Bojte se sodnice Irene Ahačič s kranjskega sodišča. Sodbe spiše, še preden vas vidi

Okrožno sodišče v Kranju (foto: STA)

To je ena najbolj neverjetnih zgodb slovenskega sodstva ,v kateri sta se znašla toženi Janez Potočnik in tožeči Janez Golmajer. Toženi je pred prvim soočenjem na sodišču želel vpogled v sodni spis in na veliko presenečenje našel tudi dokument “sodba v imenu ljudstva”, v katerem ga je sodnica Irena Ahačič že obsodila. Manjkal je le še datum. 

V pravdni zadevi je zaradi plačila odškodnine pred okrožnim sodiščem v Kranju prišlo do nenavadnega dogajanja, ki ne govori v prid pravni državi in pravni varnosti. Toženi Janez Potočnik je še pred razpisom prvega naroka za glavno obravnavo, ki je razpisan 10. maja 2016, v sodnem spisu našel napisano sodbo, ki ga obsoja na plačilo denarne odškodnine. Bianco sodbi je zgolj manjkal datum, sicer pa je imela vse bistvene sestavine sodbe in ugotovitve, ki jih sodišče sicer lahko presodi le po končani glavni obravnavi.

Do glavne obravnave še ni prišlo
Vsebina sodbe niti ni tako pomembna, pomembno je to, da je šlo v tem primeru za kršitev vseh bistvenih določb pravdnega postopka in temeljnih načel pravne države ter je odločilno vplivala na potek in izid postopka, še preden se je ta končal. Sodbo je sodnica Irena Ahačič očitno napisala že dolgo nazaj, saj se sklicuje na glavno obravnavo, ki je bila sklicana 16. februarja 2016, vendar nikoli ni bila opravljena, saj je bila preklicana, določen pa je bil drugi datum. Narok za glavno obravnavo je sodišče preklicalo tudi na kasnejši datum in ga končno sklicalo 15. maja 2016. Glavna obravnava torej sploh še ni bila sklicana, sodnica Ahačičeva pa je že uspela spisati sodbo.

Primer, ki bi moral pretresti sodstvo
Toženi Janez Potočnik, ki je sodbo našel ob vpogledu v sodni spis, ki mu ga je omogočila referentka na kranjskem okrožnem sodišču, je bil nad najdbo šokiran. Potočnik je mnenja, da gre “sistemsko zlorabo sodstva,” ki zagotovo ni osamljen primer, temveč so bili tovrstnim zlorabam podvrženi številni državljani. Po njegovem je sodnica lahko napisala sodbo le s tesno povezanostjo z obrambo toženca Janeza Golmajerja, ki je sodnici narekovala določene podatke, saj drugače tega ne bi mogla storiti.

Potočnik je mnenja, da bi na ta primer morali po uradni dolžnosti reagirati organi pregona, prav tako pa bi določene disciplinske ukrepe zoper sodnico Ireno Ahačič moralo sprejeti tudi sodišče v Kranju.

 

 

Predsednica Okrožnega sodišča v Kranju Janja Roblek nam je o tem primeru odgovorila: “Po vpogledu v spis I P 245/2014 smo ugotovili, da je tožena stranka dne 29. 4. 2016 vpogledala v spis in tudi fotokopirala nekatere listine. V spisu je med zapiski sodnice res tudi osnutek sodbe. Tožena stranka pa z objavo zavaja, saj bi v primeru, če bi bil objavljen celoten dokument (sodba), bilo jasno razvidno, da gre zgolj za osnutek, da so v dokumentu le povzetki navedb obeh pravdnih strank in materialno pravna podlaga, ne pa tudi dokazna ocena, ki je bistvo vsake sodbe. Takšen osnutek lahko pomeni le to, da je sodnik zadevo natančno preštudiral in se pripravil na glavno obravnavo, kjer se bodo izvajali dokazi in šele na podlagi teh bo sprejeta odločitev.”

Ž. K.

 

 • vremnov

  Katastrofa! To vam je pravna država cerar, brglez, sd, desus, zl?

  RTV a boste vi o tem poročali kot novici leta, ki dokazuje da je slovensko sodstvo še bolj v blatu kot smo vedeli do sedaj? Ne vi na rtv boste poročali o senzacionalni novici da nekateri ne plačujejo rtv prispevka, hvala bogu da ga ne plačujejo ker nismo več v 18. stoletju da bi plačevali davek za to da vi na rtv lahko kakate buče, naj vas plačuje kdor vas gleda!

  V glavnem v vsaki normalni državi bi bila tole novica dneva in posledično bi odstopil zaradi subjektivne odgovornosti minister klemenčič, prav tako predsednica sodišča v kranju in ga. Ahačič bi morala danes izgubit službo ker za delo ni več primerja!

  Me zanima kako bi bilo če bi se čistilka v parlamentu odločila da bo kar v enem dnevu pospravila stranišča za cel mesec in potem do naslednjega meseca ne bi več pospravljala. A bi še imela službo v parlamentu? Zakaj pa sodniki lahko počenjo kar hočejo brez posledic? A so to nadljudje?

 • janez zorman

  Milan je Janši sodbo obelodanil kar na RTV, z “velikim pokom”, pet let preden jo je Ivan dobil v roke.

 • indijanka

  Ali sodišča res nimajo nobenega notranjega nadzora nad njihovim delom?

  • von Rhein

   Imajo zato se sodniki počutijo zaščitene in varne.

   • indijanka

    Tokrat gre za evidentno strokovno napako. Se pravi bo notranji nadzor takoj preveril še vse njene preostale spise in predlagal ukrepe.

    • tarantela

     Menim, da so to že “pospravili”.

    • pokvarjeniSvet

     notranji nazdor kjer svoji preverjajo svoje ? hahah to bo zelo pomagalo xD

     • indijanka

      Kaj bi pa ti predlagal?

     • pokvarjeniSvet

      Recimo nadzor ljudstva, isto kot volitve za politika izvolitev sodnikov z omejenim mandatom (naprimer 4 ali 5 let), pol pa spet ponovno v presojo ljudstva in volitve.

     • indijanka

      To z volitvami se mi dopade. Na sploh mi je všeč tudi angleška organizacija zdravstva. Ampak, vseeno verjamem v hkratni strokovni nadzor. Volitve so lahko njegova posledica.

  • Rožle

   Komunaja nad komunajo….!

 • von Rhein

  To še ni tako hudo,če je malo pohitela. Ko bodo pričeli brez sojenja prepisovati sodbe in slediti pravni praksi iz leta 1948 bo huje.

 • elh

  Kot če bi ti zdravnik izpolnil mrtvaški list, še pred pregledom.

 • garfi

  Kažejo se grozljive posledice nadaljevanja jugoslovanskega
  totalitarnega sodstva.
  Ravno zato je potrebno podpirati odbor 2014.

 • pajot

  Irenci se ne bo nič zgodilo. Jo bojo že izmazali. Njeni. Še vsakega so.

 • b434241

  No, jaz sodbe nisem zasledil. Nikjer mi ne uspe prebrati, ali je tožba sprejeta ali zavrnjena. Nikjer ne piše, kako se je odločila sodnica. Očitno gre za nek birokratski fiasko, ne pa za vnaprej določeno tožbo… Ali sem pa morda slep in nečesa nisem opazil?

 • Bogdan Binter

  Eklatantni primer dela današnjega sodstva, kjer soočenja niso več potrebna. Odločitev pade izven sodnih dvoran, nekje ob kozarčku vina v zidanici..kjer .” tepihovalci ” odločajo o usodi ljudi !!! Seveda se sodnici ne bo skrivil las…!

 • resnicaboli

  To je to al je sodba po zvezah ali pa je dobila kaj v žep.

 • Ježek Teka Teka

  Zgleda, da so Janezi na tapeti, Slobodanov in Amirov ni nikjer, pa to …

  • xtc

   O ni so nedolžni vedno(v Sloveniji)
   So tudibrezmadežno spopčeti:od drečega sv:duha:

 • Darko

  Tukaj se najlepše vidi, kako ofce pišejo komentarje brez preverjanja dejstev. Na četrti sliki je lepo vidno, da je pripravljen dokument z vsemi podatki, v katerega se bo vpisala odločitev sodnice po opravljeni obravnavi. Kot npr. osnutek volilnega obrazca, kjer so vpisani vsi že znani podatki in se vpiše le volilni izid. To ni nikakršna vnaprejšna sodba. Iz tega lahko le sklepam, da je bralec funkcionalno polpismen.
  Iz tega je Nova24 naredila rompompom, in s tem dokazuje da ne izbira sredstev, s katerimi blati vse državne institucije brez podlage. Če že kritizirate, to počnite to vsaj utemeljeno, sicer vam še resničnih kritik ne bomo verjeli.
  Komentatorji pa ko ofce, samo zlivajo gnoj in tekmujejo, kdo si bo izmislim bolj gnilo prispodobo.
  Nekako mi ta spletna stran ne deluje najbolj verodostojno.
  P.S.: Predem me popljuvate, poskusite vsaj razložiti, kje sem pogrešil (ali to presega vaše intelektualne sposobnosti?)

  • goldhorn

   Res zadeva izgleda tako kot si napisal.

  • Unikatna

   Pa kaj ti pišeš?! Glavne obravnave sploh ni bilo in to je dejstvo!! Res pa je, da že imajo vse že prej pripravljeno in samo prepisujejo člene iz zakonika, tvojih dokazov niti ne pogledajo. Za sodnike (morda redkih izjem) so upniki oz. toženci vse!!!

   • komar marko

    No in prav je, da so toženci vse, ker če nekomu nekaj naročiš in ne plačaš je to kriminal. In če bi ta kriminal v KALi zatrli, ne bi toliko podjetij propadlo. To je izum naših Tajkunčkov, podobno kot ABDIČEVE menice.

    • Unikatna

     Pustimo tajkune, gre se za navadne državljane….

     • komar marko

      No, da je v spisu vloženo je napaka. Dejstva pa so, da se osnutki pripravijo v PC in na koncu dodelajo.

     • Franci

      in to ni prav – če je za kaj sodnica – sodnik, bo znal sodbo napisati PO končanem postopku. Takih nesposobnih sodnikov ne potrebujemo.

     • komar marko

      No ja, lahko gremo tudi to pot. Vendar so poti do RIMA različne. Vedno pa pridemo v RIM! Totrej kaj je narobe če greš ti po svoji poti jaz pa po drugi?

   • Darko

    Pri nas se predlog zapisnika seje katedre pripravi pred sejo in se na sami seji vpisujejo odločitve (npr. imena članov komisije za zagovor, datum zagovora, izide raznih glasovanj in podobno).
    Ta dokument na sliki 4 sploh ni sodba ampak samo predlog, saj ni nikjer nobene odločitve. Upam, da vsaj to razumete. Očitno tajnica (ali sodnica sama) pripravi predloge s podatki o udeležencih in predmetom obravnave (v tem primeru toženi znesek), ostalo pa se doda po obravnavi. Ne vidim nič narobe, le dobro organizirano delo.

    • Unikatna

     Seje katedre in sodišča ne moreš primerjati!!! V spisu ne sme biti niti predloga sodbe!!!

     • Darko

      In kakšen je po vašem mnenju predlog sodbe?
      Je karkoli predlagano? Je kdo že označen za krivega?
      Ne me basat, dajte si malo pogledat, kaj ta dokument vsebuje.
      P.S. Moj originalni komentar so izbrisali – očitno nekomu ni všeč, če razmišljaš z lastno glavo

  • Franci

   to pomeni da je sodnica nepismena ker ne zna PO končanem sojenju napisati sodbo.

 • Martin Herman

  Bojte se “sodnika” (primernejši izraz bi bil “druga”) Franca Kopšeta. Ta vsako obravnavo na sodišču začne z nostalgično anekdoto o bivši državi.

 • xtc

  HM: niti ni presenetljivo glede na rdečo gozdno prakso njenih predavateljev;kjer si bil že obsojen vnaprej in tudi že določen za odstrel;preden si lahko kaj sploh povedal v zagovor:

 • Tomi

  Šele začeli ste dobro, pa že izgubljate vso verodostojnost. Škoda, ker sem le upal, da smo dobili nek neodvisni, strokovni in raziskovalni medij, ki ne bo podoben režimskim, torej rdečim medijem.

  • Mare Kranjc

   Mnenje levičarskih socialistov je mogoče pomembno le še v Severni Koreji in Venezueli. Če še nisi ugotovil tega.Tukaj pa je to le slaba šala, ki nikogar ne zanima in se ji nihče ne smeje. Lahko se pa trudiš še naprej.

   • Tomi

    A si samo nepismen ali popolnoma zabit!?!

    • Nova24TV Mod 2

     Opozorilo: Izogibajte se žaljenju sokomentatorjev. #kulturnidialog

     • Tomi

      Vi to mene opozarjate? Kaj točno je bilo žaljivo ali pa neresnično?

     • Nova24TV Mod 2

      Vas, a ni očitno? “Popolnoma zabiti”? Ljubkovalni izraz, poln naklonjenosti?

     • Tomi

      Zame je žaljivo, ko me kdo ozmerja s socialistom in to samo zato, ker je funkcionalno nepismen. Seveda vi tega ne spoznate kot žaljivo, ker prav tako kot mediji katerih pravo nasprotje naj bi bili, ne prenesete kritike in vam je všeč, da se je postavil na vašo stran. Gliha vkup štriha, so rekli včasih.
      Vsi pač ne sledimo kot ovce vsakemu, ki popolnoma nekritično razmišlja, piše, komentira in zavaja.
      Zdaj pa kar brišite moje komentarje, ker so zadnji na vaših straneh. Upam samo, da se resnično na slovenskem medijskem prostoru enkrat ustvari pravi desni medij, ki bo produkt pravega raziskovalnega novinarskega dela, resnice, samokritičnosti in poštenja. Želim vam uspeha, čeprav ste začeli zelo površno.
      Zbogom.

     • Nova24TV Mod 2

      Vse dobro tudi vam!

 • Ciro

  Hm, vsebine sodbe še ni, torej ne gre za to kar trdite v članku. Ne vem kako lahko urednik oddobri tak članek!

  • komar marko

   A si prebral članek. In kaj je narobe napisano?

   • kokobily

    Vse

    • komar marko

     potem škoda debate, če ne razumeš zapisa in še kaj več!

   • Ciro

    Poglej 4. in 5. list. Ni vsebine sodbe

    • komar marko

     Ne hecaj se!

  • beli

   Točno tako.Treba je tudi poznati osebo,ki je to skuhala in nafarbala urednika.Imenovani toženec in dolžnik potočnik je navaden slepar in bivši udbovec,ki je sproduciral afero sodnici,ki očitno ne sodi po njegovem okusu.Kje je izrek sodbe?In kje so vse strani osnutka,predvsem pa postopek še ni končan,ker ga omenjeni slepar na vse mogoče načine zavlačuje.

 • janez zorman

  Bianco sodba. Ne vem. če je to praksa, nas vseeno lahko malo skrbi, tudi, če je kasneje vse OK !

 • Duhec

  Sodbe (oprostilne al pa obsodilne se ni) se ni. Mate pa prav, da je vecina sodb dogovorjenih.

 • toxico

  zakaj piše v imenu ljudstva

  • Unikatna

   To je meni smešno…naj bo raje v “imenu sodnika” ali pa “v imenu sodišča”, :) ” v imenu ljudstva” bi naj imelo ljudstvo moč, da odstavi zanič sodnike…

   • pokvarjeniSvet

    Res je pol če je v imeni ljudstva pol pa naj dajo zadevo ljudstvu v presojo.

    Skratka zgolj manipulacija in prelaganje odgovornosti na vse (češ saj ste vi tudi prisotni -ja dreka), samo da se tisti pokvarjeni posamezniki, ki delajo po naročilu elite izognejo odgovornosti.

  • Borut Stari

   Zato, da smo vsi odgovorni namesto sodnice z dosmrtnim mandatom.

  • Nada

   V imenu ljudstva je res mimo, ko to isto ljudstvo nima nobene besede zraven. Če se oglasi, pa je po novem, po Brglezovo to ulica, zakon ulice, kot je rekel. Že zaradi takšne izjave, žalitve ljudi v imenu katerih celo naša sodišča izrekajo sodbe, bi moral biti razrešen.

 • Anton

  v imenu ljudstva je tudi Brglez zavrnil referendum:) Ja taka je pač ta praksa komunajr in se praktično ni spremenila že od 45 leta naprej

 • macon

  Razumem, da kopirajo vzorce iz prejšnjih sodb, da si kaj poenostavijo, ker gre v večini primerov za tipizirane dokumente ampak tule je že vnešeno plačilo odškodnine in list je bil še dodatno že vložen v spis, namesto v sodničino delovno mapo v njenem predalu. Še bolj normalno bi bilo, če bi imela le virtualni vzorec nekje na računalniku, ki bi ga sprintala, ko bi lahko dopolnila manjkajoče podatke in rubrike. Logika pravi, da po obravnavi in zaključku primera.

  V bistvu čista površnost in slaba organiziranost sodnice. Sodne zadeve so zelo občutljiva stvar za v njih vključene, ker lahko bistveno vplivajo na njihovo življenje, zato je potrebna posebna pazljivost.

 • pokvarjeniSvet

  Ja komunistično sodišče pač, kaj ste pa drugega pričakovali ? pravico ? hahaha pozabite xD

 • Aton

  Saj so se dogovorili na partijskem sestanku. In kaj potem ni v redu?

 • moat

  To je pa res vredno obsodbe. In ne samo to. Ta sodnica itak ne bi smela več opravljati sodniške funkcije. Če bi pa nekdo uradno naslovil zahtevo za njeno razrešitev na sodstvo, bi se to branilo, da je to vmešavanje v sodno vejo oblasti, kar naj bi bilo nedopustno. Nedopustno pa je tudi takšno ravnanje sodnice. Bo zanimivo spremljati razplet. Nekateri sodniki so šalabajzarji, res in pišejo sodbe v naprej. Narobe svet!

 • Dusan Marn

  in koliko je se takih primerov ,,zal nasim sodiscem ze dolgo ne verjamem vec se manj odvetnikom ,,nekoc pred 18 leti sem bil dvakrat poklican na sodisce kot prica ,,v prvem sojenju na okraznem sodiscu je bila sodnica dobesedno ljubica odvetnika ki je zastopal drugo stran ,,no na sreco se je po mojh dokazih tozba obrnila na drugo stran ,nokasneje je ta sodnica odletela zaradi velikih muck z zanaim obalnim bogatasem ,,tu se je pravica le izkazala ,,od takrat se mi gabijo sodisca se bolj pa pokvarjeni odvetniki ,,oba odvetnika sem veckart videl kako prijateljujeta po lokalih ,,stranke pa so ju veselo placevale v nedogled ,,ce imate kaj ze razresiti samo ne tega pocet na sodiscih ,,vsi vas bodo nategnili in oskubili za cim vec denarja ,,

 • tarantela

  A je bila mogoče že vnaprej zapisana tudi sama razsodba? V čigavo korist oz. škodo? Če je bil zgolj izpolnjen obrazec in ni bil uradno izdan nikomur, potem se ni treba razburjat.

  • Dusan Marn

   a si prebral cel clanek????????????????????

   • tarantela

    Hvala, površno prebrala!

 • Okra tatoo

  Palica v kolesje je edini možni odgovor. Kakšna državljanska nepokorščina neki. Očitno je v tem cehu preveč lopovov. Se ne da na drug način.

 • drzavljanslo

  Slovensko hlapčevsko ljudstvo ni nikoli zahteva lustracije; celo proti je bilo :)

 • Balkica

  Nerodna situacija. Sodnica je verjetno že ob obstoječih dokazih “ugotovila”, za kakšen primer gre. Sodba še ni bila uradno izdana, zato se nima smisla razburjati. Na obravnavi bo tožena stranka lahko podala svoje pripombe in ugovore.
  So pa tudi na sodišču nezreli in nespametni, da dajo sodni spis na vpogled, v katerem je sodba spisana vnaprej. Vsaj toliko bi bili lahko pametni, da bi imeli sodbo shranjeno v računalniku, če se že gredo take stvari. Nezrelo do konca.

 • Johan

  ¨Banda si vse upa !

 • tarantela

  Glede na tako delovanje sodnice, predlagam, da se vsa sodišča opremijo z obrazci, na katerih so zapisane različne kazni, ko sodnik dobi zadevo v roke, lahko vpiše samo ime in priimek z datumom itd. in je zadeva rešena. Zakaj bi to prekladali , tako papirje kot datume in kradli ljudem čas, državi pa papir.

 • Shalalabayzer

  “v sodnem spisu našel napisano sodbo, ki ga obsoja na plačilo denarne odškodnine.”

  Fotografijo prosim…prva in zadnja stran nista dovolj.

  V Boga zaupamo, vsi ostali morajo prinesti podatke
  – W. Edwards Deming

  • avtohtoni neandartalec

   A ni že “konstrukt” pravosodja in preiskovalnih organov sam po sebi dovolj zgovoren?

 • avtohtoni neandartalec

  Lep primer, kako jim uspe odpraviti vse te sodne zaostanke, kopiraj in prilepi dela čudeže.
  Je pa lepo videti, da so tudi brezplačni odvetniki prijeli za posel kot običajno, če zagovorniki pripravijo zagovor še preden se sploh vidijo s stranko, je tožba pravzaprav tudi sodba in lahko zaključijo številne primere še preden bi sploh prišlo do pravih sodnih postopkov. Kaj novega lahko sploh pove obtoženi, če je pa že vse jasno še preden pride do ugotovljenih kršitev, do sodnih zaostankov prihaja samo še zato, ker ljudje radi zavlačujejo neizogibno.
  Kakšno mnenje je pripravila sodnica, zgleda so naredili povzetek znanih dejstev, menda ja ni bilo vse izmišljeno in podtaknjeno, potem so ja vsi skorumpirani razen obtoženega. V Sloveniji ne bo več nikoli bolje.

 • avtohtoni neandartalec

  Mi smo se sekirali pa kaj delajo Janši.

 • marnik

  Pa kaj se čudite, tako delajo že vsa leta, sodbe vnaprej določene, obravnave pa pesek v oči.Ja tako se dela v komunizmu.

 • Sredinec4U

  Ubogi tisti Slovenec, ki se znajde v kolesju te udbomafijske mesoreznice.

 • Aton

  Tako se rešuje zaostanke!

 • MižekFiga

  Kako pa zgleda? Bo treba narest veliki album slovenskega pra(kri)vosodja ali slikanico kavbojev Pipcev in njihovih ljubic! Kdo veali vidi, ker ni slik!

  • MižekFiga

   Pardon, največji Pipec je Bavcon!

 • Sredinec

  Tipična piflarka. Ziher je imela na faksu vse 10 … Vse si pedantno pripravi vnaprej … :-)

 • tomaz_oberkrainer

  To je pa čist slučajno tako kot v Štajnerjevi knjigi 7000 dni v Sibiriji kjer je OSO citiram ”osoboe soveščanie (kolegij, sestavljen iz treh visokih oficirjev MGB ali NKVD, ki so lahko obsodili obtoženega tudi v odsotnosti”
  IZPRIJENO DO AMENA
  bog nam pomagaj!

 • b434241

  Enkrat sem že opozoril, pa bom še enkrat. V spisu ni nobene obsodbe. V spisu je samo predloga, ki jo bo sodnica dopolnila. To je sicer šlamparija, vendar pa napaka ni tako velika, kot komentira ta članek. Nikakor tako velika, da bi moral JJ tweetati tako stvar. S tem tako N24 kot JJ izgubljata kredibilnost.

  • beli

   Janša se je oglasil preko twiterja.Ni pa povedal,da je slepar potočnik,ki je dolžan preko 30.000 evrov kandidiral v njegovi stranki SDS na volitvah in bil član nadzornega odbora aerodroma. Gre za bivšega agenta kos-a in se kiti s ponarejenim doktoratom univerze bratov karić.

   • b434241

    Janša včasih napiše kakšen tak tweet, za katerega bi bilo boljše, da ga ne bi. Npr tweet, kako je medijska svoboda padla. Ja, pod komunisti smo bili na 35. mestu, pod Janšo pa je padla iz 9. na 30. mesto. Seveda je možna diskusija, zakaj je bilo tako (recimo podatki za leto 2008 so bili verjetno prenapihnjeni zaradi “571 novinarjev”), ampak uradni podatki so pač uradni podatki, in če se mora nekdo z njimi hvalit, naj se hvali vsaj na tak način, da so njemu v prid, ne pa v škodo.

    Tudi njegovo napadanje Rusije in Putina po neoconsko mu po mojem mnenju škodi. Ampak uredu, to je njegova odločitev. Še vedno je najbolj prodoren in kvaliteten politik v Sloveniji. To je seveda samo moje mnenje. ;)

   • b434241

    Popravek… Pod komunisti smo na 35. mestu, pod Janšo pa smo začeli na 9. in končali na 30.

 • Xyz

  Ali se nikomur ne zdi nepravicno, da je v tem clanku, ki mimogrede ne kaze na nobeno krsitev, saj sodba sploh ni bila izrecena, dejansko stanje pa bi lahko napisal kdorkoli kadarkoli, sodnica poimensko obtozena necesa, kar laika v vsakem primeru prestrasi in sovrazno nastroji? Zelo nestrokovno ravnanje avtorja, vse skupaj meji na hudo klevetanje in sistem, v katerem bi lahko vsakdo o vsakomur pisal, kar bi zelel, ne glede na resnico … sramota za objavo in zal mi je, da nihce vec kriticno ne presodi tega, kar prebere na spletu.