fbpx

Bi glasbena talenta BQL danes nastopila na finalnem evrovizijskem odru?

Danes bo v ukrajinski prestolnici veliki finalni večer izbora najboljše pesmi na Evroviziji. Tudi letošnji finalni oder bo brez slovenskih predstavnikov. Omarju Naberju namreč ni uspelo prepričati Evrope, da je njegova skladba dovolj dobra za finale, tako kot mu že na EMI ni uspelo prepričati Slovenk in Slovencev. Prepričal pa je žirijo.

Omar v Kijevu že drugič brez finalnega odra
Omarju Naberju je evrovizijski oder v Kijevu očitno usojen, saj je tam nastopil že drugič. Prvič se je pred dvanajstimi leti predstavil s skladbo Stop. Ni pa mu usojen finalni oder, saj tako kot letos se tudi pred desetletjem ni prebil med najboljše izvajalce. Rezultati so bili delno pričakovani, ker mu tudi evrovizijske stavnice niso bile preveč naklonjene. Res pa je, da je na Evroviziji konkurenca huda in se Slovenija s svojo majhnostjo težko bori proti velikim evropskim silam. Prav tako slovenski evrovizijski proračun ni primerljiv s finančno podporo preostalih nastopajočih.

Krivična usoda Korošcev na EMI
BQL pa sta že pred EMO osvojila srca Slovenk in Slovencev. Njuna skladba z naslovom Muza je v trenutku postala hit, brata Piletič s Prevalj sta tako postala prava glasbena senzacija. Simpatična mlada Korošca sta tudi na EMI potrdila svojo priljubljenost, saj sta od gledalcev prejela daleč največjo podporo. Vendar, če se ljudstvo odloči, to še ne pomeni, da tako tudi bo. Po glasovih strokovne žirije pa sta Prevaljčana v boju z Omarjem Naberjem pogorela, kar je v javnosti sprožilo burne odzive, pojavljale so se tudi peticije za razveljavitev rezultatov in zmage Naberja.

Avtorja, ki poznata dober evrovizijski recept
Avtorja uspešnice Heart of Gold dua BQL sta Raay in Marjetka Volk. Kdo drugi, kot pa avtorja evrovizijskih uspešnic. Marjetka je namreč zadnja predstavnica Slovenije, ki je pred dvema letoma s skladbo Here for you stala na finalnem evrovizijskem odru. Poleg tega je slovenski glasbeni par avtor tretje uvrščene skladbe na otroški Evroviziji.

Seveda lahko zgolj in samo ugibamo, ali bi duo BQL danes stal na finalnem odru. Prepričani pa smo, da bi zaradi svoje glasbe, pa tudi zaradi pristnosti in simpatičnosti brata Piletič osvojila srca glasbene Evrope.

Korošca sta še mlada in tudi pesem Evrovizije je lahko ena od stopnic v njuni karieri. Vztrajnost je vrlina Korošcev. Razen, če ne bo kakšna druga žirija v prihodnje pri Omarju Naberju preizkusila še tisti znani rek: »V tretje gre rado …«

N. K., e-koroška