fbpx

Bojan Požar bo tožil Pečečnika

Bojan Požar je v propadlem projektu s Pečečnikom napovedal ovadbo in odškodninsko tožbo.

Pečečnik je odstopil od skupnega posla, ker Požar kot direktor ni želel zaposliti njemu neznane novinarke in Pečečnikovega sina kot svetovalca za strukturo revij. “Ko Pečečnik ni dosegel svojega, se je povsem spremenil,” trdi Požar.

V zadnjem pismu Bojana Požarja medijem je ta zapisal, da je krivda za odstop od skupnega medijskega projekta izključno na strani Pečečnika. Požar je še zapisal, da je v projekt vložil 5 mesecev svojega časa, tudi večina denarnega vložka je bila njegova.

Požar zavrnil vse Pečečnikove ponudbe
Pečečnikova dokončna odločitev je padla, ko Požar ni želel zaposliti novinarke, ki jo je predlagala Pečečnikova sestrična. Ravno tako je, kot trdi, zavrnil zaposlitev njegovega sina za svetovalca za strukturo revij, saj ta ni imel nobenih izkušenj v medijih. Sodu pa je izbila dno Požarjeva zavrnitev podpisa 12 tisoč evrov vredne mesečne pogodbe s podjetjem Pečečnikove žene Mašonta d. o. o. za odkup prostorov.

Sledile so Pečečnikove grožnje
Ko je Pečečnik spoznal, da takšnih in podobnih stvari pri meni pač ne more doseči, se je povsem spremenil.” Poslovni načrt, ki ga je prej hvalil, je postal zanič, začele so padati tudi grožnje po elektronski pošti, “naj se ne zaj*** po medijih, ker ima novinarje, ki jih suportira (beri plačuje)“.

Izsiljevalski Pečečnik
Za nebuloze je Požar označil tudi navedbe o povrnitvi vložka v 12 mesecih. “Razen polovice ustanovitvenega kapitala družbe, to je 10 tisoč evrov, ni plačal niti centa.” Iz lastnega žepa je Požar plačal tudi avans za vso pohištvo. “Namesto svojega vložka, ki ga nikoli ni dal, je začel ponujati izsiljevalski kredit, s kopico dodatnih pogojev, kar sem seveda zavrnil,” je še o izsiljevalskih navadah Pečečnika navedel Požar.

Požar najverjetneje v tožbo
Več podrobnosti bo Požar razkril v ponedeljek na svojem portalu Požareport. Hkrati pa je že prepričan, da bo Pečečnika ovadil zaradi suma poslovne goljufije in ga tudi odškodninsko tožil.

M. P.