fbpx

Besni meščan nad Jankovića: Tudi jaz sem Ljubljana

Foto: STA

Janković nadaljuje z nedopustno zlorabo javnih sredstev za referendumsko propagando. Tokrat se v javnem glasilu MOL pod rubriko »Kultura sožitja« bohoti naslov: LJUBLJANA JE ZA. Propagandi, ki otrokom ne priznava niti osnovnih pravic, je namenjena tudi zadnja stran glasila.

Na uredništvo smo prejeli številne klice, pa tudi pismo razočaranega občana, ki ga moti, da se časopis Ljubljane, ki je financiran popolnoma iz javnih sredstev, uporablja za otrokom izrazito sovražno kampanjo. Pismo objavljamo v celoti.

“Danes sem prejel glasilo Mestne občine Ljubljana: LJUBLJANA, št. 6, november 2015.
Na strani 11 pod rubriko “Kultura sožitja” je velik naslov “LJUBLJANA JE ZA”, kjer med drugim piše, da je čas, da na referendumu z glasom ZA ponovno pokažemo, da živimo skupaj in spoštujemo različnost. Tudi zadnja stran je ena sama reklama za referendum ZA (s slikami in izjavami znanih žena, ki so ZA).
Poklical sem kontaktno številko: 041 737 863 in dejal, da odpovedujem časopis, da sem tudi jaz Ljubljana in bom na referendumu glasoval PROTI. Gospa na drugi strani je rekla, da me povsem razume in da naj odpoved časopisa sporočim poštarju. Prosil sem jo še, da moje mnenje prenese kolegom pri časopisu.”

Koliko Ljubljančane stane mavrična razsvetljava? (foto J.K.)

Koliko stane Ljubljančane mavrična razsvetljava? (Foto: J. K.)

Propagandni izpad le zadnji v seriji poskusov nedopustne zlorabe javnih institucij
Do sporne zlorabe občila je prišlo potem, ko so mestni svetniki NSi in SDS javno protestirali zaradi izobešanja homoseksualne mavrične zastave nad občinskim pročeljem ter obarvanjem gradu v mavrične barve – v začetku tedna pa je direktorica uprave ljubljanske občine Jožka Hegler svoje sodelavce povabila na slikanje v podporo noveli družinskega zakonika in na tak način zaposlene na MOL-u prisilila k izrekanju političnih mnenj, kar strokovnjaki obravnavajo kot “mobing”.

Vir: Izsek iz javnega MOL, Ljubljana

Vir: Izsek iz javnega glasila MOL – Ljubljana

Naj ob tem dodamo, da niti Mestna občina Ljubljana niti župan Janković nista prijavljena kot organizatorja referendumske kampanje. Je pa prijavljena danes že skoraj pozabljena Pozitivna Slovenija, ki pa seveda ne more in ne bi smela izrabljati Ljubljane za svoje partikularne interese.

Morda vas zanima tudi: Posneli smo jo: Poglejte, kako direktorica ljubljanske uprave Heglerjeva izvaja prefinjen psihološki teror

Ž. K.