatitis A, tifus, tuberkoloza, različna virusna prehladna obolenja in nekatere kožne bolezni, kot so garje in ušivost.

Razkuževanje v Rigoncah
V Rigoncah so se torej že lotili razkuževanja hiš in drugih objektov, ki bi lahko bile v potencialni nevarnosti zaradi okužb.

 

Čez noč 5.000 novih migrantov
Minulo noč so s Hrvaške v Dobovo prispeli trije vlaki s skupno 3270 migranti, danes zjutraj pa še dodaten vlak s 1050 migranti. Vso noč so jih vozili naprej v centre po državi.

V Šentilju, ki je že dalj časa najbolj obremenjena izstopna točka, je zjutraj na odhod v Avstrijo čakalo več kot 3600 beguncev. Prav tako je bil po poročanju STA zjutraj že na poti dodatni potniški vlak iz Jesenic, ki je v Šentilj pripeljal dodatnih 426 ljudi. V nastanitvenem centru Gornja Radgona je bilo zjutraj nastanjenih 1032 migrantov, dodatnih 628 pa še v Lendavi. Prihodi vlakov se bodo tudi nadaljevali danes. Avstrijci danes še niso začeli sprejemati migrantov.

Na Šentilju gradijo dodaten peron, drugod prekinitve potniškega železniškega prometa
Včeraj so v Šentilju pričeli z gradnjo dodatnega perona, saj naj bi bila obstoječa železniška postaja predaleč od nastanitvenega centra, kar pomeni pešačenje migrantov skozi naselje. Železniški potniški promet med Brežicami in Zagrebom je prekinjen že od 16. oktobra. Včeraj zvečer je bil odprt le za nekaj ur, nato pa so Slovenske železnice na svoji spletni strani objavile sporočilo o ponovni prekinitvi.

A. D., STA