fbpx

Bo danes vendarle seja sodnega sveta o Masleševi neobstoječi diplomi? Ali pa jo bo zadnji partijski šef spet preložil?

Zadnji partijski šef Milan Kučan navdušen pozdravlja starorežimskega pravnika Branka Maslešo. (Foto: STA)

Danes bo potekala seja Sodnega sveta, ki so jo odgovorni minuli teden prestavili zaradi epidemioloških razmer. Kot smo pisali, je v dogajanje posegel sam partijski šef Milan Kučan, saj bi morali razpravljati o zaenkrat neobstoječi diplomi vrhovnega sodnika Branka Masleše. Danes bo seja potekala videokonferenčno in je zaprta za javnost.

Uradno obvestilo sodnega sveta:

Preložitev 10. seje Sodnega sveta (5. 1. 2022)

Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v zvezi s povečanjem potrjenih primerov okužbe s SARS-CoV-2 in večjega števila vabljenih udeležencev na 10. sejo Sodnega sveta, ki je bila načrtovana za 6. 1. 2022, se ob upoštevanju priporočil pristojnih strokovnih institucij z namenom nujne omejitve medsebojnih stikov zaradi zmanjšanja možnosti prenosa okužb 10. seja Sodnega sveta z nespremenjenim dnevnim redom preloži na 13. 1. 2022 s pričetkom ob 14.00 in bo potekala videokonferenčno.

Spomnimo. V zadevi Masleša gre za prioritetno zadevo, nujno za demokratično družbo in pravno državo, da se čim prej razčisti. Ali bo Masleša sankcioniran ali pa ga bodo rešili pred odgovornostjo in ga upokojili, pa je vprašanje, ki si ga zastavljajo tudi državljani.

Več sledi…

Demokracija